bugün

cold case

Çok hoş, güzel ve farklı bir polisiye dizisidir. Amerika'nın benim hoşuma giden Philedelphia şehrinde geçer konusuda. Buyurun benim geniş görüşüme:

Cold Case in tek bir amacı var o da, tozlu dosyaları çıkarın, çözülmeyen dava kalmayacak!

Cold Case in yapımcısı Meredith Stiehm dir. Yayıncısı ise ünlü kanal CBS.

2003 yılında yayın hayatına başlayan Cold Case tam 7 sezonu geride bırakarak bizlere 2010 yılında veda etti.

Dizi başta Emmy olmak üzere yayın hayatı boyunca birçok ödül kazandı.

Lily Rush (Kathryn Morris), ilk olarak kimsenin çözemediği bir cinayet davasını 25 yıl sonra çözüme kavuşturur. Bu nedenle Philadelphia Polis Departmanı Müdürü John Stillman (John Finn) tarafından bizzat tozlu dosyaları tekrardan gün ışığına çıkarmak için dedektif Lily Rush ile beraber bir ekip oluşturulur. Ana karakterimiz Lily Rush a yardım edecek diğer dedektifler ise: Nick Vera (Jeremy Ratchford) Will Jeffries (Thom Barry) Scotty Valens (Danny Pino) Kat Miller (Tracie Thoms)

Bu kişiler artık umut kalmadı denilen ve rafa kaldırılan davalara bakarlar. Dedektifler geçmişteki davaları günümüz teknolojisiyle bir bir yeniden açıklığa kavuştururlar.

Lily davayı çözdüğü zaman bölümün sonlarına doğru hafızasında canlandırdığı; davasını çözdüğü masum insanlarla gençlik halleri gözünün önüne gelir ve böylece huzurla rahata kavuşur.

Dizide her bölümde aynı olarak şüpheliler ve suçlular ara geçişlerde gençlik halleri ile görülmektedir.

Cold Case de çalan müzikler ise zamanın geçtiği gözde parçalardır.

Dizinin bölüm sayıları sezonuna göre farklı olmuştur. Süresi ise her bölümde aynı kalmıştır: 50 dakika.

Cold Case adeta, izle beni dedirten bir dizi. Her bölüm diğer bölümden ayrı olarak oluşturulmuş ve suçluların & şüphelilerin zaman evresi içinde gençlik halinde görülmeleri, birde zamanın geçtiği mekânlarda çalan gözde müzikler diziyi gayet çekici kılıyor.

Hazır dizimizde bitmişken başlayıverin izlemeye. Bu keyifli ve bir o kadarda duygusal polisiye dizisinden mahrum kalmayın.