bugün

amanda knox

2007' de italya' da işlenen cinayet maktulü ingiliz Meredith Kercher' in katili olup olmadığı belli olmayan dişi kişi. italya' nın sakin kasabası Perugia' ı dünyaca ünlü hale getirmeyi başarmıştır.

--spoiler--

cinayet davası hakkında bir sürü çelişkili bilgiler verilmektedir. mesala bir haber kaynağında Knox' un erkek arkadaşı Raffaele Sollecito ile birlikte eve döndüğünü yazıyor, bir başka haber kaynağı ise toplu sex ekibi oradayken Meredith i çağırdıklarını belirtiyor. sonradan yapılan soruşturmada Knox' un ve çakar' ının DNA' ları cinayet bıçağında bulunuyor ve mahkeme 26 yıl hapis cezası veriyor. amerikan medyasının ilgisini çeken durum, belgesel ve film haline geliyor. bu noktadan sonra temyiz de işler değişmeye başlıyor. katil bilinenen amanda aplamız, ortada bu kadar çelişkili durum var iken masum oluveriyor. 03/10/2011' de olucak yeni duruşmadan masum olarak beraat etmesi bekleniyor. üzerine de abd tv leri röportaj için milyon usd leri gözden çıkarıyor. içeride de kitabını yazmış bir güzel....

garip bir durum ama haberlerimizde eksiklikler nedeni ile kafamda cinayet durumu bir türlü oturmuyor.

- çakar' ının durumu ne oldu ? o da suçluydu..

- polis cinayetin hırsız tarafından işlenemeyeceğini belirtiyordu. içeride cam kırıkları bulunmuştu. zira o yükseklikten o cam kırılamazmış. şimdi ne oldu da durum değişti ?

- Foxy Knoxy' in avukatı Bongiorno, olay yerini inceleyen ekipten birinin eldiven takmadığını ortaya çıkarınca delillerin bir kısmı geçersiz sayıldı deniliyor. Bir eldiven midir DNA izlerini değiştiren ?

- Avukat daha sonra mahkemeyi bazı tanıkların ifadelerinin de yalan olduğuna ikna etti. Avukat daha başarılı bir yalancı olamaz mı ?

- En basit soru? Bu cinayeti kim işledi ?

--spoiler--

Bilenler varsa beri gelsin...