bugün

entry'ler (1)

taxback

Arkadaşlar önemli bir anımı sizinle paylaşmak istiyorum. Ben hata ettim siz etmeyin.

Work and travel veya internship aracılığı ile Amerika'ya gidenlerin önemle okuması gerektiğini düşünüyorum.

Amerika'ya gittiğimde orada 2 tane tax ödediğim işte çalıştım. Toplam taxback hakedişim 231 dolardı. Kız arkadaşımda hemen hemen aynı benim gibiydi. Kız arkadaşım dentax firması ile çalışmayı tercih etti. Bende salak gibi taxback. com firması ile çalışmayı tercih ettim.

Kız arkadaşım bütün işlemler için 20 dolar para ödedi (gelecek olan ödemeden kesilmesini kabul etti) 3 ay sonra parasını aldı. Buraya kadar her şey çok normal. Gelelim taxback. com firmasına;

Bende aynı şekilde kabul ettim. taxback. com firmasının birazcık daha pahalı olduğunu biliyordum. 40 dolar gibi bir ücreti kabul ettim. Bundan yaklaşık 5 ay sonra Ersin diye bir dallamaya mail attım. Parayı yatırmadınız durum nedir diye. Kendisi yatacağını w2 formuna ihtiyacım olduğunu söyledi. Kız arkadaşım böyle bir şey göndermedi. (Yani son paycheckleri gönderdiğiniz zaman firmalar sizin yerinize w2 formlarına ulaşabiliyorlar. )

Çalıştığım işlerden birisinin manageri bana w2 formunu göndermişti onu teslim ettim. 7. Ayda Ersin dallaması yine beni aradı. Yatıracağı parayı iletti ve 20 dolar daha kesinti olacağını söyledi. Sebebini sorduğum zaman swift ücreti parayı aktarıyoruz bunun için kesilen bir ücret dedi. Parayı biz almıyoruz banka alıyor dedi. Kız arkadaşımdan böyle bir kesinti yapmadı dentax siz niye yapıyorsunuz diye sorduğumda bana biz taxback. com firmasıyız yanıtını verdi.

Yaklaşık olarak 14 ay geçtikten sonra mail attım Bu son paycheck ile bu işlemi yapamıyor musunuz? Bütün firmalar böyle yapıyorlar siz bu sektörün en büyüklerindensiniz nasıl yapamazsınız? Diye sordum. Cevap çok can alıcıydı. Tabi ki yapabiliyoruz. Fakat bizim talep etmemiz 30 dolar ekstra ücret yazar size diye bir cevap verdi.

Yani anlayacağınız kız arkadaşımın 20 dolara hallettiği şeyi ben maalesef ki taxback ile çalışarak 90 dolarak halledebildim. Gerçi hala halledebilmiş değilim. Uğraşıyoruz.

Benden size tavsiye siz siz olun , taxback. com ile çalışmayın. Bu yazıyı her yerde paylaşacağım. Parayı aldıktan sonra Ersin dallaması linki göndereceğim. Selamlar Ersin dallaması!
© copyright 2005 - 2026