bugün

entry'ler (167)

özgür demir

(#15339609) buradan resmi kliplerine, izlenmesi gerekir. Çok başarılı olmuş.

özgür demir ömrümün asfaltı

Özgür Demir'in Ömrümün Asfaltı adlı şarkılarına kendi deyimleriyle;

"Yılların birikimini izler adını verdiği albümüne aktaran Özgür Demir, ilk klibini sözü ve müziği kendisine ait olan 'Ömrümün Asfaltı' isimli şarkısına çekti. Klibin yönetmenliğini Kamil Aydın yaptı."

yaptıkları klip, etkileyici olmuş, izleyiniz...

Unutulmaması gerekir ki;

Gitar: (bkz: Hüseyin Sarısaltıkoğlu)
Klarnet: (bkz: Merve Nuvasil)
Mızıka: (bkz: Tuncay Korkmaz)
Cahon: (bkz: Bahadır Ceyhan)

http://www.youtube.com/watch?v=wOVHwWFDcGs

türkiye de devrim tribünden başlar

önemli olan direnişte diktaya boyun eğmemektir. Ne renk ayırt eder ne takım, o gün tirübünde olanların hespi birer devrimciydi, yumruklarını vurdular ve elekten düştü bütün iki yüzlüler...

akp nin çatışmadan beslenme merakı

merak değil, eylemdir.

otobüste yanınız boşken ayakta 20 kişinin olması

bir ben miyim perişan dedirtirir, hunharca ağlatır.

salon iksv

(bkz: iki oda) bir (bkz: salon)

iki oda

iksv'de bulunan salonla birlikte iki oda bir salon olmasını sağlayan hemen girişin yanında bulunan cafe.
(bkz: salon iksv)
(bkz: iksv)
(bkz: iki oda)
Çalıştığım ve yemekleri çok güzel olan mekan.

hizbullah ı salıveren yargıtay

(bkz: hukuğun düşüşü)
Hukuk normları düşer, hükümet halktan uzaklaşır, ayrımcılık ve bölücülüğün liderliğini hükümet yürütürse, devletin mali güçlerini ticari kar amacı güden şirket mantığı ile yönetmeye başlar; halk aç ve yoksul, zengin tok ve olgun olur; polis üniversite öğrencilerini tehdit ve aydın yazarları düşman beller, halklaşması gereken kamu birimleri yabancılara satılır, tarım ve hayvancılık geriler ise devlet devletliğini sorgulamalıdır, millet milletliğini sorgulamalıdır.

gün gelip devran dönmez ama hukuğun düşüşünü tekrar hukuğun adaleti ve adilliği canlandıracaktır.

akp ye içiyoruz

gün geçmiyor ki yeni bir yasak gelmeye dursun filhakika ab ve abdleşme çabaları silah ticaretinin artışını alkole yasak koyarak cinayet oranını azaltıp dengeyi kurmaya çalışan zihniyet ters orantı stratejisi ile hızla ilerlemektedir.

Sonuç itibari ile alkol bir sanattır içmesini bilmeli tayyip bir kaşardır sikmesini bilmeli dedirten bir olaydır.

hz muhammed çocukla evlendi diyen embesil zihniyet

(bkz: turan dursun)
(bkz: din bu)

bir şarkıyı defalarca dinlemek

yolda yürürken bazen mp3 playerde adımlarınızın ritmine benzer sadece tek şarkı olabilir, işte o andan sonra uzun uzun dinlenir.
* *

manita bulamayıp kuzenlerine yönelenler

ensest ilişki şeklidir. özürlerin ve engelin sistemde başlamasına neden olan varsayımın gerçeğe dönüşüm eylemi ve yüzüdür.
(bkz: abaza)

ateistlerin bitmek bilmeyen islam düşmanlığı

islamcıların bitmek bilmeyen ateist ve gavur düşmanlığının bir türevidir.

kendini eksiletmek için elinden geleni yapan ibne

genel olarak sözlüklerin artık miyadının dolduğunu düşündüren tümcedir.

abd vergi sistemi

--spoiler--
Amerika Birleşik Devletleri 8.8 trilyon$ GSMH’si (1999) ve 278 milyon nüfusu(1999 yılı itibariyle) ile modern dünyanın en önde gelen ekonomilerinden biridir. Federal bir yönetim sisteminin benimsendiği bu ülkede federal devlet, eyaletler ve yerel yönetimlerden oluşan bir idari yapı kademelenmesi bulunmaktadır. Ülkede 52 eyalet bulunmakta ve nüfusun %77’si (1999) kentsel alanlarda yaşamaktadır.
Her ülke ekonomisinin finansman ihtiyacının karşılanmasında olduğu gibi, ABD ekonomisinde de en sağlam kamu geliri olan vergiye karşı büyük bir ihtiyaç bulunmaktadır. Bu ihtiyaç paralelinde 1980’li yıllarda yaşanan gelişmelerde vergiye dayalı politikaların önemli bir rolü olmuştur. Özellikle Reagan döneminde popülarite kazanan arz yönlü iktisat anlayışının vergisel indirimleri öngörmesi, vergi politikasına olan ilgiyi de artırmıştır. 1975-1976 yıllarında başlayan vergi istisna ve indirimlerini kısıtlayan, vergi oranlarını düşüren reform çalışmaları bir çok ülke tarafından model olarak alınmıştır. 1981 yılında Reagan yönetimi tarafından vergi oranları düşürülmüş (en yüksek vergi oranı yüzde 50’ye indirildi) enflasyonun daha yüksek bir vergi yüküne neden olmaması için endeksleme uygulaması getirilmiş ve önemli yatırım teşvikleri sağlanmıştır1.
Vergi politikaları bu şekilde yönlendirilirken, ABD vergi sisteminde yapılan düzenlemeler bu ülkenin vergi sisteminin yakından izlenmesi gereğini de ortaya çıkarmıştır. Vergi politkası ve vergiye ilişkin düzenlemelerle sürekli sorunlar yaşayan ülkemize örnek olması açısından burada ABD vergi sistemini ele alıyoruz.

