bugün

entry'ler (5)

wtcn

Gereksiz yayın yapan bir tipi tip. izleyenlere bir şey kazandırmıyor burnu havada tam bir saray soytarısı.

24 eylül 2018 fenerbahçe beşiktaş

Beşiktaşın küsküyü vereceği müsabaka. FB bu sene ilk 5 e giremez oynadıkları futbol tahamül edilecek gibi değil.

kemalizm

Kemalizm bu coğrafyada yaşayan her millet için büyük bir beladır. Mustafa kemal bir devlet adamı ve cumhuriyetin kurucusudur. kendisine saygı gösterilmeli doğruları ile yanlışları ayrı değerlendirilmelidir.
Tarihimizde büyük liderler çıkmıştır(Atilla- Alparslan-Fatih-Kanuni-Timur-Recep tayyip erdoğan) ama hiç birisi Mustafa kemal gibi körü körüne savunulmamış körü körüne herşeyiyle doğru kabul edilmemiştir. Bizim örnek almamız gereken tek insan Hz. Muhammed s. a. v ve sahabeleri olmak zorundadır. devlet adamları siyasetçidir verdikleri kararlar her dönem farklı yorumlanabilir tartışmaya açık durumda oldukları için arkalarından gitmekte doğru değildir. Özellikle mustafa kemal bazı kesim tarafından peygamberleştirilmeye çalışılıyor bu büyük bir hatadır. Kemalizm denen çarpık ideoloji 90 yıl ilk öğretimden itibaren çocukların zihinlerine işlenmiş mustafa kemal gözlerinde ilahi bir kişilik olarak yer etmiştir. Mustafa kemal anlatıldığı kadar peygamber efendimiz anlatılsaydı şuan ki nesil çok daha inançlı olup ülkemiz de örnek bir medeniyet haline gelebilirdi.

tanrının iyi biri olmaması

Allah'ı anlamadan dini yaşamadan ve peygamber efendimizi tanımadan kurulabilen cahilce bir cümledir. insan doğumundan itibaren yaşadığı süre ahirette geçirdiği bir anlık süreye eşdeğerdir. ebedi olan orasıdır dünya sadece sınav yeridir. Bizim yapmamız gereken peygamber efendimizin buyurduğu gibi şeriat'a uymak kısacık ömrümüzü kimseye zarar vermeden hak hukuk içerisinde yaşamak. ibadet etmek zor gelebilir dünya hayatı gözümüzü köreltebilir bunlar olası durumlardır. ama unutmamak lazım zenginlik, zevk sefa özgürlük bunlar insanı özünden uzaklaştırır.

çukur

Genelde çoğu türk dizisini izlemesemde konularına ve ilk bölümlerine bakarım. Çukur isimli diziyi sakarya fırat ile hayran olduğum erkan kolçak köstendil hatrına 10 bölüm izledim 11.bölüme geçemedim aşırı saçma olduğu için. 2.sezona bir göz atayım dedim ilk bölümü açtım aman allahım bu ne böyle dedim resmen. bir tane çocuk kovalanıyor tesadüfen berkay ateş e rastlıyor sonra alakasız yerlerden 100 tane adam çıkıyor sanki önceden pusu atmışlar gibi çocuğu kovalıyanları dövüyorlar. neymiş efendim kardeşimiz olurmusun ya böyle saçma bir sahne olabilirmi akasya durağı bu diziden daha iyi yemin ederim ne saçma bir dizi bu çukur.
© copyright 2005 - 2026