bugün
- kiraz cicegi kolonyasi34
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle19
- kadir inanır ın buket saygı yı taciz etmesi13
- yazarların en sevdiği sözler9
- 9 temmuz 2026 fransa fas maçı21
- anket türkiye de eyalet sistemine geçilsin mi12
- sözlük yazarlarının tatlıları20
- iş sözleşmesinde 5 yıl hamile kalamaz maddesi11
- yazarların en sevdiği meyve7
- neden kadın ayağına ilgi duyulduğu sorusu8
- midye8
- sözlükteki teyzeler defolsun lütfen17
- kadın erkek ilişkisinin güncel sorunu2
- kuran da namazın olmaması21
- mantra grubu6
- bir ayet reddedince dinden çıkmak18
- izlenilen ilk yabancı dizi10
- ilk kimin aklına geldiği merak edilen şeyler6
- kadın yazarların kavga etmesi11
- 10 temmuz 20265
- velvet38
- 1000 liralık boxer giymek5
- sevgiliyle yapılabilecek en güzel aktivite6
- kürdistan5
- askerde günde iki kere duş alan erkek12
- seksting yapacak yazarlar veritabanı6
- fas11
- fransa8
- sevgiliyle yemek yaparken sevişmeye başlamak6
- uludağ sözlük kızlarının güzel olması7
- ayakseverlik5
- macron koşacak diye park kapatan akepe35
- 2026 dünya kupası24
- corona sonrası dünya düzeni4
- saraca finch house25
- uzun ilişki sürdürmenin sırları4
- futbol21
- söylemek istenilenler4
- düşün ki o bunu okuyor6
- johnny sinsin araba vurdurması4
- kırk yaşında ayağına yatan elli küsürlük yazar9
- tabağında yemek bırakan erkek5
- uzun zamandır yapmadığınız şeyler15
- her gün aynı yemeği bıkmadan yiyebilen insan9
- menemen4
- uludağ sözlükteki sıcak ve samimi aile ortamı8
- bik bik'in mutfağına konuk olmak10
- ctrlx10
- tek şarkı ile müzik zevkini anlat8
- oğlum donat şu masayı4
entry'ler (49)
evet halkım, şaka yapmıyorum
titiz etimolojik çalışmalarım sonucu fark etmiş bulunuyorum malum mefhumu.
Hepinizin bildiği gibi yahudilerin kökeni hz. musa peygambere dayanır. kardeşi hz. harun ve geri kalan kavmi ile birlikte 40 yıl çöllerde dolaşır. nihayet çölden çıkma vakti gelip vaat edilen topraklara gireceklerken hz. musa vefat eder. meşaleyi yuşa isimli bir zat alır ve israiloğullarını vaat edilmiş topraklara götürür. kuranda ismi verilmez, genel kanıya göre ise kuranda ismi geçmeyen peygamberlerdendir yuşa.
işin ilginç kısmı burada. yuşa ibranice'de "yeshua" şeklinde telaffuz edilir. hristiyanlığın temel figürü olan isa peygamberin de ibranice ismi "yeshua"dır. ingilizcedeki jesus yunanca'dan, "isa" biçimi ise arapça'dan gelmektedir. yukarıda bahsettiğim yuşa peygamberin yuşa formu ise doğrudan ibranice telaffuzundan dilimize geçmiştir.
kökenleri aynıdır ve iki figüre de yaşadığı dönemin insanları tarafında aynı isimle (yeshua) hitap edilmiştir. buradan köken alacak olursak eğer yuşa peygamber kuranda geçecek olsaydı dil kuralları gereği onun da ismi isa olacaktı.
titiz etimolojik çalışmalarım sonucu fark etmiş bulunuyorum malum mefhumu.
Hepinizin bildiği gibi yahudilerin kökeni hz. musa peygambere dayanır. kardeşi hz. harun ve geri kalan kavmi ile birlikte 40 yıl çöllerde dolaşır. nihayet çölden çıkma vakti gelip vaat edilen topraklara gireceklerken hz. musa vefat eder. meşaleyi yuşa isimli bir zat alır ve israiloğullarını vaat edilmiş topraklara götürür. kuranda ismi verilmez, genel kanıya göre ise kuranda ismi geçmeyen peygamberlerdendir yuşa.
işin ilginç kısmı burada. yuşa ibranice'de "yeshua" şeklinde telaffuz edilir. hristiyanlığın temel figürü olan isa peygamberin de ibranice ismi "yeshua"dır. ingilizcedeki jesus yunanca'dan, "isa" biçimi ise arapça'dan gelmektedir. yukarıda bahsettiğim yuşa peygamberin yuşa formu ise doğrudan ibranice telaffuzundan dilimize geçmiştir.
kökenleri aynıdır ve iki figüre de yaşadığı dönemin insanları tarafında aynı isimle (yeshua) hitap edilmiştir. buradan köken alacak olursak eğer yuşa peygamber kuranda geçecek olsaydı dil kuralları gereği onun da ismi isa olacaktı.
