bugün

güler zere

sahi devlet gel diyince giden 20 yaşında bir çocuk belki tek derdi bir an önce bitirip köyüne şehrine dönmek evlenmek iş bulmak çoluk çocuğa karışmak falan.

dağda bir grup öyle yada böyle bir sebepten çıkmış dağa hakkını istemiş vermemişler falan o da yöntem olarak dağa çıkmayı yine aynı milletin bazı evlatlarını öldürmeyi bir şekilde ses getirmeyi, sesini duyurmayı ummuş. saf yazık.-şaka lan-

burda derebeyliğin tarihinden girip azınlığın yönlendirmelerinde çıkarım ama ilk entryimde ki gibi fazla derine inmeden geçmek istiyorum isteyen yazarla özelden sözlük formatının amına koymadan tartışabiliriz. malum ilk entry de üslup sert biraz şeytanın avukatlığını yaptım kimse kusura bakmasın.

ferman padişahın dağlar bizimdir ruhu zalime başkaldırmak isteyipte acısını bir masumdan çıkarmak istediğin anda biter. dünyanın hiçbir yerinde kimseye anlatamazsın. yani sen burda zalim olarak algıladığın devlete -derinine sığına her ne boksa- isyanını oraya hasbelkader düşmüş ve gün sayan bir askerin beynini patlatarak gösteriyorsan aferdersin kardeşim ama sikerler acıyanın olmaz.

şimdi bu yöredeki insanların derebeyleri ağaları paşaları bunların iliğini kemiğini sikecek kanını kurutacak ömürleri maraba olarak geçecek başkaldırmayacaklar ama devlet bize elktrik vermiyo diye önüne gelen askere sıkacaklar mayın falan gibi gayet orospu çocuğu yöntemlere başvuracaklar. bir şekilde tutuklanacaklar hasta olacaklar ve devlette ama salalım son günlerini iyi geçirsin diyecek. e anam tekrar soruyorum o kevaşenin ölümünden sorumlu olduğu onca masumun ailesine ne cevap vereceksin ? efendim?

isyan edeceksen önce sen kendi derebeylerine isyan edeceksin o bölgede ki fakirliğinde %90 sebebi senin derebeylerin senin fakir kalmanı isteyenler sırtından geçinenler. şimdi bunların bir kaçı mecliste umut dağıtıyor size ama aynı devlet gibi onlar da bu terörün devamından prim yapıyor.

tekrarlıyorum:
o kevaşenin ölümünden sorumlu olduğu onca masumun ailesine ne cevap vereceksin ? efendim?

sahi en cevap vereceksin?

siz onlarca insanın dolaylı yada direkt katilini nasıl son dakikalarını rahat geçirsin diye serbest bırakırsınız.
oysa o kendiside 20 yaşında olmasına rağmen yaşıtlarına tek bir nefes daha alma fırsatı tanımamışken.

sahi siz insan mısınız?
güncel Önemli Başlıklar