bugün

vatandaşı makarna kömüre muhtaç edip oyunu almak

olmayan durumdur. muhalefet partilerinin yenilgilerine kılıf olarak uydurdukları efsanedir, son referandumu ve 2007 seçimlerini baz alırsak bu hükümet en az 15 milyon kişiden oy almış, bu kadar kişiyi makarnayla kömürle nasıl bağladı acaba, hadi onu geçtim, bu kadar insan makarnasını aldı diye hükümete oy vermeye şartlandı mı, misal kılıçdaroğlu beni altına boğsa, altını alırım ama ona oy vermem, çünkü onu başbakan olarak görmek istemiyorum, benim kadar basit düşünebilecek adam yok mu memlekette.

Bu işler parayla dönseydi, koç sabancı şimdiye kadar çok kez başbakan olurdu, ama onlar da biliyor, siyaset biraz da gönül işidir, benimsenme işidir. ak parti 50 senede bir alınan oy oranlarını alıyor, bazıları da bunu makarnaya filan bağlıyor, sizin sosyoloji bilginize tüküreyim, hiç mi bunun altındaki sosyolojik olgulara bakmıyorsunuz.

Bu hükümet ilk kez geldiğinde %34.le gelmedi mi, o dönem hem anap hem de dyp baraja yakın oy aldı, bu yüzden ak partinin oyu %34.te kaldı, daha sonra anap ve dyp tasfiye olunca, bu partilere oy veren seçmen, siyasi görüşüne en yakın olarak erdoğana oy verdi, kalkıp da chp.ye oy verecek hali yok. haliyle o seçmenin gelmesiyde oy oranı buraya fırladı, yoksa chp.ye gönül vermiş bi adamı odun kömüre boğsan adam alır o odun kömürü tayyip erdoğandan tiksiniyorsa zaten hayatta oy vermez, eli gitmez.

netice olarak bugün ak partinin bu oy oranı almasının tek nedeni sağda hiç bir büyük partinin kalmamasıdır, eskiden bi anap, bi dyp, bir refah partisi vardı ve bunlar sağın oylarını %20.şer olarak paylaşıyorlardı, böyle büyük bir iktidar gücü oluşmuyordu, özal.a bakın, kendisi tek başına iktidar olduğunda sağda hiç bir parti kalmamıştı, bu yüzden herkes ona hücum etti, ne zaman diğer partiler sahneye çıktı, özal kan kaybetti.

Bu millet parayla oy verseydi bugün cem uzan tek başına iktidar olmuştu, adam benzini 1 TL yapacam dedi, daha ne uçuk vaadlerde bulundu, halk güldü geçti, gerçi iyi oy aldı.

Her şeyi geçtim, ak partinin kazandığı belediyelere bakın, at gözlüğünüzü bi kez çıkarın bakın, kayseri, istanbul, ankara, denizli, samsun, erzurum, daha bikaç tane daha var, bu iller gariban iller mi, komple yoksul mu işe yaramayan bi yönetim o illerde iktidarda kalır mı? güneydoğunun daha yoksul illerine bakın, ak parti alamamış oraları, oranın halkını odun kömüre boğsan diyarbakırı tunceliyi alabilir misin, izmirin tüm yoksulları ak partiye oy verse ak parti kesin izmiri de alır ama alamıyor işte, adam sevmedi mi sevmez kardeşim ne yaparsan yap.

Bu halk iktidardan memnun olmazsa, vakti zamanında kimleri alaşağı ettiyse bu iktidarı da alaşağı eder, millet cahildir, evet, cumhuriyet gazetesi okumaz, aydınlık okumaz, hep sağ partilere oy verir ama halkın terazisi gayet hassastır merak etmeyin.

Son olarak siz ak partiyi odun kömürle iktidara geldi diye avunun durun, böylece bu işin altındaki sosyolojik olayları görmezden geldiğiniz için, sorunu teşhis etmediğiniz için daha çoook beklersiniz iktidardan gidecek diye, böyle devam edin siz, iyi gidiyosunuz.