bugün

entry'ler (3)

en iyi oyun müzikleri

Ezio's family - assassin's creed 2
Bunu bir kenara bırakıp devam edelim:
Crysis 2 intro
Medal of honor allied assault ana teması
Company of heroes 2 ana teması
Mafia 1 semtlerde çalan müzikler
Battlefield 4 slick road teması
Battlefeld vietnamdan Jefferson airplane - somebody to love
Mafia 3 ten house of the rising sun
Driver san francisco marlena shaw - california soul
Assassins creed rogue ana tema ve kuzey ışıkları
Assassins creed 4 black flag ana tema ve tüm gemici şarkıları (taverna şarkıları dahil)
Assassins creed unity ana tema müziği ve trailer müzikleri
Call of duty modern warfare 2 rangers teması
Call of duty modern warfare 3 delta force teması
Call of duty black ops rooftops ve pentagon teması
Need for speed underground 2 riders of the storm - the doors ve snoop dog
Need for speed most wanted 2012 butterflies and hurricanes - muse
Battlefield 1 white army teması ve sinai desert teması
Dishonored drunken whaler
The elder scrolls 5 skyrim ana tema
The saboteur ana tema müziği
Need for speed the run beat the devils tatto

Aklıma şimdilik bunlar geldi daha da gelirse yazarım.

assassin s creed 4 black flag

Assassins creed oyunuları arasında en zevklisidir. En iyisi olamasa bile kesinlikle en zevklisidir. Gerçekten oyunu oynamak insana zevk veriyor. Karayiplerde savaş kalyonlarını vurmak yağmalamak sonra efsanevi gemileri indirmek çok ama çok keyifli. Birde bunu siyah assassin bayrağı altında yapmamız çok güzel bir his.

Oyunun hikayesi kötü olmasa da maalesef ana görevler kensini çok tekrar ediyor. Ama en azından origin gibi assassin olduğunu unutmuyorsun. Karakteri sevsemde ezio ve arno gibi değil. Ama gerçekten seninle oynarken çok keyif aldım edward kenway. Özellikle şu ispanyol ve ingiliz kalyonlarını vurmak çok güzeldi. Hisarları ele geçirmek. Tapınakçı bölgeleri bir bir assassin yuvası yapmak çok güzeldi.

Kesinlikle oynanması gereken oyun. Assassin oyunu olmasını boşver sid m. Pirates dışında adam gibi korsan oyunu yokken yemin ederim ilaç gibi geldi oyun bana.

assassin s creed unity

Oyun ilk çıktığında ağır eleştirenlerdendim. Çünkü belliydi oyun erken çıkmıştı. Optimizasyon sorunları, buglar falan... ama geçen ay ac kıtlığı yüzünden tekrar aldım. Origini bitirdim ve ben beğenmedim. Assassin oyunu olmaktan çok uzak bir oyun. Unitye gelince.
Ubisoft bildiğiniz gibi oyunlarının gerçek potansiyellerini harcamada usta. Oyun fransız devriminde geçiyor. Ama hikayenin fransız devrimiyle alakası bile yok. Bu benim için kötü değil. Ama o e3 trailerında gördüğümüzde herkes özgürlük için halk için savaşacağız falan sanmıştı. ilk ters köşesi bu oldu. Ama bu fransız devriminin yarattığı atmosfer mükemmel.

Oyunun ana hikayesi aslında arno ve elise üzerine yazılmış bu açıkça belli. Elise bir tapınakçı ve arno bir süikastçi. Yani 2 zıt kutbun aşkından bahsediyor unity. Aynı zamanda odak noktası aşk olan ilk assassins creed oyunu (birde oynarken kendim assassin olarak hissettiğim son assassin oyunu). Oyun aslında kötü değil ama senaryo aktarımı sıkıntılı. Örnek olarak:
Elise ile arnonun arasında git geller yok. Böyle bir şeyi odak yapıyorsan eğer ikili arasında gel gitler getirmen gerekiyor. Birde oyunu ana karakterlerinden olan elise ile ilgili bildiklerimiz gerçekten sınırlı. Hani ac2 gibi sadece kız arkadaş olarak kalsa ya da ne bileyim ac4 teki gibi görünmeyen bir eş olsa falan neyse de bu oyunda direk olarak ana karakterlerden. Arno ne yapıyorsa onun için yapıyor. Ama dediğim gibi bu aşk olayı çok sade aktarılmış.

Dövüş mekanikleri muazzam. Öyle 20 kişiyi sıradan geçiremiyorsunuz. Gerçekten dövüştüğünü hissediyorsun. Origins gibi kaç vur kaç vur ya da syndicate teki gibi x16 combo falan yapmıyorsun. Gerçekten dövüşlerden zevk aldım. Dövüşlerin zor olması seni görevi yapman için taktiğe itiyor.

Grafikler mükemmel. 2014 çıkışlı bir oyun olmasına karşın halen bir çok günümüz oyunlarına taş çıkartır. Paris mükemmel çizilmiş. Ac2 deki gibi gidip göreyim gezeyim isteği uyandırıyor.
Bug sorunu çok azaltılmış. Yani ben gerçekten saydım ve oyun boyunça çok küçük 7 ama 1 kerede büyük bir bugla karşılaştım. Arno bir türlü duvardan atlamıyordu. Optimizasyon düzelmiş ama halen giyotinli idam bölümlerinde npc sayısı fazlalığından çok küçük fram rate düşüşü oluyor ama genel olarak akıcı oynadım.

Soundtracklari gerçekten mükemmel. Ac2,ac4 ve rogueden sonra en iyi ana temaya sahip assassins creed oyunu.

Oyun kesinlikle kötü değil. Serinin en kötüsü diyenler acaba revolutions gibi sıkıcı assassins creed 3 gibi bayık ve kendini oynatamayan yapısı olan oyunu oynadı mı acaba. Veya syndicate gibi seni adamı öldürtmek için 2000 kere vurdurtmaya iten oyunu oynadı mı? Şahsen ben oynayınca kendimi assassin gibi hissetim. Hikaye anlatımı yavan kalsa da sırf elise yi görebilmek için tekrar oynanır. Ve arno bence eziodan sonra en oturmuş 2. Karakter. Artık sistemsel sıkıntıları yok gibi geldi. indirimde iyi bir fiyata denk gelirseniz 40tl civarı kesinlikle değer.
Oyun tam anlamıyla metacritic puanıyla uyuşuyor. 100 üzerinden 70 kesinlikle iyi bir sonuç. Dediğim gibi syndicate i saymazsak son gerçek assassin's creed oyunudur unity.