bugün

bianchi

1885 yılında Edoardo Bianchi tarafından Bianchi S.P.A. adı ile kurulmuş, italya nın en şöhretli ve köklü bisiklet üreticisi. Şu an isviçreli Cycleurope A.B. bünyesinde bulunuyor, Reparto Corse serileri ve çelik lugged kadrosu Dolomiti hala italya da el yapımı olarak üretiliyor ancak geri kalan tüm serileri Asya da üretilmekte.

Gelelim Türkiye de gördüğümüz Bianchi çakmalarına. Yurdum insanı bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayı sevdiğinden ötürü bu manisa üretimi olan ve Bianchi S.P.A. ile isim benzerliği dışında bir bağı olmayan bisikletleri oldu olası gerçek birer Bianchi sanıyor.

Orjinal Bianchi direkt olarak hiçbirzaman Türkiye pazarına girmedi. 1992 yılında Türkiye pazarına Bianchi isminin sokulması ve ön pazar araştırması için, Türk Key grubu ile %50 ortaklık kurarak BIANKEY A.Ş. kuruldu ve Bianchi lisansı ile Manisa da üretime başlandı. Bianchi SPA 1997 yılında Türkiye pazarını yetersiz gördüğünden dolayı Biankey ortaklığını bitirdi ve 1997 yılında, Bianchi Bisiklet Sanayi ve Ticaret A.Ş. , % 100 Türk sermayeli bir şirket olarak Bianchi' nin Türkiye sınırları içerisindeki üretim lisansını aldı.

özetle, Bianchi S.P.A. nın ürettiği bisikletler hiçbir zaman Türkiye pazarına girmediler ve satılmadılar. Günümüzde Bianchi A.Ş. nin ise isim benzerliği dışında orjinal Bianchi S.P.A. ile en ufak bir bağı da kalmadı. http://www.bianchi.it ye girilip bakılınca Türkiye' de bir dağıtıcı veya bayiliğinin olmadığı da görülür.

uzun lafın kısası, türkiye sınırlarında satılan her bianchi, manisa' da Türk Bianchi A.Ş. tarafından üretilen çakmasyon bianchi' lerdir. Popçu tarkan ile türk kahramanı tarkan ne kadar organik bağa sahipler ise, bu iki benzer isimli firma da o kadar bağa sahipler. Zaten yurdum insanı logoları bile birbirinden farklı olan bu iki firmayı nasıl bir zannediyor hala da anlayabilmiş değilim.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar