bugün

islamda evrim

islamın, kendine has, evrim teorisiyle tabanda örtüşen, yaradılış olgusudur.

daha önce de üzerinde durduğumuz, din mensubunun din hakkında kendini eğitmemesi, yalnış eğitmesi veya yalnış eğitime göz yumması sonucu ortaya çıkan din cahilliğinin, bilim cahilliğinin de eklemesiyle önümüze getirdiği başka bir tezahuru yine karşımızda. gelinen nokta şu :

a) tanrı varsa evrim yok
b) evrim varsa tanrı yok

yalnışın büyüklüğüne bak! elmayla ile armutu karşılaştırma yoluna gidiliyor. bi kere asıl sorulması gereken "evrim ile din örtüşüyor mu?" sorusu.

soru denklemizde din yerine islamı koyarsak ve islam ile evrimi detaylı bir şekilde incelersek, cevabın tamamen olmasa da tabanda evet olduğunu görüyoruz. sorumuza hayır cevabı veren kendini müslüman sanan kişiler, hayatlarını kapalı gözlük ve dilbağı ile koştukları için evrim kelimesini gördükleri anda deliriyorlar. çünkü bin kere de olsa bağıra bağıra söylemek istiyorum ki dinleri hakkında bir bok bilmiyorlar. dinlerindeki kader kavramını alınyazısı olarak yorumlayarak daha oracıkta dinden çıkmış bu kimseler, evrim teorisiyle cebelleşirken dinlerindeki kader kavramının derin manasını, derin içeriğini göremeyecek kadar acizler. halbuki dinlerindeki kader olgusunu anlayabilselerdi ne kadar da gurur duyarlardı allahlarıyla!

daha önce düştüğüm hataya tekrar düşüp, konu hakkında deliler gibi yazarak, detaylı bilgi vererek kendimi yormayı düşünmüyorum. istisnaların kaideyi bozmadığını hesaba katarsak, burda sayfalarca detaya insek bile sadece hakaret içeren bkz'larla karşılaşağımı biliyorum. tekrar aynı sahneleri yaşayıp midemi bulandırmak istemiyorum. din seninse aç, bak, oku, araştır, anlamaya çalış kardeşim banane. ne de olsa herkezin evinde en az bir tane var bu kitaptan. önünde internetin var. daha ne istiyosun? ben sana kısayolu da gösteriyorum bak. kitabın hepsini taramana gerek yok. evrimle karşılaştırmak istiyorsan direk kadere bak.

edit : sanırım büyük bir yalnış anlaşılma var. lafı götünden anlayanlar benim islamı savunduğum, evrimi islama yamamaya çalıştığım gibisinden cümleler kurmuş. tek yaptığım objektif olup sezarın hakkını sezara vermektir. evrimi tanrılaştırıp kafa açan kişiler, kendini müslüman sanan yobazlardan daha kötü durumdalar. "bu adamlar en azından doğduklarından beri toplum tarafından ağır baskı yiyorlar, senin derdin ne, ne bu nefret!" derler adama. islam hakkındaki acizane görüşlerim için,

(bkz: hazreti muhammed/@mystiko)
(bkz: ilkokuldaki kardeşim bile kurandan iyi kitap yazar)
© copyright 2005 - 2026