bugün

lenski deneyi

evrimcilerin ispat diye sunmaya kalktığı bakteri üretim faaliyetidir. sonucunda bakteriler evrimleşmemiş beslenme şekli değişmiştir. bir vejeteryanın et yemeye başlaması onu bir insan olmaktan çıkarmayacağı ve evrimleşmiş dedirtemeyeceği gibi bakteriler de sonuçta aynı bakteri olarak kalmıştır. aralarından bazıları sitrat da kullanabilir hale gelmiştir. fakat bu değişikliğin herhangi bir açıklaması da yapılamamıştır. belki de deneyi bozacak düzeyde bir müdahale ya da kusur oluşmuştur, bunun bilgisi de yok.

ayrıca 2. mesajda çalışmaya yönelik bilimsel geçerlilik sorgulamasına örnek verilmiş. deney sonucu diye paylaşılan bilgiler herhangi bir araştırmanın bilimsel açıdan kabul edilebilir olması için fazlasıyla yetersizdir.

bakterileri evrimleştirip başka bir canlıya dönüştüremeyen hiçbir çalışma evrimin kanıtı olduğu iddiasıyla incelenme değeri taşımaz. bakmayın siz evrime iman etmiş kişilerin hakem heyetlerini doldurduğu dergilerde yayınlanan makalelelere. kendi kendilerini eğlendiriyorlar ve birbirlerini ikna ediyorlar ki zaten evrime iman ettikleri için değerlendirmelerine baştan sonuca ikna olmuş olarak başlıyorlar. bizi ikna edecek bilimsel delilleri ise yok. evet tek kelimeyle yok. bilimselliğin ölçüsü bellidir. evrim için farklı kriterler kullanılamaz.