bugün
- imamoğlu'nun 1 günde 3 davaya girmesi20
- kurtuluş savaşı'nın müfredattan kaldırılması17
- sözlükte kavga olmayacak hissi6
- sevgiliye alınabilecek 200 tl altı hediyeler12
- öbür sözlüğün dağılıyor olması5
- nato toplantısı anısına basılan 5 tl7
- unutulmayan duvar yazıları7
- saraca finch house12
- ilk buluşmada kızı lahmacuncuya götüren erkek5
- kadınların piç erkek tercihi6
- erling braut haaland6
- mel mel bakan adama gülümsemek11
- şeriatçıyım deyip ingiltere ye sığınmak3
- ata demirer'in deniz göktaş eleştirisi3
- yeni yazarlara öneriler8
- izmir de başörtülü kadını sahilden kovan seküler2
- gocu buraya bak parlak çocuk10
- velvet ile ismet gürbüzün ortak noktaları5
- değersizlik hissi6
- sersem herif4
- beni de gammaz yapın5
- karı kıza para yedirir misiniz5
- yakışıklı olan ama sevgilisi olmayan erkek3
- dinozorların gerçekten yaşadığını sanan cahiller6
- yaş ilerledikçe fark edilen şey8
- 2026 dünya kupası26
- insanların neden böyle olması7
- sevilen kadının orasını burasını yalamak6
- keloğlan'ın balkıza aşık olması4
- otobüste yere oturan kızlara bağıran adam5
- selamlar2
- futbol21
- evlenilmeyecek kız tipi3
- yarrak kafalı yazarlar2
- arkadaşlar rahatsızsanız gidebilirim3
- sözlüğün embesillerle dolu olması2
- 12 temmuz 2026 norveç ingiltere maçı6
- iyi erkeklerin nerede olduğu sorunsalı2
- yılın ilk denize girişi3
- çocuk masallarındaki saçmalıklar2
- bülent kuşoğlu2
- ragnar rockefeller38
- israil'in gazze saldırılarında 5 ölü2
- vikingler serttir sambadan hoşlanmaz2
- ebola salgını3
- yazdan beklenti3
- kızların artık mesajlara cevap vermemesi4
- ağır işsizlik sendromu2
- domates ithal2
- deniz göktaş37
entry'ler (114)
Ceza sahası'nın günümüz sahibi.
Varolmayandır. Yıllar önce yazarlar bunda yarışırdı ak. Böylece sol Frame sürekli güncel olmazdı. Sözlükler güncelleştiklerinde ölen formattadırlar!
Uludağ sözlük NASA uzay istasyonuna, Matematik profesörü aranıyor ilanıdır.
bu zall ın bence beyni yok. Bari yılları sınıflandırın oraya.
2000
2001
2002....
Diye bu nedir ya. Aq falcı mı çağıracağız başlık bulmak için. Hatırlamam gereken elli bin tane başlık var, nereden bulacağız yönerge bile yok. Onu bırak yazarları bile öldüler sanıyorum.
bu zall ın bence beyni yok. Bari yılları sınıflandırın oraya.
2000
2001
2002....
Diye bu nedir ya. Aq falcı mı çağıracağız başlık bulmak için. Hatırlamam gereken elli bin tane başlık var, nereden bulacağız yönerge bile yok. Onu bırak yazarları bile öldüler sanıyorum.
Uludağ sözlük, ekşi'deki mason tartışmaları sonrası ritüelistik bir şekilde kurulmuştur. Geyik muhabbeti yapılan paralel sözlüktür. Hatta bir dönem zall'ın kendisi de inanınca psikolojisi bozuldu.
Muhteşem transfer stratejisi ile taraftarı tamamen yok eden kulüp başkanı. Öyle transferler takıma ekledi ki; artık kimse Beşiktaş kadrosu kurmakla uğraşamayacak. Böylece sadece izleyici olabileceksiniz! Zira mevkilerinde tartışılması imkansız oyuncularla dolurdu kadroyu. Örneğin Trossard; "ya bu maçta sağ açıkta oynasın" diyemezsin, örneğin Salih Özcan "bunu da bu maç sağ bek deneyelim" diyemezsin, örneğin Nübel adam zaten kaleci mümkün olsa sol beke yazacak çok bilenler var tabi...
