bugün

sevdiği entry'ler

fark etmek

sık sık yaşadığım hadiselerden biridir.

selam ve dua ile

(bkz: selam ve duva ile)

azdan az çoktan çok gider

güzel bir atasözüdür.

uludağ sözlük

Yıllar içerisinde değerini iyice kaybetmiş platform.

Yazarların yarısının kafatasının içine kuşlar yuva yapmış. Boş yani, ot, çöp, saman.
Cidden kayda değer birilerini okumak istesen sayı yirmiden yukarı çıkmaz.

Milli bayramlarda Atatürk'e sövmeyi, dini bayramlarda islam'a giydirmeyi bir halt sanan, hayattaki tek başarıları nefes alma işini sürdürmek olan insanlarla dolu burası.
Bunun bir diğer adı fotosentez.

Daha önceleri sözlük ben gibi düşünmeyeni de okuma aracıydı benim için fakat durum özellikle son iki yılda iyice çığrından çıktı.

Edip Cansever başlığına "osbir " yazan adam var. Adamın profiline bakıyorsun bütün entryleri "osbir" üzerine kurulu. Tek dostu sağ eliyle sadece sözlüğe "osbir" yazmak için vedalaşıyor belli.

Yani dostlar sözlükte altı sene içinde gördüğüm tek şey kaybetmek. Önce zeka kaybediyoruz, zaman içinde düşünmek işini hobi olarak yapan insanlar var etmeye başladık. Etik duygumuzu, vicdani değerlerimizi, saygıyı, mizahı.. sonuç hep zayiat.

avrasya tüneli

Önce adını halkın belirlemesi için ankete sunulan, sonra da anket sonuçları "atatürk" çıkınca nedense (!) adı avrasya tüneli olarak kalan tünel.

avrasya tüneli

Önüne gelen yere 15 temmuz şehitler ya da sadece şehitler adı veren hükümet, atatürk adını yediremedi yine. Aman neyse şehitler olmasın da, avrasya iyi gene. Gerçi yakında değiştirirler bi sebepten. Aha bunu da buraya yazıyorum.

naneli limonata

tarifi;
MALZEME: 6 adet limon, 12 çorba kaşığı tozşeker, 1 demet taze nane yaprağı, 10 bardak su.
HAZIRLANIŞI: Limonları yıkayıp kabuklarını ayıklayın. Nane yapraklarını yıkayıp incecik kıyın. Limon kabuğu rendesi ve kıyılmış naneyi bir kavanoza koyun. Üzerine 12 kaşık şeker ve 6 limonun suyunu ilave edin. iyice karıştırın Kapağını kapatın ve bir gece dinlendirin. Ertesi gün 10 bardak su ilave edip sık delikli bir süzgeçten geçirin. Buz ile servis yapın.[bence buz koymayın tadı bozuyor]

kıymetimi bilin kadın sitesine girip öğrendim.

bir daha ikinci tanım yazmayacam ulan hep başlık başıma kalıyor.

bakire olmayan kızla beraber olan midesiz adam

ne kadar meraklısınız lan milletin uçkuruyla ilgilenmeye size ne amına koyayım isteyen siktirir isteyen siker bu tarz başlıklardan gına geldi amına koyayım bütün sözlüklerde aynı başlıklar hastamısınız amına koydumun orospu çocukları.

kemalistlerin genelde sıska olması

hırsız orospu çocukları gibi haram lokma yemeyip elde olanla yetindiklerindendir.

memelerin içinde ne var sorunsalı

Bu memenin altında etten fazlası var. Bu memenin altında bir fikir var, ve fikirlere kurşun işlemez..

