bugün
- velvet55
- dolar isterse 100 olsun5
- yazarların favori giyim markası14
- arabayla dağdan inerken dinlenecek şarkılar10
- migros'a sorulacak tek soru24
- yakışıklı erkek denince akla gelen isim10
- geceleri bir kadına sarılıp uyuyamamak10
- osuruktan şiirler61
- sözlüğün en harbi kızı8
- 2026 ekonomik krizi17
- insan olmaya ceyrek kala15
- israile atom bombası atmak8
- sözlüğün en harbi erkeği7
- inanılmaz sıkıcısınız ya6
- sözlük yazarlarının 2027 kararları6
- ölmedeyiz uludağ sözlük6
- sözlük yazarlarının karşılaştığı garip olaylar9
- kadınların cinsel başlıkları eksilemesi7
- sözlüğün en cool erkek yazarı6
- aleksey batrakov28
- seninle sevişirken ölmek istiyorum7
- hayattaki en değerli şeyler8
- bir sözlük yazarını kıskanmak13
- friedrich hegel la bi cay icek12
- yargıya güvenen varsa yazsın9
- kendi klanına laf edilince hoplamak6
- sekiz aydır masturbasyon yapmıyor olmak7
- victor osimhen20
- sigara içmeyi bırakmak istememek8
- spor ayakkabı5
- öz eleştiri yaparken dikkat edilmesi gerekenler4
- sözlükte güzel kız olmaması sorunsalı8
- kova burcunun su grubu yerine hava grubunda olması5
- evde soğuk kahve yapımı7
- zeka içerikli entry vs bilgi içerikli entry8
- dudaktan öpüşmek neden seksle bağlantılı5
- tostumu yaptım11
- ırkçıların geri zekalı olduğu gerçeği11
- arkadaşlar çok hastayım ya10
- kadınları aşağılamanın moda olması7
- alparslan kuytul15
- michel foucault3
- hurdacıya gidiyorum7
- enayimiknatisi ile kavga etmek21
- g i l d e d l i l y16
- migros'tan alışveriş yapınca elit olduğunu sanmak6
- 20 ağustos 2026 trabzonspor ferencvaros maçı4
- bilinçaltı algılama6
- manyak olmaya karar verdim3
- geceye bir şarkı bırak10
entry'ler (120)
Ben daima her kadınla uyuyup her kadınla uyanırım.
Neredeyse tüm restaurantların hizmet aracında varolmayan özellik. Bu yemeği saat kaçta sipariş ettiğimizi, ne kadar sürede ulaştığını, sonraki siparişte buna göre davranacağımızı düşündüler herhalde. Ortalık fazla karışmasın mantığıyla hareket ediyorlar zannımca ama yanlış bir uygulama. Ben 40 dk mı bekledim, 1 saat mi bekledim bilmem gerek. Şimdi birkaç aklı evvel diyecek "saate bak not al". Bunu ben düşünemiyorum değil, düşünmek istemiyorum.
Dinlere güvenlik önlemi nedeniyle inanılır. Yapay zeka programlarının tümünde güvenlik önemlidir. yapay zeka esasında oraya bazı sayılar dizer, örneğin 345738737373, sen orada dine inanıyor vs... Diye okursun. Yapay zeka çalışma prensiplerinde rakamlar, denklemler, algoritmalar vardır kelimeler yoktur.
Meal çeviri demektir. Çeviri varsa orjinal bir lisan hiç varolmadı demektir. Öyleyse kur an esasında arapça gönderilmedi veya arapça farklı bir mevzuyu tanımlıyordu. Din literatürde semboller veya benzeri bir şeylerin yazıya dönüştürülmesidir. Demekki kur an da öyleydi. Sonra algoritma ve terminolojisi oluştu.
Göt de olabilirler evet. Bu demek oluyor ki; evrimleriniz sizi sonradan karılaştırıyor. Tabi bu mevzuda ben yokum zira ben buradaki tek gerçek kişiyim. Zaman ve mekan bana ait!
Arjantin veya ispanya.
Ceza sahası'nın günümüz sahibi.
Varolmayandır. Yıllar önce yazarlar bunda yarışırdı ak. Böylece sol Frame sürekli güncel olmazdı. Sözlükler güncelleştiklerinde ölen formattadırlar!
Uludağ sözlük NASA uzay istasyonuna, Matematik profesörü aranıyor ilanıdır.
bu zall ın bence beyni yok. Bari yılları sınıflandırın oraya.
2000
2001
2002....
Diye bu nedir ya. Aq falcı mı çağıracağız başlık bulmak için. Hatırlamam gereken elli bin tane başlık var, nereden bulacağız yönerge bile yok. Onu bırak yazarları bile öldüler sanıyorum.
bu zall ın bence beyni yok. Bari yılları sınıflandırın oraya.
2000
2001
2002....
Diye bu nedir ya. Aq falcı mı çağıracağız başlık bulmak için. Hatırlamam gereken elli bin tane başlık var, nereden bulacağız yönerge bile yok. Onu bırak yazarları bile öldüler sanıyorum.
Uludağ sözlük, ekşi'deki mason tartışmaları sonrası ritüelistik bir şekilde kurulmuştur. Geyik muhabbeti yapılan paralel sözlüktür. Hatta bir dönem zall'ın kendisi de inanınca psikolojisi bozuldu.
