bugün

necdet menzir

"6 şu­bat 1980...

yine bir kış günüydü. manisa 8 eylül karakolundaki polisler, karakol kapısının ani bir tekme darbesiyle açılmasıyla irkildiler. içeri üç kişi gir­di. biri tabancasını çekip, "kimse kımıldamasın. ben anarşistim" diye bağırdı. polisler ellerini başlarının üzerine koydular. "anarşist", rehin al­dığı polisleri yere yatırıp, üniformalarını çıkarttı. sonra da emniyet müdürlüğü'nden bir ekip ça­ğırarak onları yarı çıplak halde nezarethaneye attırdı. o zaman anlaşıldı ki, karakolu basan "anarşist", aslında bir teftiş için karakolu kontro­le gelen manisa emniyet müdürü'dür...

sonrası daha ilginç... nezarethaneye kapatılan polisler ertesi gün manisa valiliği'ne başvurarak içerde dövüldüklerini söylediler ve müdürlerini şikayet ettiler. yapılan muayenede polis memur­larının yüzlerinde darp izlerine rastlandı ve 5'er gün rapor verildi.

gerçi sonradan polis memurları korkup şika­yetlerini geri aldılar ama olay mahkemeye intikal etti ve sonunda açılan iki davadan birinde sanık emniyet müdürü 3 ay hapis cezası aldı. ceza, pa­raya çevrilerek tecil edildi, ikinci davada ise mahkeme "olay zamanı sarhoş vaziyette karako­la gelen sanık emniyet müdürünün mağdurları tehdit ederek suç işlediği" sonucuna vararak da­vayı izmir ağır ceza'ya gönderiyor ve sanığın 12 yıla kadar ağır hapsini istiyordu.

sanığı merak ettiniz değil mi?

dönemin manisa emniyet müdürü'nün adı; necdet menzir'di..."

(bkz: can dündar)
20.01.1996