bugün

adını feriha koydum

Sinema-Televizyon eğitimi de alan biri olarak kısaca değerlendirmek istediğim dizidir.

Dizi ile sinemanın ayrıldığı yerler vardır efenim. Uzun metraj bir film için oldukça özgün olmalı ve teknik olarak da başarılı olmalıdır denebilir. Ancak diziler daha ziyade sosyolojik değerler ile beslenirler. Mantığı da zaten bunun üzerine insan manzaraları sunmaktır. Dolayısı ile sinema filminden beklenen çoğu şey, dizilerden beklenemez.

Adını Feriha koydum, Konu açısından oldukça klasik olabilir ancak sonuna kadar içimizden bir parçayı televizyonlarımızı getirmektedir. Diziyi birazcık ön yargısız izlediğiniz zaman da kurulan samimiyeti rahatlıkla anlayabiliyorsunuz. Bunun yanında dizinin teknik olarak çekimleri de oldukça başarılı. Tabii ki, kısa zamanda gerçekleşiyor olması bazı hatalara yer veriyor ama çoğu insanın tv de yeni soluk dediği Avrupa yakası bile teknik açıdan berbattı. Sürekli tepede duran bir boom ile izlerdik diziyi.

Ben yiğidi öldür, hakkını yeme der. Diziyi çok sevdiğimi ısrarla vurgulamak isterim. Hatta bu uğurda önümüzdeki dönem Öğrenci köyü'nde Adını Feriha Koydum günleri yapıp, arkadaşlarıma mısır ve kola ikram edeceğimi bildirdim.

Hatta ve hatta önümüzdeki dönem, dizinin setine gidip biraz vakit geçirmeyi düşünüyor. istiyorum.