bugün

blue valentine

gençler için ufak ama önemli iki not: film vizyonda mı bilmiyorum ama vizyondaysa sakın kız arkadaşınız ile gitmeyin, çünkü vereceği varsa da bu filmden sonra uzun bir süre vermez. ikinci olarak da sakın cindy gibi tiplerle evlenmeyin.
bunu neden söylüyorum: avrupada biraz yaşamız ve oradaki kızları da iyi bilen birisi olarak hani hep bizim abazalar derler ya türk kızları gitsin rus kızları gelsin ya da avrupalı kızlar gelsin. eğer avrupa kızları gelirse bu filmdeki gibi olur işte. o yüzden türk kızlarının değerini iyi bilin gençler.

--spoiler--

neden cindy gibi tiplerle evlenilmez. 13 yaşında ilk cinselliğini yaşamış, 20'den fazla sevgilisi olmuş, cinsel olarak da ruhen de doyumsuz bir tip cindy. ya da yaşaması gerekenleri çok önceden yaşamış ve hiç bir heyecanı kalmamış. güzel, çekici ama aynı zamanda soğuk ve donuk. o yüzden de blue işte. soğuk bir renk. bizim orada don yağ dolması denen tiplerden. allah herkesi böylelerinden korusun.

film aman aman değil ama izlenebilir. en azından hayatın içinden taşralı modern (!) bir aileye oldukça gerçekçi bakmış. ikili ilişkilerde ki karmaşıklığı yine karmaşık bir şekilde anlatmaya çalışsa da...filmde ki flash backler mantıklı ve kurguyu çok güçlendirmiş. bir ilişkinin sonunda iken geçmişte ki mutlu kareleri göstermek klasik bir kurgu sinemacılıkta ama bu filmde hiç sırıtmamış. çocuk oyuncu çok iyi ve başarılı. artık yeni nesil çocuklar çok fena.

genel olarak 10 üzerinden 6-7'lik bir film.
--spoiler--