bugün
- penis boyu takıntısı12
- seni onaracağım diyen kadın10
- geri zekalı demek hakaret mi14
- çankaya belediyesi ne operasyon5
- arkeoloji vs tarih6
- asla dolandırılmayan insanların sırrı11
- aylık 215 bin lira geliri olan adamı reddeden kız6
- cevabı bilinmeyen sorular10
- eksilenince evdeki her şeyi kırıp balkondan atmak4
- marmaris datça yolu8
- başını almak4
- kaka yapmak4
- bu devirde evlenen enayi erkek4
- kadına göbeğin yakıştığı gerçeği4
- honda accord4
- ismet biraderin düğünü3
- msn messenger3
- dunya kupası finali devre arası gösterisi2
- şişman kızla sevgili olan erkek12
- ilişkilerinde strateji kaygısı gütmeyen insan4
- yapay zekanın bilinçlenip bir dini kabul etmesi14
- her şeye sarımsak koyan insan5
- türk kızlarının keko adam sevmesi8
- arkadaşlar sapık mısınız5
- taxi driver3
- arjantin milli futbol takımı5
- srebrenica soykırımı7
- yusuf tekin'in srebrenitsa katliamı paylaşımı2
- ağırlık çalışmak4
- saraca10
- nicki kısa olanın penisi küçük olur3
- seks'in icadı3
- hayat kalitesini düşüren şeyler8
- sözlükte sizi kim tanıyor26
- norveç ingiltere maçı saat 00 00 da trt 1 de2
- evlenmek için para biriktirmek5
- üstteki yazar hakkındaki varsayımlarınız26
- 12 temmuz 2026 norveç ingiltere maçı15
- plasebo etkisi3
- eski sevgilinin yüzünün silikleşmesi4
- kocan böyle sikebiliyo mu sorusuna verilecek cevap4
- sözlüğün ayık kafayla çekilmemesi3
- bok bok4
- saraca finch house32
- 11 temmuz 2026 türkiye japonya vnl maçı3
- 11 temmuz 20263
- starbucks ta venti boy kahve içmek4
- 7 haziran 2026 büyük sözlük ifşası6
- tr'deki starbucks ta trenta boy kahve olmaması3
- evlenilecek insanın önce ailesine bakmak4
entry'ler (1)
meslekleri karşılaştırmayı doğru bulmuyorum. iyi ve kötü meslekten ziyade yapmak istediğin ve başarabildiğin meslek vardır. ancak genel tabloya bakarsak anlattıkların asla gerçeği ve piyasayı yansıtmıyor. Ben de makine mühendisiyim hiç bir şekilde endüstri mühendisliğine imrenmiyorum. tam tersine tercih dönemimde bana endüstri müh liğini yaz demişlerdi. ancak şimdi iyikide makine müh liğini yazmışım diyorum. üretim sektöründe çalışıyorum. anlattıkların piyasada geçerli şeyler değil. senin anlattıkların türkiye piyasasına uymuyor dostum. Bizim hamurumuza tutmuyor yani
pratiğe göre konuşacaksak avantajlar:
1. bir defa makine mühendisi gerçekten iş bulmak istiyorsa kesinlikle işsiz kalmaz. çünkü inanılmaz genişilikte bir çalışma alanına sahiptir. ister üretim yapsın ister yapmasın en ufak işletmeden en büyüğüne kadar hepsi makine mühendisi çalıştırır. bu kadar geniş alan hiçbir mühendislik disiplininde yoktur.
2.si piyasa da senin dediğin gibi endüstri müh yönetici makine mühendisi onun altında komutlarını gerçekleştiren kişi değildir. işverenin kafasında her zaman çok yönlü iş yaptıracağı adam profili vardır. iki adam çalıştıracağıma tek adamla iki işide görmek ister. bu yüzden örnek çalıştığım yerde kaç tane makine mühendisi ilanı verilmişken bir tane endüstri mühendisi ilanı verilmedi. çünkü işveren senin yok işletme dersleri yok yöneticilik dersleri görmene bakmaz. iş verenler bizzat şunu söylüyor. alırım makine mühendisini hem teknik donanımı fazla iyice teknik yönünü geliştirir. belirli bir süre sonrada yönetim pozisyonunda yöneticiliğini geliştirir. bunun sonucundada yönetici olarak örneğin müdür gibi bir pozisyonuna makine mühendisini koyar. adam tek bir adamla hem teknik kısmı hemde yönetim kısmını götürür genelinin kafasında bu var. senin dediğin ancak çok kurumsal olan bir elin parmağını geçmeyecek sayıdaki holding şirketlerde olur. ki oda tam olarak senin dediğin gibi olmaz. o tür yerlerde de zaten makine mühendisi işçilere çobanlık yapan adam değildir. en kötü imalat müdürüdür yada şefi. endüstri mühendislerinin işini kendi işi gibi gösteren yok dostum. piyasanın yani işverenin isteği bu yukarda açıkladığım gibi. adam yönetici olarak endüstri müh. yöneticilik dersleri almış onu alayım demiyor makine mühendisi olsun tekniğide kuvvetli olur gözüyle bakıyor.