Tam bitirme aşamasındayken bir işe tekrardan sıfırdan başlamak zorunda kalmak. yurdunu ızdırabını sikim o hissin.
akşam akşam yapasım geldi gene.
bak bak kafamdaki tasarı şöyle,
+derviş (arkadan sessizce yaklaşıp sokrates'in kulağını yakalar, hafif erotik bir sesle): sen empirissst bir ibnesinn
-sokrates (azılı bir rasyonalist, iftiraya dayanamaz): empirist olduğumu sana düşündürten şey nedir?
+derviş: ibne olduğunu kabul ediyorsun yani? Ehehehehe (topuk)
-sokrates: 404 not found!₺^#&#₺
bak bak kafamdaki tasarı şöyle,
+derviş (arkadan sessizce yaklaşıp sokrates'in kulağını yakalar, hafif erotik bir sesle): sen empirissst bir ibnesinn
-sokrates (azılı bir rasyonalist, iftiraya dayanamaz): empirist olduğumu sana düşündürten şey nedir?
+derviş: ibne olduğunu kabul ediyorsun yani? Ehehehehe (topuk)
-sokrates: 404 not found!₺^#&#₺
bu defa buldum taa anasının gözü basel üniversine kadar yol teptirdi namussuz.
nietzsche ile takılıyormuş haftalardır.
ben aslında yokum, varsam kanıtla dedi.
la havle çektim "vicdan yaşayanın, ahlak kuşananındır" dedim.
idealar dünyasında 40 gün sürgün cezası verdim sıkılmasın diye de "ahlak metafiziğinin temellendirilmesi" kitabını paketleyip yolladım. biraz daha rasyonel bakmalı olaylara.
nietzsche ile takılıyormuş haftalardır.
ben aslında yokum, varsam kanıtla dedi.
la havle çektim "vicdan yaşayanın, ahlak kuşananındır" dedim.
idealar dünyasında 40 gün sürgün cezası verdim sıkılmasın diye de "ahlak metafiziğinin temellendirilmesi" kitabını paketleyip yolladım. biraz daha rasyonel bakmalı olaylara.
diyalogların bir kısmını kesme işareti yerine uzun çizgi (-) formatıyla yazarsan kaliten artacak gocu. belli belirsiz parıltılar gördüm sende.
bu arada klasiktir
(bkz: özet geç totoş)
Not: uzun çizgisi karakterin bakış açısından bağımsızdır. ama seçim her zaman eser sahibine aittir. Evet.
bu arada klasiktir
(bkz: özet geç totoş)
Not: uzun çizgisi karakterin bakış açısından bağımsızdır. ama seçim her zaman eser sahibine aittir. Evet.
sen kimlerdensin dedim kim bilir belki bir gün öğrenirsin dedi.
tercümesi bu tabii. Esasında
"kom bolor bolko bor gon ogronorson" dediydi. 10+ yıllık uludağ limonata tecrübemi ağzına tıktığım için konuşamadı sanırım.
tercümesi bu tabii. Esasında
"kom bolor bolko bor gon ogronorson" dediydi. 10+ yıllık uludağ limonata tecrübemi ağzına tıktığım için konuşamadı sanırım.
"insan hariç diğer canlı türlerinde erkek daha gösterişli"
yanlış.
örnek:
tarantula karadul gibi eklembacaklılar, peygamber devesi gibi birtakım böcekler, sırtlanlar, argonot ahtapotları gibi pek çok türde dişiler erkeklerden daha büyük ve fiziksel olarak daha göz alıcıdır.
national geographic izleyen götüm sundu.
yanlış.
örnek:
tarantula karadul gibi eklembacaklılar, peygamber devesi gibi birtakım böcekler, sırtlanlar, argonot ahtapotları gibi pek çok türde dişiler erkeklerden daha büyük ve fiziksel olarak daha göz alıcıdır.
national geographic izleyen götüm sundu.
(#47702965)
omroncomron,
oğlum verdiğin imaj tipik türk erkeği. hayatın iş ev arası gidiyor, siyaset ve karı kızla kafa dağıtıyorsun. ha biraz da araba seviyorsun. onun dışında seni sen yapan spesifik bir karakter kırıntısı göremedim. en bilgili olduğun alan ne spesifik bir hobin var mı alanında uzmanlaştığın bir işin mevcut mu hiçbirini göremedim. varsa da anlamak için tüm entrylerin okumam gerek benim de o kadar vaktim yok. buraya kafa dağıtmaya geliyorsun eyvallah ama kendinden hiçbir şey de katmamışsın.
hüküm: düz adam
omroncomron,
oğlum verdiğin imaj tipik türk erkeği. hayatın iş ev arası gidiyor, siyaset ve karı kızla kafa dağıtıyorsun. ha biraz da araba seviyorsun. onun dışında seni sen yapan spesifik bir karakter kırıntısı göremedim. en bilgili olduğun alan ne spesifik bir hobin var mı alanında uzmanlaştığın bir işin mevcut mu hiçbirini göremedim. varsa da anlamak için tüm entrylerin okumam gerek benim de o kadar vaktim yok. buraya kafa dağıtmaya geliyorsun eyvallah ama kendinden hiçbir şey de katmamışsın.
hüküm: düz adam
Rahatsız olan hanımlar kocalarına yetemeyenler galiba. Başka mantıklı açıklama bulamadım.
