bugün

zovirax

End.: Ba­ğı­şık­lık so­ru­nu olan veya ol­ma­yan ki­şi­ler­deilk ve tek­rar­la­yan Her­pesGe­ni­ta­lis en­fek­si­yon­la­rın te­da­vive pro­fi­lak­si­si; ba­ğı­şık­lık so­ru­nu olan ki­şi­ler­de Her­pes simp­lex (mu­ko­ku­ta­nöz)en­fek­si­yon­la­rın te­da­vi ve pro­fi­lak­si­si; ba­ğı­şık­lık so­ru­nu olanya da en­fek­si­yon ve komp­li­kas­yon­la­rı açı­sın­dan risk al­tın­da bu­lu­nanço­cuk­la­rın Va­ri­cel­la zos­ter en­fek­si­yo­nu te­da­vi­sin­de en­di­ke­dir.

Kontr.E.:Asik­lo­vi­rekar­şı aşı­rı du­yar­lı ol­du­ğu bilinenlerde kont­ren­di­ke­dir.

Uyar.: Ge­be­lik­te an­cak el­de edi­le­cek ya­rar­la­rın bi­lin­me­yenola­sı risk­ler­den da­ha faz­la ol­du­ğu­na ina­nı­lan du­rum­lar­da kul­la­nıl­ma­lı­dır.An­ne sü­tü­ne dü­şük kon­sant­ras­yon­lar­da geç­ti­ğin­den em­zi­ren an­ne­le­reuy­gu­la­nır­ken dik­kat­li olun­ma­lı­dır.

Yan E.:De­ri dö­kün­tü­le­ri,bu­lan­tı, kus­ma, is­hal, ka­rın ağ­rı­sı, baş dön­me­si, kon­­füz­yon, ha­lu­si­nas­yon­lar,som­no­lans, baş ağ­rı­sı ve hal­siz­lik görü­lebilir.

Etkileş.:Pro­be­ni­sid,sis­te­mik ola­rak uy­gu­la­nan asi­k­lo­vi­rin, or­ta­la­ma ya­rı­lan­ma sü­re­si­nive plaz­ma kon­sant­ras­yon-za­man eğ­ri­si­nin al­tın­da ka­lan ala­nı ar­tı­rır.

Doz Önerisi:ZoviraxFlakon: Gün­lük doz eriş­kin­ler­de Her­pes simp­leks ve­ya Va­ri­cel­la zos­ter en­fek­si­yo­nun­da8 sa­at­te bir 5 mg/kg do­zun­da ve­ri­lir. 3 ay ile 12 yaş ara­sı ço­cuk­lar­da8 sa­at­te bir 25 mg/m2 vü­cut yü­ze­yi do­zun­da en­füz­yon uy­gu­la­nır. Ye­ni­do­ğan­lar­daen­füz­yon için her 8 sa­at­te bir 10 mg/kg vü­cut ağır­lı­ğı do­zun­da uy­gu­la­nır. ZoviraxForte Süspansiyon: Eriş­kin­ler: Ge­ni­talHer­pes En­fek­si­yo­nu: Gün­de 5kez (4 sa­at aray­la) 200 mg. Te­da­vi­ye 10 gün de­vam edil­me­li­dir. Kro­nik Sup­res­yon Te­da­vi­si:Gün­de 2kez (12 sa­at aray­la) 400 mg, 12 ay sü­rey­le ve­ri­lir. Her­pes Simp­lex Mu­ko­ku­ta­nöz:Te­da­vi: Gün­de5 kez (4 sa­at aray­la ge­ce do­zu at­la­na­rak) 200-400 mg. Te­da­vi­ye 10 günsü­rey­le de­vam edil­me­li­dir. Pro­fi­lak­si: Gün­de 2 kez (12 sa­at aray­la) 400 mg. Her­pes Zos­ter: Gün­de 5 kez (4 sa­at aray­la ge­cedo­zu at­la­na­rak) 800 mg, 7-10 gün sü­re ile uy­gu­la­nır. Va­ri­cel­la:2 yaş üze­ri ço­cuk­lar: Gün­de 4 kez (6 sa­at aray­la) 20mg/kg (80 mg/kg/gün) doz­da ve­ri­lir. Te­da­vi­ye 5 gün de­vam edi­lir. 40kg’nin üze­rin­de­ki ço­cuk­la­ra ye­tiş­kin do­zu ve­ril­me­li­dir. Eriş­kin­ler ve 40 kg’nin üze­rin­de­kiço­cuk­lar: Gün­de5 kez 800 mg, 5 gün sü­rey­le ve­ri­lir.Zovirax Tablet: Eriş­kin­ler­de Her­pes simp­leks en­fek­si­yon­la­rı­nın te­da­vi­siiçin gün­de 5 kez 200 mg, or­ta­la­ma 4 sa­at­lik ara­lar­la, ge­ce do­zu at­la­na­rakalı­nır. 5 gün de­vam edi­lir, an­cak cid­di ini­si­yal en­fek­si­yon­lar­da sü­reuza­tı­la­bi­lir. 2 ya­şın üze­rin­de­ki ço­cuk­la­ra ye­tiş­kin do­zu, 2 ya­şınal­tın­da­ki ço­cuk­la­ra da ye­tiş­kin do­zu­nun ya­rı­sı uy­gu­la­nır. Eriş­kin­ler­deHer­pes zos­ter en­fek­si­yon­la­rı­nın te­da­vi­siiçin gün­de 5 kez, 800 mg Zo­vi­rax, yak­la­şık 4 sa­at­lik ara­lar­la, ge­ce do­zu at­la­na­rakalın­ma­lı­dır. Te­da­vi­ye 7 gün de­vam edil­me­li­dir.

http://www.turkmedikal.net/vademecum/Zovirax.php