3.sü bir defa endüstri mühendisi özelde ikinci bir iş yapim imza yetkimi kullanayım diyemez. çünkü imza yetkisi yok. makine mühendisi ise çalışma alanı gibi imza yetkiside en geniş olan mühendislik disiplinidir. serbest mühendis olarak mmo nun yayınladığı farklı işlerde tam 500 adet imza yetkisi vardır.
velhasıl kelam bu bilgilere sahip bir makine mühendisinin endüstri mühendisliğine imrenmesi imkan dahilinde değildir.
son olarak kız meslesine gelincede fındık kırmak için okuyacaksan bölümü hiç okuma dostum 4 yıllık geçici hevesinle kalır durursun sonrada keşke fındık kırmak yerine kendimi geliştirseydim diye ağlarsın.
saygılar...
pratiğe göre konuşacaksak avantajlar:
1. bir defa makine mühendisi gerçekten iş bulmak istiyorsa kesinlikle işsiz kalmaz. çünkü inanılmaz genişilikte bir çalışma alanına sahiptir. ister üretim yapsın ister yapmasın en ufak işletmeden en büyüğüne kadar hepsi makine mühendisi çalıştırır. bu kadar geniş alan hiçbir mühendislik disiplininde yoktur.
2.si piyasa da senin dediğin gibi endüstri müh yönetici makine mühendisi onun altında komutlarını gerçekleştiren kişi değildir. işverenin kafasında her zaman çok yönlü iş yaptıracağı adam profili vardır. iki adam çalıştıracağıma tek adamla iki işide görmek ister. bu yüzden örnek çalıştığım yerde kaç tane makine mühendisi ilanı verilmişken bir tane endüstri mühendisi ilanı verilmedi. çünkü işveren senin yok işletme dersleri yok yöneticilik dersleri görmene bakmaz. iş verenler bizzat şunu söylüyor. alırım makine mühendisini hem teknik donanımı fazla iyice teknik yönünü geliştirir. belirli bir süre sonrada yönetim pozisyonunda yöneticiliğini geliştirir. bunun sonucundada yönetici olarak örneğin müdür gibi bir pozisyonuna makine mühendisini koyar. adam tek bir adamla hem teknik kısmı hemde yönetim kısmını götürür genelinin kafasında bu var. senin dediğin ancak çok kurumsal olan bir elin parmağını geçmeyecek sayıdaki holding şirketlerde olur. ki oda tam olarak senin dediğin gibi olmaz. o tür yerlerde de zaten makine mühendisi işçilere çobanlık yapan adam değildir. en kötü imalat müdürüdür yada şefi. endüstri mühendislerinin işini kendi işi gibi gösteren yok dostum. piyasanın yani işverenin isteği bu yukarda açıkladığım gibi. adam yönetici olarak endüstri müh. yöneticilik dersleri almış onu alayım demiyor makine mühendisi olsun tekniğide kuvvetli olur gözüyle bakıyor.
3.sü bir defa endüstri mühendisi özelde ikinci bir iş yapim imza yetkimi kullanayım diyemez. çünkü imza yetkisi yok. makine mühendisi ise çalışma alanı gibi imza yetkiside en geniş olan mühendislik disiplinidir. serbest mühendis olarak mmo nun yayınladığı farklı işlerde tam 500 adet imza yetkisi vardır.
velhasıl kelam bu bilgilere sahip bir makine mühendisinin endüstri mühendisliğine imrenmesi imkan dahilinde değildir.
son olarak kız meslesine gelincede fındık kırmak için okuyacaksan bölümü hiç okuma dostum 4 yıllık geçici hevesinle kalır durursun sonrada keşke fındık kırmak yerine kendimi geliştirseydim diye ağlarsın.
saygılar...