pkk terörü bitince ne olacak

iç savaş için yeni formuller bulunacak.
12 eylül zamanında sağcı ve solcu olarak tabir edilen grupların balistik incelemelerinde sabah solcuyu vuran silahın akşam sağcıyı vurması birilerinin bu işi dışarıdan organize ettiğinin en açık kanıtlarından birisi idi.
terör bir şekilde elbet sona erecek ama öyle ama böyle, peki yerine gelecek yeni çatışma konusu ne olacak?
elbette bu konuda bir alt yapı hazır, sözlükte de rastlanıldığı üzere laik ve anti laik çevrelerin en uç noktaları sahaya sürülecek. atatürk mü hz. muhammed mi? tartışmaları kamplaşmalara yol açacak ve gene birileri silahlar ile insanları finanse edecek.
vatan millet, din namus gibi söylemleri ile safların en önlerinde bulunan liderler zamanında dursun karataş'ın almanya'da sefa sürdüğü gibi kendi görüşlerinden uzak hayatını gözlerden uzak yerlerde refah içerisinde sürecek.
bu oyunda birden fazla şah ve vezir olacak, piyon konusunda zaten sıkıntı yok, ülkemiz çoktan kendisine lpg taktırdı ve herkes gaz ile çalışıyor.
elbette bu oyunun da bir a b c planı var, tutmamasına ya da yeter etkiyi göstermemesine karşı başka oyunlar da hazırlanmakta.
bunun en başında ise internet ve televizyon gibi kitlelere en kısa yoldan oluşan teknoloji yer alacak. insanlara belli görüşleri, sorgulamamayı ve hipi tarzı hayatı empoze edecekler.
bildiği öğrendiği kulaktan dolma, sevdiği sanatçı ya da futbolcunun içtiği gazozun şişesini yatak odasının baş ucunda sergileyen, popüler kültürün robot insanları yetiştirilecek. zamanı gelince bu insanlar sorgulamadan ve sorgulayanı vatan haini ya da yobaz olmak ile itham ederek şahların onlara verdiği hayatı farkında olmadan kabullenecekler.
belki de zamanında bir başbakanın (erbakan) sarf ettiği ''bakalım bu geçiş kanlı mı olacak kansız mı olacak'' sözü bir yerlerden akıllarda kalmıştır.
artık sömürge olmanın yolu sadece kan ve silahdan geçmiyor.
© copyright 2005 - 2026