bugün
- diploma iptaline ilişkin tebligat17
- en son ne içtiniz29
- pkk'nın bitmesi sırada kemalizmin olması25
- selam arkadaşlar napıyorsunuz11
- lozan antlaşması15
- kürtçenin resmi dil olmasını istiyoruz52
- v a m p i r o v16
- yok mu lan başka kupa9
- küresel19
- müge anlı'da uludağ sözlük'ün anılması39
- 14 mayıs 2025 trabzonspor galatasaray maçı14
- aktrolleri engellemek17
- otukenormanindakitayga lar8
- 14 mayıs 2025 büyük silivri mitingi33
- 1997 doğumlu yazarlar11
- dem parti8
- 13 mayıs boğaziçi olayları19
- polyester t shirtlerin moda olması8
- anın görüntüsü12
- ateistlerin cevap veremediği tek soru14
- abdullah öcalan'a küfür etmenin suç olması10
- ak parti'nin dem'i satışa getireceği gerçeği12
- 13 mayıs 2025 boğaziçi üniversitesi protestoları9
- true gelmiş16
- pkk12
- 14 mayıs 2025 ankara lozan parkı mitingi14
- villa da yaşamak12
- nervionun basamak atlayamaması13
- ülkü ocaklarında demli çay içilmesi15
- rte'nin mezar taşına yazılabilecekler14
- abb'de bardak ve çöp poşeti vurgunu iki kelle aldı13
- sizce ben şişman bir camış mıyım8
- 295 milyon euro nerede19
- recep tayyip erdoğan12
- arkadaşlar buyrun ballı muzlu çilekli süt içelim9
- pkk'nın kendini feshetmesi akla uygun değil12
- arkadaşlar sizce bu hırka nasıl17
- arkadaşlar yeni şapkam nasıl8
- sözlük kızlarının yüzde 95'inin çirkin olması21
- 12 mayıs hemşireler günü11
- sözlükte yazmak size bir şey kazandırmaz20
- federal republic of anatolia8
- 12 mayıs 2025 pkk'nın kendisini feshetmesi28
- kadınlar erkeklerin yüzde seksenini çirkin buluyor8
- ekrem imamoğlu'nun bir sevgilisi olduğu iddiası8
- erkeğin orospusu22
- televizyonun bozmasının nedenleri11
- kadir mısıroğlunun mezar taşına oturan kemalist8
- birinin size çirkin demesi19
- uludağ sözlük geleneksel bahar pikniği12

entry'ler (21)
Bir fön çekmeyi bile beceremeyenlerden fazla medet ummayın. Özel günleriniz için mümkünse önünden bile geçmeyin.
Müslüm Baba- Affet
Çünkü sen çölüme yağmur oldun...
Çünkü sen çölüme yağmur oldun...
'Diploma mı bunlar... Hepiniz mi mezun oldunuz?' lise zamanımızın repliğidir.
Memleket isteriz
Siyasetinizin mide bulandırmadığı.
Siyasetinizin mide bulandırmadığı.
Çocukken topların bıraktığını düşündüren türden.
Edit: kategorize etmek nasıl dikte edildiyse küçüklükten.
Edit: kategorize etmek nasıl dikte edildiyse küçüklükten.
Son zamanlarda uzak durmaya çalıştığım diyaloglar. Zamane çocukları diyalog kurmuyor; polemik yaratıyor. Bizi mi yanlış yetiştirdiler, naptılar.
Bir gün herhangi bir yerde denk gelip içinde kaybolma ihtimalinizin yüksektir. Hele de bacaklar kalınsa sizi kimse bulamaz.
bizi aklıma getiren şarkıdır. ne bu aşk bir kedi ne de sen bir kuşsun.
"Hayat gelip geçiyor ağlamakla gülmekle, zaten komiklik yapıyorum ben böylesine bir dünyaya gelmekle..." Bir perde daha kapanmış sonsuza bugün.
Neyseki farkında değil. Hiç olmadı, olmayacak da. (Bkz : Farkında mısın)
Nöroloji Hocamın da dediği gibi "Erkek demek, travma demek." Uzak durmak gerek.
06 pavyon, arkadaş önünden geçiyormuş mecburiyetten. Yoksa nereden bilelim.
1881 yılında doğmuş olup hala yaşamaktadır. sanıyorum dünyaya böylesi güzel insan bir daha uğramaz.
Bostancı'daki Hatay Restoran'a ölümünden önce her gün gidermiş, paltosu ve çantası hala duvarında asılıdır. her ölüm yıldönümünde (9 Ocak) şiirleriyle anılır. Kadıköy'de yaşadığı sokağa adı verilmiştir. Aziz Nesin, Jean Paul Sartre ve Cemal Süreyya'yı dünyanın en küçük devletleri olarak nitelendirir. Çünkü ikisinin de bir devlet kadar birikimi olduğunu savunmuştur. Adressizlikten çok çektiğini söylemiş, çünkü 4 kez evlenip, 29 faklı evde yaşamıştır.
Uzaklardaydın oracıkta öbür kıtada
Keşke yalnız bunun için sevseydim seni
Uzaklardaydın oracıkta öbür kıtada
Keşke yalnız bunun için sevseydim seni
Yarayla alay eder yaralanmamış olan
Bak, nasıl da sararıp soluvermiş tanrıça kederlerden
Sen çok daha parlaksın çünkü
Sen tüm göklerdeki yıldızların ilki
SEN AYDINLATIRSIN GECEYi
2013 yapımlı Onur Ünlü filmidir. Başrollerini Demet Evgar, Ali Atay ve Damla Sönmez paylaşmaktadır. Film siyah-beyaz çekilmiştir. 32.istanbul Film Festivalinde 4 ödüle layık görülmüştür.
