bugün

ahmet kaya nın adam sanılması

adam olmayacağı anlamına gelmeyen ifade. yani sanılanın doğru olması normaldir.

90'lı yılların sonuna doğru iyiden iyiye popüleritesi artan kaya'nın meşhur bir sözü vardı. "beni sağcılar sevmez, solcular sevmez kasedim 2,5 milyon satar, bundan da ben bir şey anlamam"

(bkz: dosta düşmana karşı)

apo yakalandıktan sonra sorgusunda; "örgüte destek veren sanatçılar kimler?" sorusuna apo cevap olarak; "bir iki şebeğin adı geçiyor ama örgüt bunları sevmez" diyor, bir süre şebeğin tatlıses mi kaya mı olduğu gündemde kalıyordu.

Dönemin solcularının çoğunluğu tarafından; başörtüsü desteğinden, konserlerinde jetpa sponsorluğundan, kapitalizmle bir sorunu olmadığından, medyatik olmasından, magazin gazetecileri derneği ödül törenine katılmasından, şarkılarının arabesk ezgiler taşımasından bolca eleştiriliyor, dinleyicileri için bilinçsiz sol arabeskçi yakıştırması yapılıyordu.

şarkılarını da severim, kendisini de. attila ilhan, nevzat çelik ve yusuf hayaloğlu şiirlerini mükemmel yorumlamıştır. ilk tanışmamdaki ilk şarkısıyla beynimden vurulmuşa dönmüştüm 16 yaşımda. fakat şimdi söylenecek en doğru sözlerden biri;

(bkz: kör ölür badem gözlü olur)