bugün

ortamdaki gereksiz insan olmak

Çoğu zaman böyle olduğunu hissetmektir aslında. içten içe herkes bilir de... hadi neyse. Lan olur olmasına da böyle bir günde olması da koyuyor adama be.

Sabah uyandığımda günün anlam ve öneminin farkında bile değildim halbuki. Hayır ne sikime yarıyorsa zaten. Sevgililer günüymüş. '' Birbirine gönül bağıyla bağlı olanların günü '' diye özetlemiş bir de bir arkadaşım facebook'unda. Yalnız biri olarak düşündüm biraz kendi kendime. Yani geri kalanlar için hiçbir anlam ifade etmiyor doğal olarak. Sıradan bir gün gibi geçirmeleri gerekiyor bu günü. iyi de amk böyle boktan bir günde etrafındaki herkes sevgilisiyle el ele kol kola olunca içinden '' lan ne sikime yarıyorum ben. '' diye geçirmiyor değil insan.

Ekle-sil haftasının ilk günü. Sabaha doğru 6 da yatmışsın. Zaten okula gitmemek için bahane aradığın bir dönem.
Gidip ne yapcam ki ? Zaten kimse gelmemiştir amk. gibi bahanelerle kendimi kandırdım. Kalktım çalıştığım kitapçıya gittim.

patron- ooo gby hoş geldin. Kandilin mübarek olsun.
gby - Sa... sağol abi. Senin de.

Vay bee. Demek yalnız insanlar için de önemli bir günmüş diye geçirdim içimden ve yüzümde hafif bir tebessüm oluştu. Eski günler geldi aklıma. Annemin kandil gecelerinde kuran-ı kerim okuduğu zamanlar. Evde televizyonun açılmadığı, radyodan ilahilerin dinlendiği günler. Şimdi geldik üniversiteye, aileden uzaklaştık. Az değil lan 3 senedir kısmen de olsa onların gönderdiği parayla burda göt büyütürken, neredeyse tüm ailevi değerlerimizi unutmaya başladığımı farkettim. Utandım kendimden. Telefona sarılıp annemi aradım hemen.

gby - Annecim nasılsın ?
annem- Teşekkür ederim oğlum. Sen nasılsın ? Sevgililer günün kutlu olsun.
gby - (Sen de mi anne ?) sağol anne.

Zor bela kapattık telefonu. Dükkana döndüm tekrar. Okuldan arkadaşm iki sevgili bir biriyle kavga ediyor. Kavga dediysek yumruk yumruğa. Ağzını burnunu kırıyor bizim kız. Şaka lan şaka. Bildiğin laf dalaşı işte. içten içe bir mutluluk oldu bende. Utandım kendimden ama engelleyemedim de. -Bak işte sevgilin olunca da dert arkadaş. En iyisi böyle tek olmak. dedim kendi kendime. içimden kahkahalar atmaya başladım tekrar. Kız kalktı gitti sonunda. Bizim çocukta 10 dk sonra arkasından tabi. Barıışamamışlardır lan inşallah. En azından bugün barışmasınlar. Yarın falan baksınlar çaresine.

Neyse çıkacağım birazdan zaten. Evime gideceğim. 2 tane bira alırım. Biraz fıstık falan. Bir film açıp izlerim. içinde aşk motifi olmayan bir film bilen varsa yazsın. full metal jacket mı ne vardı lan. iyi diyollaa.