bugün

recep tayyip erdoğan ın yargılanması

12 eylül referandumunda sırf "kenan evren yargılanacak" diye umut edip gözünü kırpmadan pusulanın mavi tarafına mührü basanların (bugün kandırılmış görünüyorlar) yerine kendimi koymak istediğimde hep bu karşılaştırmayı yapıyorum.

acaba ben de bir gün, elime böyle bir fırsat geçerse, bugünkü zorbanın yargılanması için gözümü karartıp, yan sonuçları her ne olursa olsun sırf "karizmatik" diye yere göğe sığdırılamayan şu adamın şaşkın ve pişman bakışlarını görmek için her şeye "evet" (ya da "yetmez ama evet") der miyim diye düşünüyorum.

öncelikle, bundan 20 yıl sonra mı , 30 yıl sonra mı olur bilemem ama yaptığı bunca zorbalığın karşılığında bir gün mutlaka olması gereken şey budur. bu ayrı. (karşı koyana "eşkıya" dediği şu hes'ler bile yargılanması için yeterli sebeptir)

ama bu olmazsa, hopa'da ölen emekli bir öğretmene ya da otobüsten düşüp yaralanan bir koruma polisine üzüldüğüm kadar üzülmem buna.

olan nihayetinde insana oluyor be, küçük insana oluyor, bize oluyor.

kimdir recep tayyip erdoğan? kimdir? kendini dev aynasında gören bir cüce!

kendimizi yiyip bitiriyoruz bir hiç için... gebersin. kendi pisliklerinde boğulup gitsin hepsi.

bir gün elime böyle bir fırsat geçerse, bir gün birileri bu adamın "yargılanma umudunu" bana satmaya çalışırsa, dönüp bir çevreme bakmaz, "insan"ı göremezsem, sırf kendi sinirim için, sırf geçmişte kendi uğradığım haksızlıklar için, şu zavallıyı hapse gönderip kendi çapımda bir "galibiyet" duygusunu yaşamak için başka insanların haksızlığına göz yumacaksam yazıklar olsun bana...

size de...

sırf iki tane paşa yargılanacak diye şu ego manyağını başımıza musallat eden "yetmez ama iyi olur"culara da bin kez yazıklar olsun!

not: "darbeyle işbaşına gelmiş bir askerle seçimle iş başına gelmiş bir başbakanı karşılaştıramazsın" diyecek demokratik portakallara diyeceğim şey, bu ikisinin benim için farkı yoktur. biri silahla iktidardaydı biri gaz bombasıyla... ikisi de öyle ya da böyle iki-üç kişinin menfaati yüzünden insanları uyutmuştur,kandırmıştır, birbirine düşürmüştür. ve zorbalık zorbalıktır. kimden, hangi "makam"dan geldiğinin benim için hiçbir önemi yok. senin için varsa, onu bilemem.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar