bugün

dağ filmleri festivali

altıncısı 1 martta başlayan ve 6 marta kadar istanbul'da yapılacak festivaldir.

'national geographic' türkiye'nin festival sponsoru olduğu ve dağ kültürü derneği tarafından düzenlenen 6. dağ filmleri festivali, 1 - 6 mart 2011 tarihleri arasında izleyici ile buluşuyor. tema sponsorluklarını the north face ve salcano'nun paylaştığı festivalde 'dünyadan', 'keşif ruhu', 'ülkemizden', 'doğa-çevre-insan', 'bisiklet', 'kayak' temaları yer alacak. fransız kültür merkezi, galatasaray aynalıgeçit ve harbiye pusula sanat evi'nde ücretsiz gösterilecek filmler, izleyicilere keşif, macera, heyecan ve adrenalin dolu saatler yaşatacak.

türkiye'nin ilk ve tek dağ filmleri festivali kapsamında bu yıl, 6 farklı tema çerçevesinde belirlenen, 21'i yerli 18'i yabancı toplam 39 oluşan bir seçki hazırlandı. yamaç paraşütünden kanoya, çeşitli doğa sporlarından kayağa kadar festivalin ruhuna uygun pek çok konuda çekilmiş yurt içinden ve yurt dışından filmler bir hafta boyunca macera tutkunları ile buluşacak.

genç kuşaklarda kalıcı bir doğa kültürünün yerleşmesi adına önemli bir işlev gören ve bu alanda türkiye'deki büyük bir boşluğu dolduran dff kapsamında, film gösterimlerinin yanı sıra, fotoğraf sergileri açılıyor, kitap standları kuruluyor ve uluslararası üne sahip konuşmacıların seminerlerine yer veriliyor.

festivalde ayrıca genç izleyiciyi hedefleyen 'çekgetir!' amatör video yarışmas (http://www.cekgetir.com) ve festivalde şehir macerası (http://www.sehirmacerasi.com) gibi dinamik etkinlikler de yer alıyor.

festival programı ve gösterim mekan detayları için http://www.dagfilmfest.org adresi ziyaret edebilebilir.

2. günün filmleri ve saatleri aşağıdaki gibidir:
2 mart 2011 - çarşamba (fransız kültür merkezi)
14:00 rubaix'ye giden yol 115'
16:15 baharı beklerken 30'
17:00 kırmıtlı'nın çapkınları 50'
18:00 en uzun yol 5'
uzun ince bir yoldayım 3'
beklerken 8'
19:00 bisiklet rüyaları 108'