bugün

entry'ler (19)

kadın dediğin

kadın dediğin hanım hanımcık olmalı , saygılı ve kültürlü olmalı , ileri görüşlü ve idealist olmalı da ve kanepede yayılıp göt büyütmemeli , kendi başının çaresine de bakabilmeli , kendini ezdirmemeli.

metin kemal kahraman

bana enigma'yı bıraktıran gruptur kendisi , özellikle ferfecir insanı yer bitirir , deniz koydum adını'da fena değildir , ha bir de bir masal kuşu var , bunlar sadece en sevdiğim eserleri , bazı arkadaşlar metin kemal kahramanın tek bir kişi olduğunu düşünür , yanlış metin kahraman ve kemal kahraman olarak ikiye ayrılırlar.

aşık olup kafa siken arkadaş

(bkz: sevgilisinden ayrılıp kafa siken arkadaş)

europa universalis

age of tarzı gibi 50 - 100 asker ile oynanan bir oyun değil , aksine tamamen stratejik yöntemler kullandıran , kafa yoran , sevdiğiniz takdirde bağımlılık yapabilen bir oyundur , oyun orta çağdan yakın çağa kadar ki tüm olayları bünyesinde bulunduruyor.

özellikle oyundaki en dikkat çekici özellik diplomasi anlayışıdır , öyle barış antlaşması savaş hediye göndermekle kalmaz , birçok diplomatik ayrıntıyı'da içinde barındırır.

oyun orta çağda başlayıp yakın çağa kadar bir süreç içeriyor , AI bakımından çok gelişmiş diyebiliriz.

okuldan atılmak

okul kurallarının hiçe sayılması ve öğretmenlere yapılan saygısızlıklar sonucunda öğrencinin bulunduğu okuldan öğretmenin öğrencinin eline verdiği (bkz: tasdikname) ile son bulan olay.

akil adamlara sorulacak tek soru

hülya avşar ne iş ?

beğenilen kızın akp li çıkması

ilişkiye girilmesi takdirde normal kadınlara göre daha hızlı hamile kalırlar ve ampul doğururlar , marketlerden ampul alma gibi bir gereksiniminiz kalmaz.

yeniçeri

osmanlı devletinin devşirme ve paracı askerleri , 17 ve 18 yy'da şımarıp , kazan kaldırmaya teşebbüs edip duran bu askerler çoğu osmanlı padişahına otoritesizlik yapıp sonucunda 2 mahmud'un vaka-i hayriye yani ; hayırlı olay diye adlandırılan 1826 yılında benderli mehmet selim paşa tarafından yeniçeri ocakları topa tutulup 7000 e yakın yeniçeriyi öldürtmüştür. yeniçeriler yerine asakir-i mansure-i muhammediye yani ; muhammedin zafer kazanmış askerleri olarak yeni ocaklar yapıp ve nizam-ı cedid askerlerini bir bakıma değiştirerek veya yeni eklentiler yaparak sekban-ı cedid'i kurmuştur.

türkiye de öğretmen olmanın kolay olması

öğretmen olmak zor'da beden eğitimi öğretmeni olmak çok basit , kalkarlar yerinden hiç istemeden

- oğlum sınıfı topla sıra olsunlar ben bekliyorum.

- tamam hocam !

öğrenciler sıra olur , 5 dk geçer hoca içeride çay içiyor , 10 dk geçer hoca okey'e dördüncü arıyor vb.
öğretmenin gelmeyeceğini anlayan öğrenciler ;

- hocam top alabilir miyiz ? diye sorarlar.

- al ordan basket topunu , öteki potada oynayın çok ses oluyor burada. diye cevap verir öğretmeni.

ve çayını içmeye devam eder mynete girer artık okey mi oynar 101 mi oynar tavla mı kimse bilemez , belkide inci de takılıyorlardır.

ama askeriyenin yoğun olduğu bölgelerde daha çok askeri beden eğitimi hocaları tayin edilir , onlar normal beden eğitimi hocalarına göre daha disiplinli ve daha kaba olabilirler.

emekli olacağını sanan türk genci

adı üstünde türk gencidir gençlik hayalleri deyip unutulması gereken düşüncelerdir.

one direction

bazı arkadaşların ''van direksiyon'' diye hitap ettikleri , genellikle erkekler tarafından sevilmeyen bir müzik grubudur.

eric cartman

south park'ın en küfürbaz karakterlerinden biri'dir , ama türkiye'ye gelirse erik merik dinlemezler eric götü delik derler dalga geçerler çocukla , namı ve karizması elden gider sonra.

türkiye de işsizliğin nedenleri

eğitim sistemidir , bizde eğitim böyle iken daha çok işsiz çıkar , belki biraz da iş beğenmeme olabilir iş verenlerin ibneliği de olabilir.

polat alemdar

ölümsüzdür , ama her ölümsüzün bir zayıf tarafı vardır mesela achilles onunda aşil topuğu vardı ordan bi ok atıyordun ölüyordu kardeşimiz , ama polat abinin zayıf yanı şu ; sabri , sabrinin golleri onun zayıf noktası , sabri her gol attığında adam ölümden dönüyor.

rammstein

gruptaki till lindemann adamımdır , almancanın kaba bir dil olduğunu düşünürdüm eskiden , harbiden kabaymış ama güzel yani.

sadece metal dinleyen insan

o geleceğin cyborg'udur , büyük ihtimalle meslek lisesi metal bölümü mezunu içi dışı metal olmuş homo sapiens örneğidir.

sürekli sikimize bakan türk kızları

genelde havuzda daha çok iş başında olurlar , suyun altına dalar ve size mobbing uygularlar , çok yanlış birşey , sonra da sapık olan biz oluruz.

game of thrones

o dizinin bir khaleesi'si vardır ki yok artık dersin.

türkler

Dünyada %1oo Türk kaldı mı bilmiyorum vallaha , osmanlının haremleri sağolsun çok çakmışlar ruslara vb bizim toplum kırmadır bu nedenle.
© copyright 2005 - 2026