bugün
- herkes yatsın iyi geceler8
- oğlum çok güzel lan6
- cips olsa da yesek7
- 19 temmuz 2026 ispanya arjantin maçı61
- istanbul un çok pahalı olması12
- the merich13
- erkeklerin giderek feminenleşmesi11
- otobüste kitap okuyan insanlara bakmak3
- 1 saatte 10 bira içmek19
- tembel ve çalışmayan insan16
- en sevilmeyen ev işleri2
- oğuzhan uğur'un tutuklanması2
- sözlük kızlarının kombinleri20
- velvet vs nervio19
- eski nahif sözlük kızları2
- aklını yitirmek4
- 50 tl ile rolling yapmak6
- matbaanın gecikmesine sebep5
- nick vermeden bir yazara ağır hakaret etmek13
- devlet bahçeli5
- horoz hayası çorbası5
- magnum dondurmasının eskiden daha pahalı olması8
- eşeği alıp kafa iznine çıkmak7
- sözlükte yazışılan kızın true çıkması14
- manifest grubu3
- lale devrinde deliler gibi eğlenmek4
- benzini dolarla mı alıyoruz diyen tip6
- velvet13
- kasiyer kızdan hoşlanmak17
- uzaylı görünce söylenecek ilk şey10
- acıktım ben3
- kadınlar nasıl erkeklerden hoşlanırlar6
- ona bir şey söyle9
- bira cips6
- slavko vincic15
- atatürk e din düşmanı diyenler6
- yarın iş olduğu gerçeği3
- kadim kültürler4
- arkadaşlar beni gammazlayın5
- nervio11
- sevgiliyle karşılıklı bira içmek2
- ispanya20
- sevgiliyle karşılıklı cik cik diye ötüşmek2
- laptop5
- uludağ sözlük yazarlar yüzünden bitti6
- gocusuz sözlük4
- aga be şarkılar5
- 2026 dünya kupası25
- işini kaybetmek2
- parayla dert dinlenir2
entry'ler (58)
bazılarının düşündüğü gibi doğup büyünen şehirle hiç bir alakası yoktur. tamamiyle bir şeye duyulan araştırma isteği, o konuda sahip olunan bilgiyle alakalıdır.
sorarsınız ki bu yargıya nereden vardım. eskiden bizim bir hocamız vardı. çok görgüsüz, insanları tersleyen bir hocaydı doğrusu. öğretmenlere saygım sonsuz ama onda bir şey vardı açıkçası. okula ilk geldiği gün sınıftaki herkese teker teker nereli olduklarını sormuştu. cevaplar genellikle erzurum, kütahya, mardin ve benzeriydi. hoca böyle cevap veren bizlere gülerek 'ben de istanbulluyum, yani kültürlüyüm.' diyordu. akşam babama sormuştum, baba istanbulluyu erzurumludan üstün tutan nedir diye. şehirler arasında fark olabilir, ama insanlar arasında fark yok dedi. keşke istanbullu olsam diye düşündüm içten içe. ama büyüdükçe değişti bu yargı. çünkü bir gün o hocanın da aslında diyarbakırlı olduğu ortaya çıktı. şehirli ya da köylü olmanın kültürle alakası olmadığını anladım sonra, iş yalnızca kafadaydı. *
sorarsınız ki bu yargıya nereden vardım. eskiden bizim bir hocamız vardı. çok görgüsüz, insanları tersleyen bir hocaydı doğrusu. öğretmenlere saygım sonsuz ama onda bir şey vardı açıkçası. okula ilk geldiği gün sınıftaki herkese teker teker nereli olduklarını sormuştu. cevaplar genellikle erzurum, kütahya, mardin ve benzeriydi. hoca böyle cevap veren bizlere gülerek 'ben de istanbulluyum, yani kültürlüyüm.' diyordu. akşam babama sormuştum, baba istanbulluyu erzurumludan üstün tutan nedir diye. şehirler arasında fark olabilir, ama insanlar arasında fark yok dedi. keşke istanbullu olsam diye düşündüm içten içe. ama büyüdükçe değişti bu yargı. çünkü bir gün o hocanın da aslında diyarbakırlı olduğu ortaya çıktı. şehirli ya da köylü olmanın kültürle alakası olmadığını anladım sonra, iş yalnızca kafadaydı. *
evdeki bazı şeylerin saçma sapan listelerini tutmak. ör: alınacaklar listesi, parfüm listesi, izlenilen filmler listesi vs.
