bugün

entry'ler (6)

köpek beslemek mi kedi beslemek mi

Köpek mi kedi mi konusu aslında herkesin kendi yaşam tarzına göre değişiyor. Köpekler daha ilgi isteyen, dışarı çıkmayı seven ve sürekli iletişim kuran canlılar. Kediler ise daha sakin, kendi halinde ve ev ortamına daha uyumlu olabiliyor. Ben de bu kararı verirken sadece sevgi boyutuna değil, sorumluluk kısmına da çok bakmıştım. Evcil hayvan sahiplenince işin en önemli tarafının sadece beslemek değil, sağlık ve bakım süreci olduğunu daha net anlıyorsun. Küçük bir rahatsızlık bile bazen beklenmedik veteriner masraflarına dönüşebiliyor. Bu yüzden bu konuyu araştırırken evcil hayvan sigortasının aslında önemli bir destek olduğunu fark ettim. Sonrasında Türkiye Sigorta üzerinden sempati evcil hayvan sigortası yaptırdım. Açıkçası bu karar bana büyük bir rahatlık sağladı. Çünkü artık sadece günlük bakımını değil, sağlık tarafını da daha güvenli bir şekilde düşünebiliyorum. ister kedi ister köpek olsun, aslında mesele hangisini seçtiğinden çok, ona ne kadar iyi bir yaşam sunduğun. Bu açıdan bakınca sigorta da işin güvence tarafını tamamlayan önemli bir adım gibi geliyor.

yaş 18

BES’e ilk başlarken açıkçası en çok kafamı kurcalayan şey gerçekten uzun vadede işe yarar mı sorusuydu. 18 yaşında böyle bir sisteme girmek biraz erken gibi de geliyordu ama bir yandan da ne kadar erken başlanırsa o kadar avantajlı olduğunu duyuyordum. Bir süre araştırma yaptıktan sonra Türkiye Hayat Emeklilik üzerinden BES yaptırdım. En çok hoşuma giden şey, küçük birikimlerle bile başlayabilmek ve zamanla bunun bir düzene oturması oldu. Devlet katkısı ve uzun vadeli birikim fikri de süreci daha anlamlı hale getiriyor. Şu an geriye dönüp baktığımda, aslında en doğru şeyin “erken başlamak” olduğunu daha net görüyorum.

evcil hayvan almak

Evcil hayvan sahiplenmeden önce açıkçası işin sadece mama, oyuncak ve sevgi kısmını düşünüyordum. Ama zaman geçtikçe şunu çok net anladım. Evcil hayvan almakla hiçbir şey bitmiyor, aslında sorumluluk tam olarak ondan sonra başlıyor. Onlar da bizim gibi hastalanabiliyor, beklenmedik durumlar yaşayabiliyor ve özellikle veteriner masrafları bazen insanın hiç hesaplamadığı seviyelere çıkabiliyor. ilk veteriner kontrolünden sonra bunu daha net fark ettim açıkçası. O gün sadece sahiplenmek yetmiyor, onun sağlığını da güvenceye almak gerekiyor diye düşündüm. Bu yüzden evcil hayvan sigortalarını araştırmaya başladım. Birkaç farklı yere baktıktan sonra Türkiye Sigorta tarafındaki kapsamlar bana daha mantıklı ve güven verici geldi. Özellikle sundukları teminat detayları ve süreçlerin anlaşılır olması içimi rahatlattı diyebilirim. Açıkçası sigorta yaptırdıktan sonra psikolojik olarak da daha rahat hissediyorum. Bence evcil hayvan sahiplenmek sadece sevgi vermek değil, aynı zamanda onun hayatıyla ilgili sorumluluk almak demek ve bu sorumluluğun içinde sağlık güvencesi de gerçekten önemli bir yer tutuyor.

hayatın kolaylaşması

Açıkçası kaza yaşamadan önce kasko ve trafik sigortasının bu kadar fark yaratacağını pek düşünmüyordum. Daha çok olsun, kenarda dursun diye baktığım şeylerdi. Günlük koşturma içinde sigorta işleri hep ertelediğim konulardan biriydi ama sonradan ne kadar önemli olduğunu anladım. Ben daha önce bir tanıdığımın tavsiyesiyle Türkiye Sigorta üzerinden hem kasko hem de trafik sigortası yaptırmıştım. O zaman çok üzerinde durmamıştım ama kaza anında ikisinin farkını net şekilde gördüm. Kasko kendi aracımla ilgilenirken, trafik sigortası da karşı tarafın masrafını karşıladı. Kaza sonrası yönlendirmeler hızlıydı, ne yapmam gerektiğini adım adım anlattılar ve süreç düşündüğümden çok daha kolay ilerledi. O an en büyük rahatlık, her şeyi tek başıma çözmeye çalışmıyor olmaktı. Bazen böyle şeyler başa gelmeden pek anlamıyorsun ama yaşayınca gerçekten fark ediyor. Şimdi baktığımda iyi ki önceden halletmişim diyorum. Ben yaşayıp memnun kaldığım için çevremde sigorta önerisi isteyen olursa gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum.

deprem sigortası

Aklımın bir köşesinde hep aynı soru var acaba istanbul’da büyük bir deprem gerçekten olacak mı yoksa bunlar sadece bir söylentiden mi ibaret diye. kimse bunun cevabını net veremiyor ama bu şehirde yaşayınca o ihtimal tamamen yok sayılmıyor. Özellikle küçük sarsıntılar bile olunca insan ister istemez tedirgin oluyor. Ben de bir gün artık ertelemeyeyim deyip içime en fazla sinen şirket olarak Türkiye Sigorta üzerinden deprem sigortası yaptırmaya karar verdim Sürecin kolay ve pratik ilerlemesi, aynı zamanda güven veren bir kurum olması da bu kararı netleştirmemde etkili oldu. O an çok büyük bir şey yapıyormuşum gibi gelmedi açıkçası, daha çok olsa iyi olur dediğim bir işlem gibiydi. Ama bu tarz sigortalar aslında başına bir şey geldiğinde değil, o ihtimal bile insanın aklını kurcaladığında işe yarıyor. Belirsizliği azaltıyor, ne yaparım stresini biraz olsun hafifletiyor. O yüzden tedbir almak aslında kendimize yaptığımız en büyük iyiliklerden biri.

zorunlu trafik sigortası

Geçen ay işe giderken trafikte küçük bir kaza yaşadım. Yoğunluk vardı, herkes yavaş ilerliyordu. Bir anlık dalgınlıkla önümdeki araca hafifçe dokundum. Çok büyük bir hasar yoktu ama yine de insanın morali bozuluyor. neyse ki aracım için Türkiye Sigortadan Trafik Sigortası yaptırmıştım. O an aslında sigortanın ne kadar önemli olduğunu daha iyi anladım. Karşı tarafın aracındaki hasarın sigorta kapsamında karşılanacağını bilmek içimi rahatlattı. En azından sorun yaşamadan süreç ilerledi.
Sigortayı çoğu zaman nasıl olsa yaptırıyoruz diye geçiştiriyoruz ama böyle bir durum yaşayınca neden zorunlu olduğunu anlıyor insan.
Trafikte maalesef her şey birkaç saniyede değişebiliyor. Böyle anlarda güçlü bir trafik sigortasının olması gerçekten fark yaratıyor. trafikte ne kadar dikkatli olursak olalım bazen beklenmedik şeyler olabiliyor. Böyle zamanlarda sigortanın sağladığı güveni hissetmek insanı gerçekten rahatlatıyor.
© copyright 2005 - 2026