bugün

entry'ler (2)

konut fiyatları

konut fiyatları zaten ayrı bir stres, bir de kredi kısmı göz korkutuyor. ben bu süreçte Halkbank konut kredisine başvurdum. açıkçası “çok uğraştırırlar” diye düşünüyordum ama o kadar karışık çıkmadı. şubede süreci net anlattılar, ödeme planını kalem kalem gösterdiler. en azından neye imza attığını biliyorsun. kamu bankası olması da insana bir güven veriyor, kafan biraz daha rahat oluyor.
faizler zaten genel mesele ama kredi tarafında beklediğimden daha düzenli bir süreç yaşadım. ev alma stresinin içinde en azından burada sorun çıkmadı diyebildim. ihtiyacı olan olursa link bırakıyorum.

gümüş hakkında bilmedikleriniz

Gümüş sadece “altının ucuz kardeşi” değil. Tarihte para olarak kullanılmışlığı var, hatta bir dönem altından daha stratejik kabul edildiği zamanlar olmuş çünkü sadece takı değil sanayide de ciddi kullanım alanı var. Elektronikten güneş panellerine kadar birçok yerde iletkenliği sayesinde tercih ediliyor. Bir diğer az bilinen konu gümüş fiyatı altına göre daha oynaktır. Yani yükselirken daha sert yükselir, düşerken de aynı şekilde. O yüzden yatırım tarafında biraz daha sabır ve mide ister. Mesela Halkbank gibi bankaların sunduğu gümüş hesapları sayesinde artık fiziki gümüş almadan da gram bazında yatırım yapılabiliyor. Yani evde saklama derdi olmadan, dijital olarak biriktirmek mümkün. Kısacası gümüş; hem sanayi metali hem yatırım aracı hem de tarihsel olarak para. Sandığımızdan daha “ciddi” bir maden aslında. Bir göz atmanızı öneririm.

© copyright 2005 - 2026