bugün

23 ekim 2011 van depremi

29.10.2011 tarihinde cumhuriyet bayramında van ve ardından ercişe gitmek suretiyle azda olsa yardımlarına katkı sağladığım depremdir. vanda hayat normal, hasar çok az. ama ercişte yıkım büyüktü. insanlar battaniye ve çadırdan ziyade yiyecek sıkıntısı çekiyor. ne yalan söyleyeyim, saldırgan ve yağmacı görüntüleri gazeteler öyle abartmıştı ki halkın vakarı şaşırttı ve utandırdı. ihtiyaçlarını sorduğumuz evler kesinlikle açgözlülük etmeyerek sadece ihtiyaçlarını söylediler.hatta bir eve gittiğimizde evsahibi adama istanbuldan bir dernekten geldiğimizi söylediğimizde ayağa kalkıp ceketini iliklemesi kalbimi burktu.

kapısını çaldığımız bir diğer evde evleri yıkılmış 5 aile vardı. sorduğumuzu yanlış anlamış olacaklar ki. evimiz yıkıldı bizim evimiz olmayacak mı bunu sağlayabilirmisiniz dediler. istedim ki hepinize ev veriyorum diyeyim ama ne yazık ki böyle bir gücüm yoktu. bundan böyle bu tür durumlarda gazeteci mantıgıyla düşünmeyeceğim onu anladım. kalkıp kendim gideceğim. o çaresizlik, gözlerdeki o ifade inanın şişirilmiş, öfkeye bulanmış, provoke edilen haberlerden daha gerçek. en büyük yardımı askerler yapıyordu gene, inanılmaz organizeydiler.

ercişin girişinde onlarca tır vardı. türkiyenin dört bir yanından. her şehir , her plaka. orada insanlar vardı, yardımı gönderenler birer insandı. ne siyaset, ne öfke , ne nefret...

bu bayrağın altında yaşayan, deprem gören,depremzedeye yardım eden, gözyaşı döken herkese selam olsun.