kadınlar allah ın size emanetidir

(#4176776)
--spoiler--
kadınlara neden erkekler armağan değildir.çünkü islam dini erkeği daha yüce tutat kadından.örneğin şeriat sistemine baktığımızda kadın ile erkek arasındaki eşitlik oranı yok denecek kadar azdır,hatta yoktur.
1.erkek istediği kadar kadınla evlenir,kadın başka erkeğe bakarsa taşlanarak öldürülür.
2.2 kadının şahitliği 1 erkeğin şahitliğine bedeldir.
3.

--spoiler--

"erkeklerinizden iki şahit tutun. eğer iki erkek bulunmazsa şahitlerden razı olacağınız bir erkek; biri unuttuğunda, şaşırdığında diğeri ona hatırlatacak iki kadın olabilir...''

demek ki, buradaki esas mesele kadının yaratılışı ile doğrudan alakalıdır. onun psikolojik yapısının bir gereğidir. kadının esas mizacı heyecandır ve heyecanlarıyla yaşar. bunun için düşünceler, aklından çok kalbine işler, tesirleri de o şekilde gelişir. hadiseler karşısında pek tarafsız kalamaz. merhamet ve şefkat tarafı ağır bastığından hadiselere sezgisiyle yaklaşır.

bu hususiyetlerinden dolayı kur'an, "kadınlar unutabilirler, onun için şahitlikte onlara bir yardımcı verilmeli" diyor. bunu, kadını yaratan yüce allah ifade buyuruyor. öyle ise bu değişmeyen bir kaidedir. kadınların içinde unutkan olmayan, bazı erkeklerden daha güçlü hafızaya sahip olanlar yok mudur? şüphesiz vardır, ama umumi olarak kadınlarda bu psikolojik hal daha çok görülür. hadiseyi akıllarında fazla tutamamaları normaldir.

diğer yandan, kadın daha çok içe dönüktür. kendine has bir dünyası vardır. gün boyu ev işleriyle iç içedir. çocuklarının bakımı ve terbiyesi ile meşguldür. ticaret, alışveriş, iş hayatı siyasetle çok az kadın ilgilenir. dış dünyanın bu kadar uzağında olan bir kadın hariçte olan hadiselere nasıl vakıf olacak, mahiyetlerini nasıl öğrenecek, aklında nasıl tutacak, şahitliğini ne nispette tam yapabilecektir?

islamiyet şahitlik meselesinde kadına erkek kadar bir mükellefiyet yüklemeyip, iki kadının şahitliğini, bir erkeğe denk tutmakla onun hakkını zayi etmemiş, aksine onu korumuş, bir günaha düşmesini önlemiştir. çünkü şahitlik büyük mesuliyet gerektiren bir iştir, ağır bir vazifedir.