bugün

eti süper lezzetli bir kuştur. avı yapılır, şu şekilde:

yağmurlu bir gecede etrafta bıldırcın olduğu bilinen geniş bir alana gidilir. sarı ışık yayan bir lamba ki tercihen lüks lambası yakılır. mümkünse taşınabilir bir teybe bıldırcın kasedi takılır ve beklenmeye başlanır. kısa süre içinde etrafa dolan bıldırcınların üzerine ağ atılır. bir ağ atışta ortalama 3-5 arası bıldırcın yakalanır. her bir ağ atıştan sonra 10 dakika kadar beklemek gerekir ki kaçan bıldırcınların korkusu geçip geri gelsinler..

bu avı silah ile yapanlar da var ama ne yazık ki bu pek sağlıklı değil..
görsel
yumurtasının faydası sebebi ile sevgili babamın evde beslediği durup durup çığlık atan ve beni uykumdan bile sıçratabilen çılgın kuş modeli...eti lezzetlidir, zaten az kaldı kimsenin olmadığı bir gün kebap etme niyetindeyim... *
eylül ayının gelmesi ile birlikte güney rusya' dan havalanarak ülkemize ulaşan, karadenizi aşmış ve yorgun olmaları sebebiyle avcılar tarafından ağlar ve ışıldıklar yardımı ile kolay yakalanır olan göçmen kuş cinsidir.

evcil olanları yumurtası ve eti için beslenir.

eskiden bu kuşların göç sırasında yorgunluktan evlerin çatılarına ve sokak aralarına düştüğü anlatılırdı..

kimbilir binlercesi aynı şekil de denize düşüyordu garibanların.
Türk erkeklerinin genç bayanlar için kullandığı samimi söz.
(bkz: olsa da yesek)
(bkz: yaklaşmayın sikerim)
tohum ve küçük böceklerle beslenirler. genelde kahverengi renkleri siyah çilleri olur fakat beyaz olanları ve daha birçok renkte olanları görülebilir.
Sülüngillerden kısa bacaklı, toparlak gövdeli, kırçıl be­nekli küçük kuş (Coturnix coturnix). Avcılar için aranan bir kuştur. Eski Dünya’nın her yerinde bulunur. Türkiye’deki göçücü kuşlardan­dır. Göç sırasında, yoğun olarak avlanır. Türkiye’de yazın, ekin tar­lalarında yere yuva yapar, yavrularını biraz büyütüp uçurduktan son­ra sıcak ülkelere gider. Bıldırcınlar küçük, tıknaz yapıda karada yaşayan kuşlardır. Tohum yiyicilerdir, bunun yanında böcek ve benzeri küçük avlarla da beslenirler. Yerde yuva yaparlar, uçuşları kısa, ileri doğru hızlacadır. Japon ve bayağı bıldırcın gibi bazı türler göçmendir ve uzun mesafelere uçarlar. Bazı bıldırcınların yetiştiriciliği yapılır. insanlar tarafından yumurta üretmek için tutulurlar.

Kaynak: http://www.yeniansikloped.../bildircin/#ixzz2ORoxaU87
pıtbıdig pıtbıdig diye öter.
(bkz: pıtbıdig kuşu)
Kuşların mustafa sarp'ıdır. Kolay avlanırlar. Eti güzeldir. Tavsiye edilir.
bunu yiyenleri anlayamıyorum.

ulan ufacık, pek sevimli bir kuş. 1 tanesinden de zaten adam gibi et çıkmaz. nasıl o boynunu kırıp da yiyebiliyorsun ?

illa yemek zorudanda mısın ? bok ye.
olsa da yesek. bunun bir de yahnisi var ki öl amk.
4 adet erkek olanına sahip olduğum hayvan türüdür. kediyle aynı ortamda korka korka besliyoruz. çok narin hayvanlardır. sempatiktirler, gözleri ömre bedeldir. erkek olanlar -guggukgurik- tarzı bir ötüş yapar. dişi olanlarda bu ötüş yoktur. erkek olanların boyunlarında kolyeleri vardır, kolayca ayırt edilir dişiden. ayrıca sapkın kuşlardır, erkek falan demez, birbirlerine dalarlar.

edit: bıldırcın gibi bayan tabiri çok yerindedir, çok tatlı kuşlardır.
Yumurtasını içemeyeceksen niye bakiyon olum?
çıtır çıtır kızarmışının tadına doyulamayan kuş türü.

eğer bıldırcın yemediyseniz, bence çok şey kaybetmişsinizdir.
eti çok lezzetlidir, yumurtası da çok besleyicidir.
argoda kadınları nitelemek için kullanılan sözcük.
Bıldırcın değil kadın diyeceksiniz!*
kadın değil bıldırcın diyeceksiniz.
Gençler bilmez, eti efsanedir.

Affedin, gömüyorum.

görsel
görsel
sülüngillerin en küçüğüdür. genelde erkek ve dişi aynı görünüştedir. erkekler gerdanlarındaki koyu lekeden ayırt edilebilirler.
Eti güzel olan kuştur. Evet.
yumurtası çok yararlı olan, evcilleştirilebilen bir kuş türü. bıldırcın kendi familyasından diğer kuşlar gibi her şeyi yemez; sadece arpa, buğday ile beslenir. evcil olarak beslemesi de oldukça zordur çünkü çok nazik bir kuştur; en ufak bir ihtiyacını eksik tutarsınız yahut istemediği şekilde sürekli kümeslerini değiştirir veya ortamını bozarsınız, uzun süre yumurta vermez.