çocuk istismarcısının ben ateistim demesi

(bkz: şükür bu olayı da ismet e bağladık)

akp'lilerin hoşuna gitmeyen herşeyi chp'ye yamaması...

yakında ensarı'da chp kurdu derler. yalnız orospu çocuğunu nasıl korkutmuşlarsa söylediklerinin, ısmarlama olduğunu bir eşşek dahi anlar...

edit: böyle milletin parasıyla yayın hayatına devam eden yandaş basının iftiralarına, maniplasyonun da. bu yapılan maniplasyona prim verecek düşük zekadaki adamın da amk.

oğlum ne kadar çok salak var lan memlekette, şimdi utanmadan chp'liler hesp versin derler. olum artık acımıyorum da böyle salaklara ne yapsın gariban nereden bilsin de demiyorum. eşşekliğin de bir sınırı var amk.

işin kötü yanı memleket bu eşşeklerin şakşakçılarının elinde oyuncak oldu...

doctor who

--spoiler--

görsel

bir imparator varmış,

çobanın oğluna sormuş

sonsuzlukta kaç saniye vardır?

çobanın oğlu der ki;

"saf elmastan yapılmış bir dağ var"

"tırmanmak bir saat, etrafından dolaşmak bir saat"

"her yüzyılda bir, küçük bir kuş gelir"

"ve gagasını elmas dağda biler"

"ve bütün dağ oyulup gittiğinde"

"... sonsuzluğun ilk saniyesi geçmiş olur."

bunun acayip uzun zaman olduğunu düşünüyor olmalısın.

şahsen, bu çok acayip bir kuş...

--spoiler--

erdal beşikçioğlu abartılmış tırt bir oyuncudur

Bir oyuncunun gerçek performansını ancak bir tiyatro oyununda farkedersiniz. Başlıktaki önermeye katılanlara erdal beşikçioğlu' nun tek başına oynadığı bir delinin hatıra defteri oyununu izlemelerini öneririm. Vesselam.

lise anıları

bir gün din dersindeyiz, hoca bana çok kıl her zaman olduğu gibi. diyor yok cennette herkes güzel olacak, körler görecek falandir filandir. neyse bir anlık fikirle kel hocama '' hocam öbür dünyada saçınız çıkacak mı'' dememle sınıfın yerlere yatması ve güzel bir azar yememle sonlanmıştır.

ingilizce öğretmenimiz derste çok konuştuğumuzda ''burnumun dibindeki adamı göremiyorum'' dediğinde, ''burnunuzun dibindeki adam sizce sizinle konuşmak için mi orada'' dediğimde, yine azarı yemişimdir.

derste kuyruk sokumunun nereye çıktığını sormuştum, lisenin ilk yılındayım, biyoloji öğretmeni bana beyni gelişmemiş fetüsmüşüm gibi bir bakış atmıştı.

din öğretmenimize yüzüne nur inmenin retrica efekti gibi bir şey mi olduğunu sormuştum bir gün. açıkladı mı, hayır. white rabbit yine azar yiyor bu kısımda.

bir matematik sınav çıkışı hoca bana gevrek gevrek gülerek kaç bekliyorsun demişti, kızdığım için 100 bekliyorum demiştim. hoca ciddi olunca ' bekliyorum ama gelmiyor' dememle hoca gülerek başımı okşamıştı. - ilk kez seviliyorum-

ingilizcenin en basit yerlerinde tekrar yaparken ' where is the carpet' sorusuna hocam biz tavanda kullanıyoruz dediğimde, güzel bir bakış almıştım. ' ah white rabbit' demişti öğretmenim. ' senin de şu zekanı olumlu kullandığını görsek'

tarih dersinde öğretmen ' çinliler hiç göç etmemişler' demişti. bende ' evet göç etmeden pire gibi üremişler' demiştim. ah bu öğretmenler.

din dersinde yine öğretmene ' sinekler sürekli ellerine tükürüp gözlerine sürerken amin mi diyorlar' diye sormuştum, bana gerçekten açıklamıştı bu olayı. demek ki white rabbit her zaman muzdarip değil.

bu zamanlar da geçiyor sözlük, ne geçmez daha.

bir erkekte bulunan tapılası özellikler

Zeka, ah çok çekici.

hatırlanan en eski anı

annemle yan yanaydık, konuşamıyordum o zamanlar, ikimizde de beyaz boncuklu bordo bir elbise vardı. hayatımda gördüğüm en güzel kız gibi gelmişti o an.
© copyright 2005 - 2026