Kesin bir gerçeklikte kesin olarak varolmayışları. Kesin olarak varolmayan über ikili nasıl oluyor da varları yönetiyor şaşılacak bir şey.
Dindarların bunu bir durum olarak kabul etmeleri ve değerlendirmeleri cesaretini göstermeleri halinde gerçekten varolup olmadıklarını daha kolay anlayacağız
Dindarların bunu bir durum olarak kabul etmeleri ve değerlendirmeleri cesaretini göstermeleri halinde gerçekten varolup olmadıklarını daha kolay anlayacağız
Diğer peygamberler gibi henüz yaşamamış olan efsanevi karakter. Dinler daima gelecek zamana yazılır, şimdiki zaman yahut geçmiş zaman olarak okunur!
Muhtemeldir ki "peygamber" kelimesi zaten kimse olmayanı tanımlar. Yani bir takım araç ve aracı nesneler, olaylar yada dinamikler.
Bu nedenle bunlardan bahsederken sürekli ne yapıp ettiği tanımlanır. Misal Davut; "Davut da dağlarla birlikte Allah'ı arındırıyordu".. demekki şireydırın modülü gibi bir şey.
Muhtemeldir ki "peygamber" kelimesi zaten kimse olmayanı tanımlar. Yani bir takım araç ve aracı nesneler, olaylar yada dinamikler.
Bu nedenle bunlardan bahsederken sürekli ne yapıp ettiği tanımlanır. Misal Davut; "Davut da dağlarla birlikte Allah'ı arındırıyordu".. demekki şireydırın modülü gibi bir şey.
Dinin herhangi şekilde bir paragraf yada cümle ile tanımlanmış bir şey olmayışıdır.
"iyi de hayrettin bu insanlar neye inanıyor yada inanmıyorlar"!?
(bkz: kafamda deli sorular).
"iyi de hayrettin bu insanlar neye inanıyor yada inanmıyorlar"!?
(bkz: kafamda deli sorular).
iki devleti karşılaştırdığım zaman karşıma çıkan manzaradır.
Ben laflara, söylemlere bakmam, yasalara bakarım.
Ben laflara, söylemlere bakmam, yasalara bakarım.
...Yoksa zalimlerden olursunuz. Ben demiyorum din diyor.
Fransa'yı da eleyecekleri serinin ilk maçıdır.
Çünkü ekşiye alınmadınız. inkar etmeyin zira Uludağ sözlüğün kapısında bile bu yazar.
95 yılından beri internetten haberim var. Ekşi sözlük ilk dönemi dahil. O zamanlar ekşi sözlük daha içeriği belirsizken üyelik dağıtıyordu internette. "Al işte ya internet sitesi" diye... "Ne diyor lan bunlar" diyip geçtiğimiz bi topluluktu. Günün birinde, her fazla internet kullanan gibi bende, sözlük sitelerine düştüm. Tabi ekşi sözlükte muhabbet almış yürümüş. Hemen üye olayım dedim "yog öyle" dediler. Sonra oradakiler mezheplere bölününce Uludağ sözlük kuruldu. Kolay üyeliği vardı, bende Uludağa üye oldum. Böyle yani...
95 yılından beri internetten haberim var. Ekşi sözlük ilk dönemi dahil. O zamanlar ekşi sözlük daha içeriği belirsizken üyelik dağıtıyordu internette. "Al işte ya internet sitesi" diye... "Ne diyor lan bunlar" diyip geçtiğimiz bi topluluktu. Günün birinde, her fazla internet kullanan gibi bende, sözlük sitelerine düştüm. Tabi ekşi sözlükte muhabbet almış yürümüş. Hemen üye olayım dedim "yog öyle" dediler. Sonra oradakiler mezheplere bölününce Uludağ sözlük kuruldu. Kolay üyeliği vardı, bende Uludağa üye oldum. Böyle yani...
