bugün
- chp nin hali ne olacak26
- tai lung12
- doğu görevinde kürtlerin türklere yaptığı mobbing6
- sözlükte erkekleri taciz eden kızlar tam liste7
- kayyum kemal4
- 9 haziran 2026 kk'nın ayaklanma çağrısı ithamı5
- latte içen erkeğin vurdurduğu gerçeği5
- şimdiye çekilmiş en iyi dini film3
- yaz geldi askılı giyen hatunlar çoğaldı4
- kuzen evliliği3
- zall buraya bak aslanım6
- diamond bosphoruss denen yazar22
- cesur olmak3
- başarılı sigara bırakma teknikleri4
- sedat pekmez24
- evleneceğiniz yazarı neye göre seçersiniz15
- kürtçülük yapan komünist4
- düğün2
- gocu34
- sözlükte erkekleri istemiyoruz24
- maç izlemenin çok saçma olması4
- hem ahmet kayacı hem atatürkçü olmak21
- düşük göz kapaklı gözler4
- çaylak edildim diye ağlayan troll8
- taze kekik4
- sözlüğün sürekli atması2
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle66
- çaylak ettiğiniz yazarın göz yaşlarıyla eğlenmek7
- tarihte kürşad diye birinin hiç yaşamaması10
- seri şukulanmak2
- sessiz insanların çok gözlem yapması5
- hürmüz boğazı nda abd helikopteri düştü2
- kemal kılıçdaroğlu21
- yazarların on üzerinden komiklikleri46
- gerilla taktiği4
- ulu sözlük yazarlarının kıskanç olması4
- aziz yıldırım'ın fetö ile mücadelesi7
- abdullah öcalan'ın kürt kadınlarına hakaret etmesi5
- oversize modası3
- ismet bin dawkins el sapiens'i entomologevi3
- karımı çalıştırmam diyen erkek kalmaması3
- bir sözlük yazarını cami avlusuna bırakmak2
- suca suruklenen cocuk true'nun fake hesabı5
- internetten önce ne yapılıyordu sorusu6
- uludağ sözlük discord grubu11
- xiaomi2
- katatespizartmasi14
- sex asnasında beddua almak4
- yine sözlük yazarlarının ağzından bal damlıyor4
- heyt bea6
entry'ler (13)
--spoiler--
jacob ve kardeşi habil ve kabilse şu çıkıyor;
jacob kabil, yani kötü adam; mib de habil.
ilginçtir ki, jacob dizinin başından beri iyi adam olarak görülmesine rağmen, aslında kendisi kötü adam. asıl iyi adam mib. belki de senaristler bir şeyler anlatmaya çalışıyor.
wikipedia'da habil ve kabil efsanesiyle ilgili şunlar yazıyor;
musevi ve hıristiyan kaynaklarında habil ve kabil
çiftçi olan kabil, tanrı'ya buğday ve meyve adar. çoban olan kardeşi habil ise bir koyun kurban eder. tanrı kabil'in adağını reddeder, habil'inkini kabul eder.
kabil buna çok kızar ve kıskançlık içinde habil'i öldürür. tanrı kabil'e kardeşinin nerede olduğunu sorunca "ben kardeşimin bekçisi miyim?" diye cevap verir. habil'in kanı yerden bağırır. bunu duyan allah, kabil'i lanetler ve durmadan yeryüzünü dolaşmaya mahkum eder.
kabil, tanrıya yalvarır ve diğer insanların kendini öldüreceklerini söyler. bunun üzerine tanrı, kabil'e diğer insanların onu öldürmesine engel olacak bir iz yapar ve şöyle buyurur:
"her kim kabil'i öldürürse, intikam yedi kat fazlasıyla onun üzerine olsun"
bunun üzerine kabil dünyayı dolaşmak üzere yola çıkar. çocukları olur ve bir şehir kurarak oğlu hanok'un adını verir (tekvin, 5:17). bazı kaynaklara göre bahsi geçen bu şehir urfa'dır.
şimdi hikayeler arasındaki benzerlik yadsınamaz. jacob da mib'i kıskanıyor. (annesine neden onu benden çok seviyorsun diye soruyor) jacob da durmadan adayı dolaşmaya/korumaya mahkum. ve neredeyse ölümsüz, belki de ben onu öldürdüğünde gerçekten lanetlendi, veya buna benzer bir şeyler oldu.
--spoiler--
jacob ve kardeşi habil ve kabilse şu çıkıyor;
jacob kabil, yani kötü adam; mib de habil.
ilginçtir ki, jacob dizinin başından beri iyi adam olarak görülmesine rağmen, aslında kendisi kötü adam. asıl iyi adam mib. belki de senaristler bir şeyler anlatmaya çalışıyor.
wikipedia'da habil ve kabil efsanesiyle ilgili şunlar yazıyor;
musevi ve hıristiyan kaynaklarında habil ve kabil
çiftçi olan kabil, tanrı'ya buğday ve meyve adar. çoban olan kardeşi habil ise bir koyun kurban eder. tanrı kabil'in adağını reddeder, habil'inkini kabul eder.
