bugün

allah yok din yalan için hapis cezası istenmesi

şuraya yazıp çizenlerden kaçının savcının hazırladığı iddianamedeki sevk maddesini okuduğunu merak ettiğim konudur.
arkadaş atıp tutmadan önce sorunu doğru düzgün tespit edin yahu.
şeriat geliyor, laiklik elden gidiyor demeden önce bu savcı neden kamu davası açmış onu bir düşünün, açın iddianameye bir bakın.

şimdi bu savcı "allah yok din yalan" ibaresi için neden hapis cezası istedi?
çünkü yasada var arkadaşım. yasa diyorki "Halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılama" suçtur. savcının görevi ne? suç ve suç şüphesiyle bozulan kamu düzenini sağlamak. yani adam sadece işini yapıyor.

artık şunu anlamak lazım. buradaki sorun allah yok din yalan için hapis cezası istenmesinde değil.
yasada var olan hükümler uygulanırken "şeriat mı geliyor" "laiklik mi bitiyor" türü saçma sapan sorular soracağınıza, bu kanunlar yapılırken tepkinizi koyun. hayatınızın en önemli konuları hakkında hüküm oluşturan kişileri seçerken aslında o kişileri sizin seçmediğinizi, belkide bu yüzden kanunları yapanların yetkin kişiler olmadığını anlayıp, tavrınızı kanun gereği görevini yapanlara değil, zamanında bu kanunları yapanlara gösterin.

sen 2005 yılında yürülüğe giren 5237 sayılı tck'yla ilgili, uygulamaya girerken hiç bir tepki koyma, bu maddeler yasaya nakış gibi işlenirken aval aval seyret, senin hiç bir söz hakkın olmadan bu kanunların yapılmasına seyirci kal, sonra kanun maddesi uygulanırken seriatti, laiklikti, ifade özgürlüğüydü diye ortalığı velveleye ver.

saçmalamanın da bir sınırı var.