bugün

grim sleeper

1985 - 1988, 2002 - 2007 tarihleri arasında, iki ayrı suç döneminde çoğu hayat kadını ve afro amerikalı, 10 - 13 kişiyi, cinsel saldırıda bulunduktan sonra, boğarak ya da tabancayla vurarak öldürmüş lonnie david franklin jr' e basın tarafından verilmiş lakap. lakabın sebebi, 1988 ile 2002 arasında herhangi bir suç faaliyetinin olmaması, 2002' den 2007' ye kadar da üç kişiyi öldürmüş olmasıdır.
seri katilin tutuklanması ilginç ve bir o kadar ümit verici bir başarı öyküsüdür. dna incelemesi veri tabanında sonuç vermeyince, los angeles adli tıp laboratuarı farklı bir yol izledi ve dna' ya benzer dna' ların olup olmadığını araştırdı. bir eşleşme ortaya çıktı. bu, christopher franklin adında, yasadışı silah bulundurmaktan gözaltına alınmış bir adama aitti. gözler christopher' in babası, lonnie david franklin' e çevrildi. garson kılığına girmiş bir polis dedektifi, adamın yemek yediği bir lokantada, garson kılığına girerek tabak, çatal ve bıçakları topladı, incelenmesi için laboratuara gönderdi. yapılan incelemede, grim sleeper kurbanlarından elde edilen dna, franklin' in dna' sıyla yüzde 100 uyum sergiledi ve 7 temmuz 2010 tarihinde uzun cinayet serisi son bularak vahşi bir suçlu parmaklıklar arkasına gönderildi.
familial dna sayesinde bir seri katilin uzun süre sonra yakalanması, ilerleyen yıllarda, dna biliminin gelişmesiyle daha çok suçlunun belirleneceği umudunu doğurmuştur. *