bugün
- kızları en güzel olan şehir12
- ahlak duygunuzu nerden alıyorsunuz12
- cinler sizinle nasıl iletişime geçiyor13
- kolye zincirlerinin birbirine dolaşması11
- öbür sözlükte uluya kerhane denmesi12
- atatürk'e alerjisi olan tipler11
- kadın nefreti4
- hristiyanlık7
- sözlükteki satranç taşları4
- 18 ay askerlik yapanlar nasıl yaptı sorunsalı8
- cinlerin özünde iyi insanlar olması2
- gecenin şarkısı11
- erkekler zıçar kızlar kakaloş yapar4
- 50 bin liraya sabah 10'a kadar uyumadan durmak2
- mesaj atıp konuşmayan kız3
- türk erkeği endonezyalı kız evliliği6
- 2026 yılı türk biralarının içilemez hale gelmesi21
- sözler köşkü6
- ilişki yapmaya üşenmek3
- damarsız tüysüz manisa yaprağı15
- irmik helvası3
- arabada son ses dinlenecek şarkılar2
- erkek nefreti2
- sırrı süreyya önder28
- yazarların kulaklığında şu an çalan şarkı15
- silver ile evlenecek erkek52
- kolay gelsin denilen esnafın cevap vermemesi3
- abdullah öcalan orospu çocuğudur18
- vahiy kitabına göre kıyamet alametleri11
- gece geç saatte ışığı yanan evler4
- sözlüğü annesi gibi gören insan2
- göğüs kıllarım çıkmıyor16
- sıpsıkıcı olmanız4
- şikeci amedspor5
- sözlük açsanız ismi ne olurdu2
- askerde sözlüğe girmek4
- dün gece ne oldu13
- saçını mora boyatan kızın amacı3
- 30 ağustos 2026 girne feribot faciası26
- bir yazarın profiline girip entrylerini okumak8
- multitap2
- burcu akrep olan birini akrep sokması3
- normal sözlük ismi ne2
- ataköy'deki anyma konserinin iptal edilmesi3
- sözlükte evlenecek adam kalmaması3
- bodofff2
- sözlüğün bitmiş olması3
- sarapci koala58
- günümüz çocuklarının ana babayı saymaması2
- fasulyeyi akşamdan suya koyan erkek5
entry'ler (368)
tek bir şarkısına "aa ne güzel lan" dediğiniz grubun/kişinin tüm şarkılarını indirip sonra bunların yüzüne bakmama olayı.
+oğlum şu gruba acayip hastayım!
-abi onun bende diskografisi var ya.
+şu şarkısını biliyor musun?
-yok, onu bilmiyorum.
+şunu?
-yok onu da.
+oğlum şu gruba acayip hastayım!
-abi onun bende diskografisi var ya.
+şu şarkısını biliyor musun?
-yok, onu bilmiyorum.
+şunu?
-yok onu da.
sözlük yazarlarının duyarsız kalmayacağını düşündüğüm kampanya.
kopan internet bağlantısı.
uyumsuz çıkan altyazı.
uyumsuz çıkan altyazı.
görgüsüzdür.
şöyle bir lafı var ki bence çok doğru:
"Kafasına kuş sıçtı diye şans oyunu oynayan milletin, ağzına sıçana oy verme isteğini normal buluyorum."
"Kafasına kuş sıçtı diye şans oyunu oynayan milletin, ağzına sıçana oy verme isteğini normal buluyorum."
entrylerini itinayla takip ediyorum, adam gerçekten iyi yazıyor.
bizim milletimizde edilgen yapan ekleri kullanma merakı var sanırım.
doğrusu: (bkz: uykuda yaşanan düşme hissi)
doğrusu: (bkz: uykuda yaşanan düşme hissi)
uykuda düşme hissi yaşamaktır. hatırlarsanız inceptionda uyanmak için bunu kullanıyorlardı.
freud bunu şöyle açıklıyor, insanın gördüğü rüyadan/kabustan kurtulmak istemesi ve bu şekilde sarsılması. bilincimizin yaptığı bir şey aslında; o an uyanma, gerçekliğe dönme ihtiyacı hissediyoruz ve bu da böyle gerçekleşiyor.
freud bunu şöyle açıklıyor, insanın gördüğü rüyadan/kabustan kurtulmak istemesi ve bu şekilde sarsılması. bilincimizin yaptığı bir şey aslında; o an uyanma, gerçekliğe dönme ihtiyacı hissediyoruz ve bu da böyle gerçekleşiyor.
postmodern tarzda yazılmış romanların çoğu. postmodernist roman okumak zordur ve bu romanlar sıradan okuyucu istemez. bu tarzda bir romanı da herkes hakkını vererek yazamaz, o da ayrı tabii.
(#11587056) entrysiyle beni iyice havaya soktu. bakalım birlikte neler başaracağız?
not: dikkat edilirse direkt "başaracağız" kelimesini kullandım.
not: dikkat edilirse direkt "başaracağız" kelimesini kullandım.
türkiye'nin sahip olduğu en iyi yazarlardan ve yine değeri anlaşılamayanlardan. yapıtlarında cinsellik, kadının ikinci plana atılması, özgürlüğünün yasaklanmış olması, erkeğin hep gerisinde kalması, evlilik kurumu gibi konuları işler ve sorgular. topluma oldukça acımasız bir biçimde ayna tutar aslında.
eserlerini okurken konu anlaşılmaz olabiliyor zaman zaman, çünkü erbil'in kendine has bir tarzı var, bilinç akışı ve iç monolog giriyor sürekli cümlelerin arasına. noktalama işaretlerini bazen kullanmayışı da okumayı zorlaştıran etkenlerden. yazar sizi sürekli sarsıyor bazı gerçeklerle, siz bir yandan anlatılanlara dehşetle bakarken, diğer yandan yazarın ustalığına hayran kalıyorsunuz.
ayrıca erbil, pen yazarlar derneği tarafından türkiye'den nobele aday gösterilen ilk kadın yazardır.
eserlerini okurken konu anlaşılmaz olabiliyor zaman zaman, çünkü erbil'in kendine has bir tarzı var, bilinç akışı ve iç monolog giriyor sürekli cümlelerin arasına. noktalama işaretlerini bazen kullanmayışı da okumayı zorlaştıran etkenlerden. yazar sizi sürekli sarsıyor bazı gerçeklerle, siz bir yandan anlatılanlara dehşetle bakarken, diğer yandan yazarın ustalığına hayran kalıyorsunuz.
ayrıca erbil, pen yazarlar derneği tarafından türkiye'den nobele aday gösterilen ilk kadın yazardır.
benim babam. annemden daha yakın hissederim kendime bu yüzden. "kalbin boş mu", "ilişki durumları nasıl" falan gibi sorular soruyor ara sıra bana. net bir cevap veremeyip bocalıyorum, ama "ben her zaman yanındayım" dediğini duymak da rahatlatıyor.
korsakoff ya da korsakov psikozu olarak da bilinir. bir çeşit bellek kaybı hastalığıdır. daha çok alkoliklerde rastlanır. olmamış şeyleri olmuş gibi hatırlama, yer, yön ve zaman duygusunu yitirme, göz kaslarının güçsüzleşmesi, çift görme gibi belirtileri vardır.
rafet el roman'ın mitoz bölünmesiyle oluşmuş şarkıcı. bir şarkısında da "benden gidip bana dönmediyse" diye bir söz var ki aklıma "bumerang mı lan bu" sorusunu getiriyor.
alkollusozluk.com
edit: başlık bana kalmış.
edit: başlık bana kalmış.