bugün

topkapı sarayındaki tahtı lojmana taşıtmak

cemaatin ve akp'nin ortak prodüksiyonu olan "nerde kara cahil bir badem bıyık varsa olmadık yerlere getirelim" kampanyasının vizyondaki son filmi.

--spoiler--
"Yağmur altında taşındı
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a giden ihbarı Radikal ele geçirdi. iddiaya göre, Topkapı Sarayı Müze Müdürü Yusuf Benli, Harem Hünkâr Sofrası bölümünde bulunan 3. Selim tahtını müze içinde oturduğu lojmana taşıttı. Yağmurlu havada gelişigüzel taşınan eşsiz eser, lojmanın giriş kapısında sonradan ekleme yapılan bölmelerden geçmeyeceği anlaşılınca bir süre kapıda bekletildi. Bu sırada yağmurdan korunmak için de tahtın üzerine beyaz branda örtüldü.

Müze Müdürü Benli'ye tahtın geçmediği söylendi. Benli, sonradan ekleme bölüm için "Yıkın yine de içeriye sokun" talimatı verdi. Görevliler ekleme bölümü yıkmaya hazırlanırken, lojmanın iç kısmındaki orijinal kapının da dar olduğunun farkına varıldı. Sonradan ekleme kısım yıkılsa bile tahtın geçmeyeceği müze müdürüne bildirildi. Böylelikle taht lojmana girmekten kurtulup depoya götürüldü."
--spoiler--

sultan selim-i salis han hazretleri'nin taht'ına evinde oturmayı hayal edebilmiş bir ne oldum delisi zübük. çok pis küfür edicem de zor tutuyorum yeminle.

kürtçü-islamcı burjuva ihalelerle, talanla, soygunla ne kadar zenginleşirse zenginleşsin hala öküz işte. dünyanın en önemli kültürel miraslarından birinin başına getirmeye çalıştıkları sığıra bak. bir de bunun için ilber ortaylı'nın başını yemeğe kalktıydı zaman ve şalvarı boklu saidi köpekleri.