bugün

sagopa kajmer den yılbaşı mesajı

yunus, nam-ı diğer sagopa kajmer'in düşüncelerini dile getirdiğine inandığımız bir deneme yazısı. yazılanlar sagopa'yı destekleyen ya da aynı görüşe sahip olan insanlar ve de "ulen sen kutlamıyorsan kutlama biz kutluyoruz ahan da bu düdüğü de öttürüyorum!" diyenler arasında kalan bir durumdur.

dini baskının ve zorlamanın olmadığı bir toplumda yaşıyoruz. hâl odur ki; müslümanlar cami'de namazını kılıp çıktıktan sonra elhamdülillah müslümanız diyen ve biraz ileride bir kafe'de bira içen insanları görüyorlar. ne onlar birbirine ters birşey söyleyebiliyorlar ne de cami'ye giden gittiğinden, bira içen içtiğinden pişman.

sago dinlemek, onu anlamak demektir. çünkü sagopa kajmer'in şarkı sözleri sözümona şarkı sözleri gibi değil, daha derin anlamlar içerir. bu açıklamayı eğer kendi yaptıysa, bunu kendine bir borç olarak görmüş olabileceğini düşündüyor insana. dediği gibi, sanatçı toplumu bilgilendirmelidir. bu doğrudur. o da üzerine düşeni yapmış ve düşüncelerini kaleme almış.

insanlar o kadar hasbelkader (rastgele) yaşıyorlar ki zaten, bir kanal da somali'deki halk gösterilip yürek burkarken diğer kanalda cümbüşler, tefler çalınıyor. bu durumda insanın aklı ne somali haberinde kalıyor ne de tefli, cümbüşlü kanaldaki eğlencede.

bir taraftan sn. başbakan birşeyler diyorken diğer yandan diğer rakipleri tam tersini diyor. insan neye inanacağını, kiminle yola devam edeceğini zaten bilemez durumda. tabi ki, bu yazılanlar dini inanış için verilen örnekler değil, inananan için Allah'ın varlığı ve tekliği tartışılamaz bile.

sözün kısası şudur ki;

sago'nun dediğinden aldıysan bir pay, sık avucunda senin say. söylenenler gelmediyse işine, bırak kendini hayatın gidişine.

(biraz sertaç ortaç koktu not'un dip'i ama) *
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar