bugün

devlet ve modernlesme

devlet mekanizması ezen sınıfların yani azınlığın elinde bulunduğu sürece modernleşmesi gelip geçici kalacaktır. sadece göstermelik bir modernleşme olan bu değişim gerçek anlamda tam bir fiyaskodur. günümüz toplumunda gösterilen ilerleme çabaları büyük sermayecilerin yalnızca kendi sefilliklerini devam ettirme çabasıdır. misal olarak yıllardır çalışmalarına rağmen tam otomasyonu halen daha tam olarak sağlayamamış olmalarıdır.

modernleşme ilericiliktir, elbette bu yüzden şartlara göre değerlendiriliri. bundan bir kaç yüzyıl önce burjuvalı bir ulus toplumu yaratmak ilerici bir hareketti. bu yüzden de devlet mekanizmasında modernleşmeydi. fakat zamanla gericileşerek egemen güç haline geçenler yeni sömürücüler oldular ve ilerlemenin önüne aşılmaz setler koyarak modernleşmeyi durdurdular. bu yüzden günümüz toplumunda modernleşme adına atılan adımlar samimi olmamakla birlikte kökten bir değişim değildir. ancak halkın kendi güçleri ile yapılacak olan modernleşme gerçektir.

devletin modernleşmesi için üretim ilişkilerinin ve paylaşım mekanizmasının değşimesi şarttır. modernleşme için genel kitlelerin eğitimi gerekmektedir. bu yüzden yeni yüzyıldaki modernleşmeyi eğitelecek halk kitleleri sağlayacaktır. gerçekten eğitilmiş ve özgürlüğe bırakılmış zihinler ile sağlanacaktır bu.
güncel Önemli Başlıklar