atatürke yapılan hakaretler

Atatürk'ü fotoğraflarda ki duruşu nedeniyle "mason" olarak değerlendiren insanların, insana benzeyen yaratıkların gerçekleştirdiği eylem.

http://www.youtube.com/watch?v=puxrj9zq1v8
Atatürk'ün bu konuşmasını kesip, farklı yönlere çekip kötü emellerde kullanılması beni çıldırtıyor.

Atatürk bu konuşmasında "Gökten indiği sanılan kitaplarla devleti yönetemeyiz,ana programımız Chp programıdır" diyor.Atatürk bu konuşmasını kendisine mason yakıştırması yapanlara karşı yapmıştır.Masonların inançlarına göre şeytan üstün varlıktır, ilhamlarını gökten aldıklarını ve devleti buna göre yönettiklerini söylerler.

Atatürk, 7 şubat 1923 tarihinde, balıkesir'deki paşa camii'nde verdiği hutbede kendisini dinleyenlere islam'ın yüceliğini şöyle açıklamıştır:

"ey millet, allah birdir, şanı büyüktür. allah'ın selameti, sevgisi üzerinize olsun. peygamberimiz efendimiz hazretleri allah tarafından insanlara dini gerçekleri duyurmaya memur ve elçi seçilmiştir. bunun temel esası, hepimizce bilinmektedir ki, yüce kuran'daki anlamı açık olan ayetlerdir. i̇nsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir. en mükemmel dindir. çünkü dinimiz akla, mantığa, gerçeğe tamamen uyuyor ve uygun düşüyor." (atatürk'ün söylev ve demeçleri, cilt 2, s.9 )

söylediği diğer sözler ise şöyle

"bütün dünyanın müslümanları allah'ın son peygamberi hz. muhammed'in gösterdiği yolu takip etmeli ve verdiği talimatları tam olarak tatbik etmeli. tüm müslümanlar hz. muhammed'i örnek almalı ve kendisi gibi hareket etmeli; i̇slamiyet'in hükümlerini olduğu gibi yerine getirmeli. zira ancak bu şekilde insanlar kurtulabilir ve kalkınabilirler." (urduca yayınlarda atatürk, a.ü. dil tarih coğrafya fakültesi yayını, 1979, s. 70-71)

"büyük bir inkılap yapan hazreti muhammed (sav)'e karşı beslenilen sevgi, ancak onun ortaya koyduğu fikirleri, esasları korumakla tecelli edebilir." (şemsettin günaltay, ülkü dergisi, sayı 100, s.)

atatürk, laikliği, din ve vicdan özgürlüğünün temeli olarak kabul etmiştir. bize düşen görev, atatürk'ün de yaptığı gibi, i̇slam'ı savunmak ve allah'ın dinini insanlara öğretmektir.

"şurası unutulmamalıdır ki; türk aleminin en büyük düşmanı komünistliktir. her görüldüğü yerde ezilmelidir.

Ayrıca ister Hristiyan ister ateist ister yahudi olsun yaptığı iş ortadadır.Saygı duyulması, yaptıkları unutulmaması gerekir.