Kesin bilgiye yönelik inanç. (bkz: inanç). Burada yazar; inanç kelimesinin "tanımı"nın, din'deki inancın karşılığı olduğunu söylüyor.
inanç kelimesinin tanımı orada git bak ve öğren, peki "dine inanç" nasıl bu şekilde somut olabilir? Aynı oranda yanılgı payı vardır. ikiside aynı oranda delil sunar. Zira tüm tarihi bilmiyoruz, bugün tanım dediğimiz kelimelerin çoğu yorum olabilir! işte akıl tam da bu bilgi ile davranır. Bu bilgi kişide pasif olduğunda aklı da yoktur. Din aklı hedef gösterdiğine göre...
inanç kelimesinin tanımı orada git bak ve öğren, peki "dine inanç" nasıl bu şekilde somut olabilir? Aynı oranda yanılgı payı vardır. ikiside aynı oranda delil sunar. Zira tüm tarihi bilmiyoruz, bugün tanım dediğimiz kelimelerin çoğu yorum olabilir! işte akıl tam da bu bilgi ile davranır. Bu bilgi kişide pasif olduğunda aklı da yoktur. Din aklı hedef gösterdiğine göre...
Güncel dökümanları ifade etmediğinden şimdiki user'ları çokta alakadar etmeyen bilgi. Tarihler açıklanırsa 2006-2010 civarı %75'ini oluşturur bu listenin.
Türkler şamandılar. Tek tanrı inançları da, şu Ganalı büyücünün inancı gibiydi. islam sayesinde akıllarını kurtardılar.
Semavi dinleri yobazlıkla suçlayan kimsedir. Şu halde; 2026 dünya kupası vesilesiyle, Ganalı büyücüyü ve etkilerini görmüşsünüzdür! Semavi dinler dünyadan ne zaman biraz çekilse işte böyle bir akla sahip olursunuz. Semavi dinler olmasa akıl sağlığının dahi olamayacağını anlamayan ateistlerle; ne bilim, ne tarih, ne de din konuşmak faydalı değildir.
Ayrıca dinde inanç diye bir şey yoktur. inanç dedikleri; "semavi dinler varolmasaydı" dünyasını öngörebilmektir. işte buradan aklı koruyan öğe olduğunu anlamaktır.
Ayrıca dinde inanç diye bir şey yoktur. inanç dedikleri; "semavi dinler varolmasaydı" dünyasını öngörebilmektir. işte buradan aklı koruyan öğe olduğunu anlamaktır.
Pozisyon yok, pozisyon bulamadığından paso şut denemektir bu.
Deneme şutlar istatistiğe pozitif olarak yazılmaz. Ne demi cruyff; "en güzel gol, boş kaleye atılan goldür".
Deneme şutlar istatistiğe pozitif olarak yazılmaz. Ne demi cruyff; "en güzel gol, boş kaleye atılan goldür".
2026 dünya kupası'nın hezeyanla sonuçlanması.
1- dünya kupalarında 38-40 yaşında en az 2 oyuncun olması gerekir. 1930 yılından bugüne kadar dünya kupalarının bugu ve mevzuu budur. Dünya kupası kazanıp 38-40 yaşında oyuncusu olmayan ülke göremezsiniz. Örneğin Caner Erkin olabilirdi.
2- Arda Güler ve kenan Yıldız dünya kupası turnuvasını anlayamadılar ve çok ciddi etki ettiler takımın power effectine. Dünya kupası nın %75'i güce dayalıdır. Zira kazma oyuncu çoktur, atmosfer etkisiyle bunlar zayıf veya genç oyucuları abondoned ederek maçı kontrol ederler.
Olayın futbol tarafı böyle. Diğer mevzu ise federasyon yetkilileri, siyasiler ve diğer unsurların süreci berbat yönetmeleri.
1- dünya kupalarında 38-40 yaşında en az 2 oyuncun olması gerekir. 1930 yılından bugüne kadar dünya kupalarının bugu ve mevzuu budur. Dünya kupası kazanıp 38-40 yaşında oyuncusu olmayan ülke göremezsiniz. Örneğin Caner Erkin olabilirdi.
2- Arda Güler ve kenan Yıldız dünya kupası turnuvasını anlayamadılar ve çok ciddi etki ettiler takımın power effectine. Dünya kupası nın %75'i güce dayalıdır. Zira kazma oyuncu çoktur, atmosfer etkisiyle bunlar zayıf veya genç oyucuları abondoned ederek maçı kontrol ederler.
Olayın futbol tarafı böyle. Diğer mevzu ise federasyon yetkilileri, siyasiler ve diğer unsurların süreci berbat yönetmeleri.