bugün

bursa ya nostaljik tramvay yapılması

trafik problemine çözüm olsun diye yapılmadığı için hakkında saçma salak konuşulmaması gerekir. cumhuriyet caddesi, uluyol, gazcılar caddesi gibi şehir içi trafiğin içine sıçan caddelerin bir süredir temizlenme çalışması sürüyor.
bu caddelerin trafiğin içine sıçma sebebi de yıllardır burada konuşlanan hırdavatçı, malzemeci, boyacı, matbaa, kaynakçı, perdeci, mobilyacı gibi şehir içi geçiş yolları üzerinde kati surette bulunmaması gereken iş yerleri ile bu iş yerlerine ikmal yapan, buralardan alışveriş yapan kişilerin yol üzerine bıraktığı araçlardır. bu olay o kadar büyümüştür ki, bu caddelerde değil duraklama yapmak duran bir aracın yanından bile geçmek çoğu zaman mümkün olmaz. bunları kaldırmanın yollarından biri de buraları trafiğe kapatarak bu noktada konuşlanan ve buradan çıkmakta direnen esnafı şehir dışına çıkarmaktır.

işte bu noktada saydığım bu üç caddeden cumhuriyet caddesi'nde trafiğe kapama taktiği uygulanmış, bu caddenin ticaretten ziyade cafe, restaurant vs. yerlerin bulunduğu bir yaya alanına dönüştürülmesi planlanmıştır. söz konusu nostaljik tramvay bu uygulamada sadece bir detaydır. trafiğe kapanan bir caddede ulaşımı sağlamak için bir tramvay yapılacaktı, bu da yeni nesil koca koca vagonlarla yapılmak yerine kadıköy belediyesi'nin de tavsiyesi ile nostaljik tramvay ile yapılmıştır. her boka muhalefet etmeye ya da her yapılana emekli öğretmen refleksi ile "boşa gitti paralar" şeklinde yaklaşmaya lüzum yok. hayır ben de günahım kadar sevmem recep altepe'yi ama arada düzgün işler de yapılmıyor değil...

bir de hayatında istanbul'dan başka büyük şehir görmemiş lalelere göre bursa küçük bir şehirdir, he canım güzelim...