Muhteşem transfer stratejisi ile taraftarı tamamen yok eden kulüp başkanı. Öyle transferler takıma ekledi ki; artık kimse Beşiktaş kadrosu kurmakla uğraşamayacak. Böylece sadece izleyici olabileceksiniz! Zira mevkilerinde tartışılması imkansız oyuncularla dolurdu kadroyu. Örneğin Trossard; "ya bu maçta sağ açıkta oynasın" diyemezsin, örneğin Salih Özcan "bunu da bu maç sağ bek deneyelim" diyemezsin, örneğin Nübel adam zaten kaleci mümkün olsa sol beke yazacak çok bilenler var tabi...
Kesin bir gerçeklikte kesin olarak varolmayışları. Kesin olarak varolmayan über ikili nasıl oluyor da varları yönetiyor şaşılacak bir şey.
Dindarların bunu bir durum olarak kabul etmeleri ve değerlendirmeleri cesaretini göstermeleri halinde gerçekten varolup olmadıklarını daha kolay anlayacağız
Dindarların bunu bir durum olarak kabul etmeleri ve değerlendirmeleri cesaretini göstermeleri halinde gerçekten varolup olmadıklarını daha kolay anlayacağız
Diğer peygamberler gibi henüz yaşamamış olan efsanevi karakter. Dinler daima gelecek zamana yazılır, şimdiki zaman yahut geçmiş zaman olarak okunur!
Muhtemeldir ki "peygamber" kelimesi zaten kimse olmayanı tanımlar. Yani bir takım araç ve aracı nesneler, olaylar yada dinamikler.
Bu nedenle bunlardan bahsederken sürekli ne yapıp ettiği tanımlanır. Misal Davut; "Davut da dağlarla birlikte Allah'ı arındırıyordu".. demekki şireydırın modülü gibi bir şey.
Muhtemeldir ki "peygamber" kelimesi zaten kimse olmayanı tanımlar. Yani bir takım araç ve aracı nesneler, olaylar yada dinamikler.
Bu nedenle bunlardan bahsederken sürekli ne yapıp ettiği tanımlanır. Misal Davut; "Davut da dağlarla birlikte Allah'ı arındırıyordu".. demekki şireydırın modülü gibi bir şey.
Dinin herhangi şekilde bir paragraf yada cümle ile tanımlanmış bir şey olmayışıdır.
"iyi de hayrettin bu insanlar neye inanıyor yada inanmıyorlar"!?
(bkz: kafamda deli sorular).
"iyi de hayrettin bu insanlar neye inanıyor yada inanmıyorlar"!?
(bkz: kafamda deli sorular).
iki devleti karşılaştırdığım zaman karşıma çıkan manzaradır.
Ben laflara, söylemlere bakmam, yasalara bakarım.
Ben laflara, söylemlere bakmam, yasalara bakarım.
...Yoksa zalimlerden olursunuz. Ben demiyorum din diyor.
Fransa'yı da eleyecekleri serinin ilk maçıdır.
Çünkü ekşiye alınmadınız. inkar etmeyin zira Uludağ sözlüğün kapısında bile bu yazar.
95 yılından beri internetten haberim var. Ekşi sözlük ilk dönemi dahil. O zamanlar ekşi sözlük daha içeriği belirsizken üyelik dağıtıyordu internette. "Al işte ya internet sitesi" diye... "Ne diyor lan bunlar" diyip geçtiğimiz bi topluluktu. Günün birinde, her fazla internet kullanan gibi bende, sözlük sitelerine düştüm. Tabi ekşi sözlükte muhabbet almış yürümüş. Hemen üye olayım dedim "yog öyle" dediler. Sonra oradakiler mezheplere bölününce Uludağ sözlük kuruldu. Kolay üyeliği vardı, bende Uludağa üye oldum. Böyle yani...
95 yılından beri internetten haberim var. Ekşi sözlük ilk dönemi dahil. O zamanlar ekşi sözlük daha içeriği belirsizken üyelik dağıtıyordu internette. "Al işte ya internet sitesi" diye... "Ne diyor lan bunlar" diyip geçtiğimiz bi topluluktu. Günün birinde, her fazla internet kullanan gibi bende, sözlük sitelerine düştüm. Tabi ekşi sözlükte muhabbet almış yürümüş. Hemen üye olayım dedim "yog öyle" dediler. Sonra oradakiler mezheplere bölününce Uludağ sözlük kuruldu. Kolay üyeliği vardı, bende Uludağa üye oldum. Böyle yani...
Kesin bilgiye yönelik inanç. (bkz: inanç). Burada yazar; inanç kelimesinin "tanımı"nın, din'deki inancın karşılığı olduğunu söylüyor.
inanç kelimesinin tanımı orada git bak ve öğren, peki "dine inanç" nasıl bu şekilde somut olabilir? Aynı oranda yanılgı payı vardır. ikiside aynı oranda delil sunar. Zira tüm tarihi bilmiyoruz, bugün tanım dediğimiz kelimelerin çoğu yorum olabilir! işte akıl tam da bu bilgi ile davranır. Bu bilgi kişide pasif olduğunda aklı da yoktur. Din aklı hedef gösterdiğine göre...
inanç kelimesinin tanımı orada git bak ve öğren, peki "dine inanç" nasıl bu şekilde somut olabilir? Aynı oranda yanılgı payı vardır. ikiside aynı oranda delil sunar. Zira tüm tarihi bilmiyoruz, bugün tanım dediğimiz kelimelerin çoğu yorum olabilir! işte akıl tam da bu bilgi ile davranır. Bu bilgi kişide pasif olduğunda aklı da yoktur. Din aklı hedef gösterdiğine göre...