sanal nefret

nefret, en kapsamlı tanımıyla "Tiksinme, tiksinti" demektir. sevmek gibi, üzülmek gibi insanın içinde dolaşan duygulardan sÂdece birisidir.

genellikle anlaşamama durumunda ya da karşı taraftan zarar görme durumunda hissedilir. işin sanal kısmı ise aynı nedenlerin karşınıza internette gelmesidir.
forum, sohbet kanalları, sözlük gibi oluşumlar, çatısı altına onlardan binlere kadar kişiyi toplamış gruplaşmalardır ve insanlar arasındaki farklar da sÂdece kaş, göz olmadığı için yaşanması da kaçınılmaz bir durum olarak gözükür sanal nefret...

yaşanılanlar açısından farklılık vardır ve gene de duyulan nefretin bildiğimiz nefretle hemen hemen aynı olduğu anlaşılır. gerçek hayatta birisinden neden nefret ettiğimiz sorulduğunda "bana şunu vermedi, bunu yapmamı engelledi, bana herkesin ortasında şöyle dedi, bana vurdu" vs. diye sıralanabilirken aynı nefret sanal oldu mu "bana şunu yazdı, şöyle mesaj attı, böyle düşünüyor" gibi nedenler altına sığınmaktadır.

işin ilginç tarafı sanal nefretin beceri kapasitesidir. gerçekte birbirini tanımayan, belki hayatları boyunca hiç karşılaşmayacak iki kişinin birbirlerinden ölesiye nefret etmesidir sanal nefret. seviye farkıdır tüm tartışmaları doğuran. seviye yükseltilmeden de bu rahatsızlıkların önüne geçilemez.

sahtedir sanal olanlar. demek ki nefretler de sahteleşmekte.
© copyright 2005 - 2026