"söz konusu eş de aynı şekilde iyi düşünür de, hediyesini esra erol da öğrenirsiniz..."
özgüvensiz kadının hali de başka oluyor. eşim neden aynı şeyi düşünsün bulaşık benim görevim değil ki?
özgüvensiz kadının hali de başka oluyor. eşim neden aynı şeyi düşünsün bulaşık benim görevim değil ki?
uçakta ayaklarınız bacağınız sığmaz. acil çıkış kapılarının dibindeki koltukları almanız gerekir.
(bkz: eşime doğum gününde kuma getirdim)
son zamanlarda hanımım, güzelim, canımın içi karıcığım ev işlerine yetişememeye başlamıştı. Geçen ay yemekten sonra eli bulaşığa gitmedi. e hamile kadın sonuçta biricik yavrumuzu karnında taşıyor gül gibi karımı yormak olur mu?
hizmetçi tutayım desen devamlı para. ve sadece belli işleri yapacak kalan ev işleriyle ilgilenmeyecek.
bastım ben de ikinci evliliği arkadaşlar.
doğum günü hediyesi olarak karıma bulaşık makinesi alacağıma hem aşçı hem bulaşık hem çamaşır makinesi aldım gibi düşünün.
pek umduğum kadar sevinmedi ama. son model almadım diye mi anlamadım.
son zamanlarda hanımım, güzelim, canımın içi karıcığım ev işlerine yetişememeye başlamıştı. Geçen ay yemekten sonra eli bulaşığa gitmedi. e hamile kadın sonuçta biricik yavrumuzu karnında taşıyor gül gibi karımı yormak olur mu?
hizmetçi tutayım desen devamlı para. ve sadece belli işleri yapacak kalan ev işleriyle ilgilenmeyecek.
bastım ben de ikinci evliliği arkadaşlar.
doğum günü hediyesi olarak karıma bulaşık makinesi alacağıma hem aşçı hem bulaşık hem çamaşır makinesi aldım gibi düşünün.
pek umduğum kadar sevinmedi ama. son model almadım diye mi anlamadım.
tekrardan amme hizmetine sunulmuş program.
entry sayısı 100'ü geçen ve fikir ifade edebilen yuvzırlara öncelik tanıyorum.
outputlar 24 saat içinde hazır tak fişi bitir işi halkım.
entry sayısı 100'ü geçen ve fikir ifade edebilen yuvzırlara öncelik tanıyorum.
outputlar 24 saat içinde hazır tak fişi bitir işi halkım.
karşısına çıkıp senin gibi patronun ta amk dicektim de
ciddiye alır ister diye vazgeçtim iq.
ciddiye alır ister diye vazgeçtim iq.
dna'nın kaşiflerinden. Geçtiğimiz hafta vefat etmiş.
papyon sever ılıklar için üretilmiş selam.
meraba nasılsın araba gibi düşünün.
meraba nasılsın araba gibi düşünün.
"Nolsun işte murat ve ilberciğimle rönesansın ayak izleri nasıl fransız devrimi sonrası entelijansiyası üstünde etki bıraktı onun hakkında fikir teatisinde bulunuyorduk bu arada bu brugge'den getirdiğim çikolata ne güzelmiş yav allah diye bir şey yoktur"
şeklinde bir cevap almanız mümkün.
şeklinde bir cevap almanız mümkün.
(bkz: yaz babam yaz)
eskilerden bu da.
Saymadım ama 10-20 mesaj yolladı dün tek bir meseleyle ilgili.
özet geçme konseptine aşina değil kardeşimiz.
eskilerden bu da.
Saymadım ama 10-20 mesaj yolladı dün tek bir meseleyle ilgili.
özet geçme konseptine aşina değil kardeşimiz.
birlikte gyoza mantısı yapacaktık yağ kalmamış bi dışarı çıkıp alayım derken ben dönene kadar bulaşığa başlamış. niye dedim boş kalmışken faydam olsun eve dedi.
nikah basayım mı gençler?
nikah basayım mı gençler?
olmaz ifadede kusur var.
"Ben sevgilimin'im' sevgilim de(de opsiyonel) benim" olmalı. o sevgiliden sonraki "im" önemli.
laf etme sus kafanda tdk kırarım.
"Ben sevgilimin'im' sevgilim de(de opsiyonel) benim" olmalı. o sevgiliden sonraki "im" önemli.
laf etme sus kafanda tdk kırarım.