bugün

tkp nin bdp ile dayanışma kararı alması

Marksist terminolojiden bihaber dangalakların resmi ideolojinin yetiştirdiği olağanın şakşakcısı filtreli algılarıyla bölücülük olarak tanımlayarak hayat pencerelerine lise müfredatı kafasından baktığını gösteren olaydır.

Cehalet kusan bünyelerin hakim ulus ve ezilen ulus farkını görmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatan ve temel hak ve hürriyetleri, yaşama hakları elinden alınan, varlıkları yok sayılan, imha edilen, asimilasyon politikalarına maruz kalan, anadilinde eğitim hakları gasp edilerek rüyaları acıları çalınan bir halk varken bu halkın yanında durmadan sosyalist olamayacağını görmüş olanların aldığı karardır.

Hala devrimden sonra veririz kafasında olan tkplileride yeni politikalarıyla bu realitelere gözlerini açabilen konuma getirmesini temenni ediyoruz ayrıca.

Ancak kürt halkıyla yanyana durduğu için saldıran faşistlerin saldırılarına ucuzca temellendirilmiş gerekçe sunmaya çalışmak bana pek umut vaad etmiyor.

edit: Ayrıca bu yorumlarla ne faşistleri ne de tkp'lileri memnun edememiş olmam sanırım tkp'lilerin ne türden bir uslanmaz vaziyette saf tuttuğunu gösteriyor. Zaten resmi tkp seçimden önceki kafasıyla devam edecekse mümkünse sip ismini geri alabilir veya ip ile birleşerek kendi ulusal-kafatascı bloklarını kurabilirler. Zira kafatascı ulus-devlet durumunu ve katliamını ilerici gören bir anlayış için bdp'ye değil ip'ye yakınlaşmak daha olağandır. Çünkü durumu faşistlere izah etme kaygısında olan parkacı lümpen solcular iyice tiksindirdi bizleri.