bugün
- köşe başı dükkanlar erotik shop olsun11
- nervio abla13
- türkiye'de iyi bir insan olmak9
- sedat pekmez42
- 25 yıllık akp iktidarından çıkarılacak ders12
- hiç gelmeyecek birini beklemek9
- feministlerin sınırsız nafaka iptaline kızmaları8
- teklif edip asla ısrar etmeyen insan4
- gençler iş beğenmiyor diyen genç patron13
- kadınların beğenilme arzusu ve ilgi açlığı2
- cedidacer'in fenerbahçeli bir ezik olması19
- diyetisyen eşliğinde zayıflamak4
- bir insana yapılabilecek en büyük kötülük19
- larisalisa öldü mü6
- küfürbaz haydo6
- sözlükte hic tayt giyen kız olmaması9
- türk erkeği azerbaycan kızı evliliği7
- 10 haziran 2026 otokoç'a silahlı saldırı yapılması4
- sanatçılardan kılıçdaroğluna büyük tokat3
- anhedonist3
- sek sevilen şeyler4
- kafa iyiyken başlık açmak2
- 6'ncı nesil uçakta dünyada söz sahibi olmamız11
- fakir ve cahilken doğurmak7
- karton toplayan abi3
- evli insanların bekarlara sen de evlen baskısı2
- dua4
- yapay zeka moderatörü11
- schopenhauer'un kadın nefreti5
- yemek ücreti2
- çelik erişçi4
- lahmacun yiyen erkeklerin kıro olması5
- kötü hissedildiğinde rahatlamak için yapılan şey9
- altı üstü istanbul dizisi2
- seküler erkek muhafazakar kız birlikteliği5
- şarkıcıların chp'nin şarkı kullanımını yasaklaması3
- altının düşüşü7
- ciddi ciddi maymundan geldiğine inanmak8
- bir yazarı seven yazarı da sevmemek5
- merhaba arkadaslar4
- chp'nin hali ne olacak34
- erkek regline isim önerileri5
- aşk3
- kısa şort giyen şişman kız5
- edep2
- skalanın en tepesindeki kezo2
- annesizlik8
- orhan pamuk vs amin maalouf2
- macbook edinme sebepleri5
- orhan pamuk vs ahmet altan2
laiklik din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasından önce bir ülkede her insanın, hangi dinden olursa olsun eşit şartlara sahip olmasıdır.
kesinlikle yobaz bir insan olmadığımı belirtmek isterim çünkü söyleyeceklerimden sonra yobaz damgası yiyeceğimi biliyorum, malesef bu böyle.
ingiltere'de sokağa çıktığınızda her tür ırktan, dinden insan görebilirsiniz. meryem ana, haç kolyesi takan insanlardan, takkeyle gezen insanlara; kara çarşafla gezenlerden, mini şort ve askılıyla gezen insanlara kadar her türlü insan.
bu insanlar bu şekilde gezebiliyorsa, evet o ülkede laiklik vardır.
türkiyede' de var ama tam olarak değil. türbanla da gezen var, mini etekle de gezen var. bizim ülkemizde abazalar var gerçi o ayrı ama genel olarak insanlar istediği şekilde giyinebiliyorlar.
peki resmi kurumlarda neden bu böyle değil ?
bu konudan gına geldi evet ama neden bir türbanlı üniversiteye giremesin ya da öğretmen olamasın? evet resmi bir kurum ama bu yeterli bir sebep mi ?
bir insan türbanlı olur haç kolyeli olur ateist olur hangi din olursa olsun yaşam tarzını bir resmi kuruma girmek için değiştirmek zorunda mı?
bence değil.
bir üniversiteye her dinden insan gidebilmeli. eğitim hakkı bu ya dine bakılır mı ? müslüman, ateist, budist, musevi, hristiyan, putperest her ne olursa olsun bu değişebilir mi ?
ben kapalı değilim böyle bir şey de bana ters ama insanların yaşam ve düşünce tarzlarına saygılıyım ki önemli olan da bu. kimsenin tercihi beni ilgilendirmemeli. devlet dairesinde bir türbanlı da görsem yadırgamam, dersime türbanlı öğretmen girse de yadırgamam çünkü bu benim ilgi alanım değil, onun düşüncesi ve onun tarzı. o da bana saygılı olmak zorunda.
aslında bu tip özgürlükler sağlansa laik bir devlet olunur işte. çünkü asıl bu tür bastırılmış özgürlüklerdir insanları yobazlaştıran.
kesinlikle yobaz bir insan olmadığımı belirtmek isterim çünkü söyleyeceklerimden sonra yobaz damgası yiyeceğimi biliyorum, malesef bu böyle.
ingiltere'de sokağa çıktığınızda her tür ırktan, dinden insan görebilirsiniz. meryem ana, haç kolyesi takan insanlardan, takkeyle gezen insanlara; kara çarşafla gezenlerden, mini şort ve askılıyla gezen insanlara kadar her türlü insan.
bu insanlar bu şekilde gezebiliyorsa, evet o ülkede laiklik vardır.
türkiyede' de var ama tam olarak değil. türbanla da gezen var, mini etekle de gezen var. bizim ülkemizde abazalar var gerçi o ayrı ama genel olarak insanlar istediği şekilde giyinebiliyorlar.
peki resmi kurumlarda neden bu böyle değil ?
bu konudan gına geldi evet ama neden bir türbanlı üniversiteye giremesin ya da öğretmen olamasın? evet resmi bir kurum ama bu yeterli bir sebep mi ?
bir insan türbanlı olur haç kolyeli olur ateist olur hangi din olursa olsun yaşam tarzını bir resmi kuruma girmek için değiştirmek zorunda mı?
bence değil.
bir üniversiteye her dinden insan gidebilmeli. eğitim hakkı bu ya dine bakılır mı ? müslüman, ateist, budist, musevi, hristiyan, putperest her ne olursa olsun bu değişebilir mi ?
ben kapalı değilim böyle bir şey de bana ters ama insanların yaşam ve düşünce tarzlarına saygılıyım ki önemli olan da bu. kimsenin tercihi beni ilgilendirmemeli. devlet dairesinde bir türbanlı da görsem yadırgamam, dersime türbanlı öğretmen girse de yadırgamam çünkü bu benim ilgi alanım değil, onun düşüncesi ve onun tarzı. o da bana saygılı olmak zorunda.
aslında bu tip özgürlükler sağlansa laik bir devlet olunur işte. çünkü asıl bu tür bastırılmış özgürlüklerdir insanları yobazlaştıran.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar