bugün

yahudiler in müslümanlardan çok üstün olması

balkabağının laf etmiş halidir.

sırasıyla -en az bu kadarını bulabildiğim- müslüman bilim-ilim adamlarının bir kaçının listesi;

Birûni (973 - 1051) Galilei 'den 600 yıl önce dünyanın döndüğünü söylemiştir.

Ebu'l-Vefa (940-988) Yoğunluk aleti piknometre, matametikte kosinüs formülü, sekant, kosekant kavramaları ve üçgenin alan formülleri.

Ebu Bekr Zekeriyya Râzi (865-925) ilk göz ameliyatı, bağırsağın ameliyat dikişlerinde kullanılması, ameliyat sonrası oluşan iltihapları çıkaran seton (kıl fitili) [5]Petrolün ilk defa damıtılıp naft adı altında kullanılmaya başlanması.

El Cezeri (1136-1206) ilk robotlar ve sibernetik ilmi. Ayrıca pistonlu motorlarda kullanılan ve doğrusal hareketi dönme hareketine çeviren krank mekanizması.

Cabir Bin Hayyan (721-815) Çeliklerde paslanmanın önlenmesini sağlama.[9] Maddenin en küçük parçasının cüz-ü la yetecezza (atom) olarak tarifi ve parçalandığında Bağdat'ın altını üstüne getirebilecek enerjiyle yüklü olduğunun tespiti.

Lagari Hasan Çelebi (1633) Barutla çalışan iki katlı ve yedi kollu bir roketle, 2.5 km yol katederdek uçuş denemesi yapılması.

Uluğ Bey (1393-1449) Dünya'nın Güneş etrafındaki dönüşünün 365 gün 6 saat 9 dakika 6 saniye olduğunun günümüzdeki değerden sadece 58 saniyelik farkla hesaplanması.

Hazini (1100-1155) Newton'dan 500 yıl önce yerçekimi ivmesinin bulunması(!)

Ebu'l-Heysem (965-1051) Görme hâdisesi ve anatomisinin açıklanması; karanlık oda, mercek, prizma, aynalar, optik, atmosfer basıncı, atmosfer tabakasının kalınlığı gibi konularda öncü çalışmalar.

Ebu Yusuf El Kindi (796-872) Einstein'dan 1100 yıl önce rölativite (izafiyet-görecelik) teorisinin ortaya atılması (!)

felsefeye ise ilmi kelam adıyla girmeyi ve ondardan bahsetmeyi kendim için oldukça yetersiz kalacağım bir iş olarak görüyorum. elbette biz bu pisliği üzerimizden temizlemekle yükümlü müslüman bir yazar olmakla her şekilde şereflendmiş bir nacizaneyiz.
buyrunuz;

Ebu Bekir Er-Razi, El-Kindi, Farabi, Gazzali, ibn-i Bacce, ibn-i Haldun, ibn-i Rüşt, ibn-i Sina, ibn-i Tufeyl, Muhyiddin El-Arabi, Sadreddin Konevi ve Sühreverdi gibi bir çok kişinin adını buraya zikretmek mümkün.

fakat islam'da felsefe yani kelamı kendi itikadım açısından pek tasvib etmiyor olsam bile; nihayetinde onlar da müslümandır. onların üzerindeki bu lekeyi temizlemekte vazifemizdir.

vesselam sayın okuyucu...