buzdolabını açıp, içindekileri inceleyip geri kapatmak.
türkiyede sanat alanında baya çakmayız maalesef. bunun nedeni ise sanatçılarımızın orjinal bir şeyler yapacak kafaya sahip olamaması. sonra diyorlar neden yerli müzik dinlemiyorsun, neden yerli dizi izlemiyorsun. yeni bir şey olsa izleyeceğiz.
hayvanların çoğu yalnızca üremek için seks yapar. yunuslar bunun dışındadır.
eğer hepsi aynı anda bulunan bir erkek varsa, derinden bir oyhhşş dedirtir.
sözlerinde kendimizi bulduğumuz ya da bize birini hatırlattığı için sevdiğimiz şarkıyı defalarca dinlememizdir. örnek : eminem-beautiful.
-incir reçeli sendin aşkım.
-biraz romantik olmayı denesen. reçel dedin bana.
-dut pekmezi sendin.
-biraz romantik olmayı denesen. reçel dedin bana.
-dut pekmezi sendin.
türk olan herkesin ülkücü olması gerekmediğinin farkında olan insandır.
çöp almak için gelen orta yaşlı kapıcıya kapı açılmamalıdır.
arkadaşının sevgilisiyle çıkan kız veya erkek, ne kadar haysiyetli ne kadar namuslu olursa olsun, böyle bir şerefsizliği yaptığı anda değeri alaşağı olmaktadır. bir arkadaşımın öz kardeşi o arkadaşımın eski sevgilisiyle 'aylar boyu farkettirmeden' çıktığı için, bu tarz insanlara olan nefretim kat be kat artmakta. (bkz: sözlükte olmaması gereken insanlar)
aslında çok orjinal, güzel bir fikirdir. ipad dışında ipod, macbook air, urbanears da takılabilir.
türklük kavramının türkiye kurulduktan sonra ortaya çıktığını zanneden, küçücük aklı da bir taraflarına kaçmış zavallıdır. atalarının kim olduğunu bile bilmeyendir.
-çok güzelmişsin bu arada.
-üff sanane be salak !!!11!!
-wtf?
-üff sanane be salak !!!11!!
-wtf?
tanesi on kuruştan 1000 tane sakız alınabilir ve her biri 25 kuruştan tekrar satılırsa, ortaya azımsanamayacak miktarda para çıkması mümkündür. *
(bkz: truva)
ayrıca cem adrian'ın nereye gidiyorsun şarkısında bu konuda bir söz vardır.
'siyah saçlarını kes yavaş yavaş, giderken bu kentten..'
ayrıca cem adrian'ın nereye gidiyorsun şarkısında bu konuda bir söz vardır.
'siyah saçlarını kes yavaş yavaş, giderken bu kentten..'
eğer doğru dürüst şeyler anlatıyorsa ve konuşması eğlenceliyle, güldürürken düşündürebiliyorsa, hiç susmaması istenen bayandır.
-sözlüğe üye alınırken çaylak olma süresi daha da uzatılabilir.
-polemik yaratabilecek başlıklar-entryler biz şikayet etmeden kaldırılsa sözlük daha yüksek seviyelere çıkartılabilir.
-sözlüğe havuz yapılabilir.
-polemik yaratabilecek başlıklar-entryler biz şikayet etmeden kaldırılsa sözlük daha yüksek seviyelere çıkartılabilir.
-sözlüğe havuz yapılabilir.