call center

modern köleliktir efendim. nasıl ki zamanında kürek kölelerinin boyunlarında zincirler varsa, burda çalışanlarında kafalarında kablolu kulaklıkları vardır. Nasıl ki onların başında eli kamçılı bir lavuk beklerse, burda çalışanların da başlarında ekip liderleri beklemektedir. nasıl ki onların yeme, içme, sıçma, dinlenme saatleri* * belliyse, burada da aynı şekilde ve hatta daha dakik olarak bellidir ve uygulanır.

içlerinden bir tanesinde 1 yılımı heba ettim. sigara içeceğiniz dakika önceden bellidir, keza yemek yiyeceğiniz, işeyeceğiniz, sıçacağınız zamanlarda dakikası dakikasına bellidir. acil durumlarda, sizi motive etsin diye başınıza koyulan(genellikle bayan olan)takım liderinizden izin almanız gerekmektedir. izin durumu da tamamen bu hanımefendilerin seks hayatındaki mutluluklarına bağlıdır. geç bağlanırsanız, erken çıkarsanız ağzınıza sıçar, priminizi keserler. iyi çalışmanız farketmez ancak kötü çalışmanız halinde götünüzden kan alırlar. zaten kulağınıza devamlı konuşan birileri varken, bir de bu hanımefendilerin motivasyon konuşmalarına katlanmak durumunda kalırsınız.

benim çalıştığım firmada akşama kadar şanslıysak 250 civarı çağrı alır şükreder, şanssızsak 500 civarı çağrı alır beyin amcıklaması geçirirdik. bu arayan 250-500 arası kişinin hiç birinin de halimizi hatrımızı sormak için aramadığını belirtmekte fayda görüyorum. tüm bunları yapar ayda 850 lira para alır* *, her ayın sonunda muhtemelen ömrünüzden biraz daha kaybetmiş olursunuz.

devamlı yalan söyler, devamlı kıvırır, devamlı onurunuzu ayaklar altına alır ve devamlı kendinizden nefret edersiniz buralarda çalıştığınız süreler zarfında.

vasıfsız üniversite öğrencileri için mecburiyet gibi bir şeydir. yüzlerce, binlerce genç beyin bir alana kapatılır ve kendini geliştirme şansının hiç olmadığı, üzerine hiç bir şey koyamadığı bu işi modern köleler olarak yapmak zorunda kalır. insan düşününce içi parçalanıyor. ben kendimi kurtardım, allah geride kalanlara yardım etsin.