Bak, nasıl da sararıp soluvermiş tanrıça kederlerden
Sen çok daha parlaksın çünkü
Sen tüm göklerdeki yıldızların ilki
SEN AYDINLATIRSIN GECEYi
2013 yapımlı Onur Ünlü filmidir. Başrollerini Demet Evgar, Ali Atay ve Damla Sönmez paylaşmaktadır. Film siyah-beyaz çekilmiştir. 32.istanbul Film Festivalinde 4 ödüle layık görülmüştür.
Atatürk'ün son 300 gününün anlatıldığı bir Can Dündar belgeselidir. Mutlaka izlenilmelidir.
dizi son bölümlerine yaklaşırken, CBS'ten yeni bir dizi müjdesi. How I Met Your Father!
http://www.haberturk.com/...k-kartpostallari-galeri18
Haziran 1959, Varşova
Ve işte ben. Dün sesini işittiğimde dünyanın en mutlu insanı oluverdim. Hep bizi, seni ve beni düşünüyorum. Döndüğümde Rusça’yı gramer kurallarıyla yazacak kadar iyi öğreneceğim mutlaka. Seni böylesine sevmek ve bunu layıkınca yazıya aktaramamak insanı çıldırtıyor. Sen bebeğim benim, anlıyor musun yazdıklarımı? Eğer hastalanmazsam ayın 15’inde yani pazartesi buradan ayrılıyorum. Pazartesi! işte böyle. Yaz bana, unutma. Ara sıra yani her dakika beni düşün. Öpüyorum seni, sevincim benim.
Haziran 1959, Varşova
Ve işte ben. Dün sesini işittiğimde dünyanın en mutlu insanı oluverdim. Hep bizi, seni ve beni düşünüyorum. Döndüğümde Rusça’yı gramer kurallarıyla yazacak kadar iyi öğreneceğim mutlaka. Seni böylesine sevmek ve bunu layıkınca yazıya aktaramamak insanı çıldırtıyor. Sen bebeğim benim, anlıyor musun yazdıklarımı? Eğer hastalanmazsam ayın 15’inde yani pazartesi buradan ayrılıyorum. Pazartesi! işte böyle. Yaz bana, unutma. Ara sıra yani her dakika beni düşün. Öpüyorum seni, sevincim benim.
Prof. Dr. Vedat Milor 10 Ekim 1955 doğumludur, Türk öğretim üyesi, yemek ve şarap eleştirmeni. NTV'de prime time'da haftada üç kez yayınlanan Vedat Milor'la Tadı Damağımda adlı programın sunucusudur. 2005 yılından beri perşembe ve pazar günleri Milliyet'te yazıyor.
Galatasaray Lisesi'nden sonra Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nü yüksek şeref derecesi ile bitirdi. Bir dönem London School of Economics'te eğitim gördü. Amerika'ya Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley'ne gitti, sosyoloji doktorası yaptı. 1986 yılında doktora tezi için bir yıl Fransa'da kaldı. Doktora tezi "Planning and Economic Development in Turkey and France: Bringing the State Back in", 1990 senesinde Amerika'da, American Sociological Association tarafindan senenin en iyi doktora tezi seçildi. Doktorası bitip askerliğini de yapınca Dünya Bankası'nda işe başladı. iki yıl süren görevinde bir süre de Kemal Derviş'le çalıştı. Sonra Brown Üniversitesi'ne, sosyoloji bölümüne asistan profesör olarak girdi. Princeton Üniversitesi'nde Institute For Advanced Study'ye davet edildi, bir yıl misafir öğretmenlik yaptı. Stanford Üniversitesi'nde hukuk okudu. ilk yüzde 10'a girerek bitirdi. Aynı okulda doçent olarak çalıştıktan sonra bir ara bir şirketin hukuksal işlerine baktı. Daha sonra Georgia Teknoloji Enstitüsü'nde, öğretim üyeliğine başladı. Milor orada politik ekonomi, istanbul Koç Üniversitesi'nde ise uluslararası ilişkiler dersleri verdi.
Galatasaray Lisesi'nden sonra Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nü yüksek şeref derecesi ile bitirdi. Bir dönem London School of Economics'te eğitim gördü. Amerika'ya Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley'ne gitti, sosyoloji doktorası yaptı. 1986 yılında doktora tezi için bir yıl Fransa'da kaldı. Doktora tezi "Planning and Economic Development in Turkey and France: Bringing the State Back in", 1990 senesinde Amerika'da, American Sociological Association tarafindan senenin en iyi doktora tezi seçildi. Doktorası bitip askerliğini de yapınca Dünya Bankası'nda işe başladı. iki yıl süren görevinde bir süre de Kemal Derviş'le çalıştı. Sonra Brown Üniversitesi'ne, sosyoloji bölümüne asistan profesör olarak girdi. Princeton Üniversitesi'nde Institute For Advanced Study'ye davet edildi, bir yıl misafir öğretmenlik yaptı. Stanford Üniversitesi'nde hukuk okudu. ilk yüzde 10'a girerek bitirdi. Aynı okulda doçent olarak çalıştıktan sonra bir ara bir şirketin hukuksal işlerine baktı. Daha sonra Georgia Teknoloji Enstitüsü'nde, öğretim üyeliğine başladı. Milor orada politik ekonomi, istanbul Koç Üniversitesi'nde ise uluslararası ilişkiler dersleri verdi.
BiR EFLATUN ÖLÜM
kırgınım, saçılmış
bir nar gibiyim
sessiz akan bir ırmağım
geceden
git dersen giderim
kal dersen kalırım
git
dersen
kuşlar da dönmez, güz kuşları
yanıma kiraz hevenkleri alırım
ve seninle yaşadığım