bugün

tobb ekonomi ve teknoloji üniversitesi

aslında çok iyi ve kaliteli hocalara sahip okuldur, ancak bazı yönetimsel,zihniyet, sorunları vardır. bunda öğrencilerin suskun ve sesini çıkarmaya yanaşmayan türde olmasının da etkisi vardır. gerektiğinde benim gibi bazı cazgır öğrenciler rifat hisarcikliogluna kadar çıkmış yine hiçbir şey elde edememiş olsalar da denemişlerdir, fakat denemeye yeltenen öğrencilerin sayısı bir elin parmaklarını geçmediği için bir şey elde edilememektedir. saçma sapan sınavlar yapan finaller başladıktan sonra vizeleri açıklayan aptal saptal bi bölümü (bkz: ydb) de bünyesinde barındırır. öğleyin deli gibi yemek sırası olur, havuzu deliktir, yurdu yoktur. yemekleri öğrenciler protesto etmiştir ama hiçbir şeyi değiştirememişlerdir. ama en azından ilk defa okulda protesto olmuştur. bu da bir başarıdır. devamı gelmelidir.

insan gibi öğrencileri ve insan gibi hocaları vardır. istendiğinde hocaların odasına girilebilir. dekan (bkz: fatih özatay) ilk defa gördüğü 1.sınıf öğrencilerine okuldan memnun musunuz diye sorar ve direkt şikayete başlayan öğrencileri dar vaktine rağmen dinler.

ama yurt parası eve de verilsin diye bütün arkadaşlarına tek bi dilekçeyi fwlayan ve evrak kayıda vermesini isteyen sylviaplathh katılımın çok az olduğunu görünce susup oturmuştur. rifat hisarcıklıoğlu zırt pırt okula gelir ama öğrenciler gidip de nerde bizim yurdumuz demez. geldiğinde de hafta içi öğrenciler için yapılan etkinliğin duyurusunu yapmaya çalışan aptal topluluk başkanları vardır. * * *

tüketicilerin şikayet etmediği monopol şirkettir tobb etü.

edit: öğrenciler ne kadar şikayet etseler de öğrencilerin özgüvenine katkı sağlayan bir okuldur, odtüdeki arkadaşlarınız kariyer günleri için rifat hisarcıklıoğluna nasıl ulaşacaklarını düşünürken sizin kalemliğinizde özel kalem müdürünün telefonu vardır, yaz okuluna kaldığınız için okulu şikayet etmek için almışsınızdır ya da tbb 01 plakalı arabayı görünce aa rifat gene gelmiş derken bir anda rifat hisarcıklıoğlu merhaba gençler diye elini uzatır, o sarılmak için hamle yaparken arkadaşınız geri çekilebilir. girdiğiniz yemekte osman birsen ve türkiyenin sayılı zenginleri olduğunu görebilirsiniz. bir zamanlar türk parasına yön veren süreyya serdengeçti fatih özatay gibi isimlerden ders alırsınız, istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. office hoursu pek çok hoca takmaz odasındaysa size elinden gelen yardımı yapar. fuzzy logicte türkiyenin en iyi ismi olan burhan türkşeni balon oynarken * * ezebilirsiniz, adam sadece gülümser, kızmaz, ukalalık yapmaz. fransa odalar ve borsalar birliği başkanı ve birçok fransız gazeteci gelir sizin düşüncelerinizi dinler. mustafa aydın gözünüzün önünde ağzında sakız bakanlara seminer vermeye gider.
odtüye amerika büyükelçisi giremezken, amerika eski dışişleri bilmemnesi gelir seminer verir. insanlar görüşlerinize aykırı olsalar bile onları sorularınızla ekarte etmeye çalışırsınız. siyasetçiler içinse abdüllatif şener çok bayık, kürşat tüzmen parfüm banyosu yapıyor diye dedikodular yaparsınız.

başarılı ve ünlü kişilerin sizin görüşlerinize önem vermesi, dinlemesi özgüveninizi artırır. ilk rifat hisarcıklıoğluyla konuşurken sesimin titrediğini hatırlıyorum, şimdiyse dillerine önem veren fransızlarla ingilizce ermeni soykırımı hakkında konuşup yasanın ne kadar salakça olduğunu ve türkiyenin lobby faaliyetlerinde ne kadar başarısız olduğunu kabul edişimizin ve ettirişimiz sırasındaki sesimdeki güveni düşünüyorum. kampüsü yoktur ama tobb etü bunu sağlar.

mühendislik fakültesi için yaşamadığım için yorum yapamam ama iktisadi ve idari bilimlerde tek geçebileceğim okuldur. çok daha iyi olacaktır.