kabil buna çok kızar ve kıskançlık içinde habil'i öldürür. tanrı kabil'e kardeşinin nerede olduğunu sorunca "ben kardeşimin bekçisi miyim?" diye cevap verir. habil'in kanı yerden bağırır. bunu duyan allah, kabil'i lanetler ve durmadan yeryüzünü dolaşmaya mahkum eder.
kabil, tanrıya yalvarır ve diğer insanların kendini öldüreceklerini söyler. bunun üzerine tanrı, kabil'e diğer insanların onu öldürmesine engel olacak bir iz yapar ve şöyle buyurur:
"her kim kabil'i öldürürse, intikam yedi kat fazlasıyla onun üzerine olsun"
bunun üzerine kabil dünyayı dolaşmak üzere yola çıkar. çocukları olur ve bir şehir kurarak oğlu hanok'un adını verir (tekvin, 5:17). bazı kaynaklara göre bahsi geçen bu şehir urfa'dır.
şimdi hikayeler arasındaki benzerlik yadsınamaz. jacob da mib'i kıskanıyor. (annesine neden onu benden çok seviyorsun diye soruyor) jacob da durmadan adayı dolaşmaya/korumaya mahkum. ve neredeyse ölümsüz, belki de ben onu öldürdüğünde gerçekten lanetlendi, veya buna benzer bir şeyler oldu.
--spoiler--
--spoiler--
hakkındaki teorileri bile anlayamadığım dizi.
1) jacob'a içirilen şarap ölümsüzlük şarabı, ricardo da bu şaraptan içtiği için ölümsüz.
jacob öldü?? nasıl ölümsüzlük şarabı oluyor bu??
2)jacobla mibin annesi kara dumandı, mib onu öldürdüğünde kara dumandan kurtulduğu için teşekkür etti.
kara duman ölümsüz, kadın öldü??
3)ışık iyiliği ve saflığı sembolize ediyor, korunması gereken aslında iyilik.
kara duman çıkıyor içinden? nasıl bir ışık bu anlamadım.
jakob kardeşini o ışığa attığında, iyiliğe "el değdiği" için mi kara duman fırladı? anneleri jacob'a oraya gidersen ölmekten beter olursun dedi, neyi kast etti? kara duman mibin ruhunu ve bedenini mi ele geçirdi?
--spoiler--
hakkındaki teorileri bile anlayamadığım dizi.
1) jacob'a içirilen şarap ölümsüzlük şarabı, ricardo da bu şaraptan içtiği için ölümsüz.
jacob öldü?? nasıl ölümsüzlük şarabı oluyor bu??
2)jacobla mibin annesi kara dumandı, mib onu öldürdüğünde kara dumandan kurtulduğu için teşekkür etti.
kara duman ölümsüz, kadın öldü??
3)ışık iyiliği ve saflığı sembolize ediyor, korunması gereken aslında iyilik.
kara duman çıkıyor içinden? nasıl bir ışık bu anlamadım.
jakob kardeşini o ışığa attığında, iyiliğe "el değdiği" için mi kara duman fırladı? anneleri jacob'a oraya gidersen ölmekten beter olursun dedi, neyi kast etti? kara duman mibin ruhunu ve bedenini mi ele geçirdi?
--spoiler--
çok kıskandığım çingene güzeli. başka hiçbir kadına bu kadar güzel bir şarkı yazılmamıştır..
belle...
c'est un mot qu'on dirait inventé pour elle...
(bkz: belle)
belle...
c'est un mot qu'on dirait inventé pour elle...
(bkz: belle)
bilgisayarda oyun oynarken federer'i seçtiğini söylemiş sempatik şeker. sporculuğu bir yana, efendiliği ve alçakgönüllülüğüyle de kendine hayran bırakıyor.
parthenon'u gördüğüm anda aklıma gelen mozole. kabe'ye benzemiyor ama parthenon(yunan tapınağı)a kesinlikle benziyor. manidar..
batak oynayan versiyonu ben olduğum kızdır. * masumdur, amacı sadece iyi zaman geçirmektir.
ey bu kızcağızı aşağılayan zihne sahip insan evladı! batak oynamayı bilen kız arkadaşlarım vardı da oynamadım mı ha, oynamadım mı söyle!
ey bu kızcağızı aşağılayan zihne sahip insan evladı! batak oynamayı bilen kız arkadaşlarım vardı da oynamadım mı ha, oynamadım mı söyle!
bi şekilde kulağa bozuk gelen söz öbeğimsimtrak.
sevilesi, öpülesi, yiyilesi şekerpare minnoştur.
erkekse eğer, inanılmaz karizmatik görünen insandır.
oturuyor olacak ama.. gözlerinizin içine bakarak sigarayı ağzına götürürken başını hafif yukarı kaldıracak, sigara dudaklarına değdiği an gözlerini kısacak.. işte o an, tam o an, o saniye.. karizması tavan yapar, fena halde cool olur.
oturuyor olacak ama.. gözlerinizin içine bakarak sigarayı ağzına götürürken başını hafif yukarı kaldıracak, sigara dudaklarına değdiği an gözlerini kısacak.. işte o an, tam o an, o saniye.. karizması tavan yapar, fena halde cool olur.