Amerikan vergi sistemi ilginç bir tarihe sahiptir. Mevcut sistem farklı ülke vergi sistemlerinin bileşiminden oluşmuştur. Sistemi oluşturan vergilerden Gelir vergisi ingiltere’den, Veraset vergisi Fransa’dan, Satış vergisi Almanya ve ispanya’dan ve Emlak vergisi de Çin ve Ortaçağ Avrupası’ndan alınmıştır1. Federal gelir vergisinin ilk kez 1863 yılında tahsil edildiği ülkede, bazı eyaletler 1850’den önce de kişisel gelir vergisi tahsil etmişlerdir*.
Kongre, 1861-1865 yılları arasında yaşanan iç savaşın maliyetini karşılamak amacıyla 1861 ve 1862 yıllarında kişisel gelir vergisi kanunlarını kabul etmiştir. 1881 yılında Amerikan yüksek mahkemesi anayasada sivil savaş kanunlarını kabul ettiğini açıklarken, gelir vergisi kanununun anayasaya aykırı olduğunu ilan etmiştir.
Birleşik Devletlerdeki ekonomik birlik, her bir eyalete tam yetki ile kendi vergi sistemini kurma olanağını vermektedir2. 1890’lı yıllar süresince birkaç eyalet, gelir vergisine yeni bir yaklaşım getirmiştir. Wisconsin eyaleti, 1911’de kişisel gelir vergisi kanununu kabul etmiş ve uygulamaya koymuştur. Bu verginin başarısı, diğer eyaletlerde benzer kanunların kabul edilmesine öncülük etmiştir.
1909’da kongre kurumlar vergisi kanununu kabul etmiş ve yüksek mahkeme de bu kanunu onaylamıştır. 1913 sonrasında gelir vergisi kanunları birçok kez değişikliğe uğrarken, gelir vergisi oranları da yükseltilmiştir. 1943 yılında stopaj yoluyla vergileme başlatılmış, 1944’te sadeleştirilmiş vergi beyannameleri ve standart indirimler kullanılmış, 1948 yılında körler, yaşlılar için vergi muafiyetleri getirilmiş ve evliler için ortak beyannamelere izin verilmiştir.
Gelir vergisi kanunlarında en büyük revizyon 1969 ve sonrasında yapılmıştır. Bu vergi reformuyla, şirketlerin ve servet sahibi bireylerin yasal boşluklardan yararlanarak vergi ödemekten kaçınmalarını sağlayan hükümler kaldırılmıştır.
Gelir vergisi mevzuatında yapılan bir diğer önemli değişiklik 1986 tarihlidir. Anılan yılda, vergi tarifesindeki dilim sayısı ve oranlar sert bir şekilde düşürülmüş, muafiyet, indirim ve istisnaların sınırlanması yoluyla vergi tabanı da önemli ölçüde genişletilmiştir. Bu reform hareketi ile %11’den %50’ye kadar sıralanan 14 ayrı vergi oranının yerini, %15 ve %28’den oluşan iki temel oran almıştır. Kongre 1990 yılında üçüncü gelir vergisi oranını %31 olarak belirlemiş ve 1993 yılında gelir vergisi tarifesine %36 ve %39,6’dan oluşan oranlar eklenmiştir.
--spoiler--
Tamamen alıntıdır. Tezim için çalıştığım belgelerden birinin özetidir.

100 türk erkeğinin 1 italyan erkeği etmesi

türk kadınının bu şekilde kıyaslama yapar, italyan kadını ise kıyaslamalara girmez.

yazarlar 1 yaşında olsa açılacak başlıklar

pek gerek kalmayacağını düşündüğüm, ne zaman bir entry görsem yedi ve sekizinci nesil diye kolayca tahmin edebilmemi sağlayan durumla benzer yegane durum olurdu.

deniz gezmiş abdullah öcalan benzerliği

bu benzerliği görebilmek bayağı bir başarı gerektirir zira unutulmaması gereken deniz gezmiş emperyalizme karşı savaşmış olan tsk'ya karşı gelmemiş teslim olmuştur. Polis tabanlı devlete ve kapitalizme karşı gelmiştir.

sevgilinin söylediği unutulmayan sözler

hayatımdaki mucizesin, başkasını sevsemde seni unutmayacağım büyücü..

simurkanka

sandalyeden düşme anıları bekliyoruz o zaman.