bugün
- habire1275
- izmirli kızların verici olması34
- habire12 adamdır37
- ben geldim naneler13
- sssilvermist22
- messi'yi savunan adamla ahbaplık etmem5
- kafa dağıtmalık şarkı önerileri5
- anın görüntüsü18
- claudian clouds kadındır12
- gece sokağa çıkıp auuuu diye bağırmak4
- deccal'in sozluge gelmesi10
- cilgincapkin13
- küs insanları barıştırmak2
- ben senin yerinde olsam5
- lionel messi8
- bir ay çaylak olmak4
- arkadaşlar bi bakar mısınız3
- erkeklerin artık adım atmaktan korkması20
- sözlük yazarlarının akşam yemekleri9
- sözlüğün en güzel kızıyla çıkmak2
- gaz fren debriyaja aynı anda basarsak ne olur16
- en sevilen su markası3
- sabahın 4 ünde parkta bir bankta oturan küçük kız2
- sözlükteki kavganın amacı5
- şu anda çalan şarkı2
- arap gel oğlum5
- sözlük tipsizlerinin fotoğrafları14
- yarası olan gocudur5
- gammazların tarafsız olması gerekliliği26
- mutlu ama uzak olsun3
- kılıçdaroğlu'nun rozet töreni figüran iddiası19
- sözlük kızları bizim neyimizdir sorunsalı11
- suca suruklenen cocuk7
- arkadaşlar sizce bu takım elbise güzel mi15
- hiyeroglif dilleri2
- hakkımda bilmeniz gerekenler34
- sakız falı2
- temmuz6
- türkiyedeki bölümlerin açıldığı ilk üniversiteler2
- yorgun mermi13
- bankta oturup kola çekirdek keyfi yapmak2
- burhaniye6
- yapay zeka bile moderatör oldu3
- her yere gocu yazan yazarlar2
- katı sadakat bekleyen erkek2
- gocu dümbüğü2
- sözlük erkeklerinin 1 90 dan kısa olmaması10
- aslan3
- selam arkadaşlar beni hatırladınız mı4
- sokak köpeği3
anthony burgess'in aynı adlı kitabından sinemaya uyarlanan süper ötesi stanley kubrick filmi. suç, suçlu, ceza sistemi, politika, politikacılar, özgür irade, vicdan üzerine fena fikirler içeren bir başyapıt.
en güzel yerlerinden bir tanesi. karısına tecavüz ettiği yazarın evinde, yazarın, alex'in yıllar önceki o adam olduğunu anlamasıdır. o kadar yanıp tutuştuğu idealler, alex'e yapılan iyileştirme yöntemlerinin insanlık dışı olduğu savı, hükümeti bu adamla düşürebileceğini düşünecek kadar muhalifliği her şey ama her şey karısını kaybetmiş bir adamın intikam gazabının altında kalır. hiç yokmuş gibi. ve olabilecek en vahşi yöntemlerden biriyle intikamını almaya başlar. lovely lovely lovely ludwig van ile. yukarı katta alex kafasını duvarlara vurup parçalamak isterken, çığlıklar atar. o insan hakları savunucusu aşağı katta haz gülümsemesi ile gülmektedir. harika bir sahneydi.
içişleri bakanının hastanede alex'e yemek yedirdiği sahnede politika ve politikacıların ne kadar ikiyüzlü, pragmatist olduğunu görebiliriz.
sonuçta suç işleyenlerin ellerinden iradeleri alınmalı mı, seçme şansı bırakılmamalı mı? evet bırakılmamalı. bu her ne kadar devleti daha da kontrolcu, totaliter bir hale getirecek yolun taşlarından bir tanesi olsa da umurumda değil. bana kalsa o alex'e daha neler yapardım.
en güzel yerlerinden bir tanesi. karısına tecavüz ettiği yazarın evinde, yazarın, alex'in yıllar önceki o adam olduğunu anlamasıdır. o kadar yanıp tutuştuğu idealler, alex'e yapılan iyileştirme yöntemlerinin insanlık dışı olduğu savı, hükümeti bu adamla düşürebileceğini düşünecek kadar muhalifliği her şey ama her şey karısını kaybetmiş bir adamın intikam gazabının altında kalır. hiç yokmuş gibi. ve olabilecek en vahşi yöntemlerden biriyle intikamını almaya başlar. lovely lovely lovely ludwig van ile. yukarı katta alex kafasını duvarlara vurup parçalamak isterken, çığlıklar atar. o insan hakları savunucusu aşağı katta haz gülümsemesi ile gülmektedir. harika bir sahneydi.
içişleri bakanının hastanede alex'e yemek yedirdiği sahnede politika ve politikacıların ne kadar ikiyüzlü, pragmatist olduğunu görebiliriz.
sonuçta suç işleyenlerin ellerinden iradeleri alınmalı mı, seçme şansı bırakılmamalı mı? evet bırakılmamalı. bu her ne kadar devleti daha da kontrolcu, totaliter bir hale getirecek yolun taşlarından bir tanesi olsa da umurumda değil. bana kalsa o alex'e daha neler yapardım.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar