bugün

yunan halkını kızdıran fotoğraf

saçmasapan bir kızmaya sebep olduğu söylenen bir fotoğraftır.

neymiş "el pençe divan" durmuşmuş. ben almanya´dayım o fotoğrafa biz bakınca biz türkiye´deki sözlük yazarından bambaşka şeyler görüyoruz.

biz b urada köpek gibi çalışıyoruz, iyi para kazanıyoruz, ama disiplin 1a. başka türlü olmuyor. ama gene de bize verilen paranın bayağı hatırı sayılır bir kısmını "vergi" diye kesiyorlar bizden. onun dışında her yıl ayrıeten bir başka vergi alıyolar. yediğin ekmekten, kullandığın benzine, iğneden ipliğe herşeye zaten yüzde 19 kdv ödüyosun.

ama gidiyolar 300 milyar euro yardım yapıyolar, benden hesaplarda 2 euro kaydırma yaptıysam bana bütün formları geri gönderiyolar 2 euro için ve ekstra yarım gün daha hayatımdan zaman çalıyolar, benim cebimde fazladan bulunan 2 euro´da gözü var adamların.

ama aaaa....o 300 milyarın 150 milyarını "affediyolar"....yorgo "ben demokrasiyim, referandum yapcam" diyo, tv´lerde adamlar çıkıyo "yorgo o referandumu, siz sağolun bize yardım ettiğiniz için, ama bizim paramız yok, zaten halkımız da euro´yu istemiyor, biz avrupa´dan çıkıyoruz, diycek biz de onlara - iyi yorgo cum da bizim verdiğimiz milyarlar n´olcak diye sorunca, siz zenginsiniz canım öyle 3 in 5 in peşinde olmayın diycek bize " diye yorumlar yapıyolar, en son buna binaen merkel´e bi sürü insan ultimatom veriyo, "baksana o paraları biz çalışıp da kazandık, o paraları yunanistan´a ödeteceksin" diyolar, o da cannes´da baskı yapıyo referandum´dan vazgeçiriyo, sözümona paraları kurtaracaklarmış, yunanistan 300 milyar ı ödeyecekmiş.

yunan halkı neye kızmış ki, bi el pençe yapıp 300 milyar indiriyosan, valla çok güzel bi iş yapıyosun. allah´tan almanya´da tepede merkel var. başa spd gelirse falan, adamlar resmen "biz yunanlıların gırtlağına çökcez, bizim paraları alcaz onlardan" diyorlar.

olm el pençe´ye kızmışmış yunan halkı. ulan fransız nasyonel bankası o yardımlardan dolayı "batma" noktasına gelmiş. ben de bambaşka düşünüyorum, yorgo olmasaydı yunanistan kesin şimdiye cavlağı çekmişti, avrupa´nın devlerini çok iyi kafa kola almış herif. n´olmuş yani bi kere el pençe yapmışsa...sıfır krediyle adama milyarlar veriyolar,akıl hafsala almayacak rakamlarda parayı veriyolar adama. e n´apçaktı ya? james dean gibi "cool" mu takılcaktı ? senin bi adama 300 milyar euro - üstelik euro dolar da diil- borcun olsa üstelik daha fazlasını da istiyor olsan, n´aparsın?....

ya işte böyle. yorgo öyle bi durumdaki merkel istesin, onun ayakkabılarını cilalar, söküklerini falan da diker. yeter ki paralar gelmeye devam etsin. yunan halkına sevgiler, almanya´yı iyi kazıklıyolar öyle el pençelerle falan. bu salaklar da 150 milyar euro parayı "affediyo"...hiç 150 milyar affedilir mi lan?