entry'ler (58)

kültürlü olmak

bazılarının düşündüğü gibi doğup büyünen şehirle hiç bir alakası yoktur. tamamiyle bir şeye duyulan araştırma isteği, o konuda sahip olunan bilgiyle alakalıdır.
sorarsınız ki bu yargıya nereden vardım. eskiden bizim bir hocamız vardı. çok görgüsüz, insanları tersleyen bir hocaydı doğrusu. öğretmenlere saygım sonsuz ama onda bir şey vardı açıkçası. okula ilk geldiği gün sınıftaki herkese teker teker nereli olduklarını sormuştu. cevaplar genellikle erzurum, kütahya, mardin ve benzeriydi. hoca böyle cevap veren bizlere gülerek 'ben de istanbulluyum, yani kültürlüyüm.' diyordu. akşam babama sormuştum, baba istanbulluyu erzurumludan üstün tutan nedir diye. şehirler arasında fark olabilir, ama insanlar arasında fark yok dedi. keşke istanbullu olsam diye düşündüm içten içe. ama büyüdükçe değişti bu yargı. çünkü bir gün o hocanın da aslında diyarbakırlı olduğu ortaya çıktı. şehirli ya da köylü olmanın kültürle alakası olmadığını anladım sonra, iş yalnızca kafadaydı. *

zaman geçirmek için yapılan saçmalıklar

evdeki bazı şeylerin saçma sapan listelerini tutmak. ör: alınacaklar listesi, parfüm listesi, izlenilen filmler listesi vs.

zaman geçirmek için yapılan saçmalıklar

buzdolabını açıp, içindekileri inceleyip geri kapatmak.

türkiye de birçok şeyin çakma olması

türkiyede sanat alanında baya çakmayız maalesef. bunun nedeni ise sanatçılarımızın orjinal bir şeyler yapacak kafaya sahip olamaması. sonra diyorlar neden yerli müzik dinlemiyorsun, neden yerli dizi izlemiyorsun. yeni bir şey olsa izleyeceğiz.

hayvanlar seksten zevk alır mı sorunsalı

hayvanların çoğu yalnızca üremek için seks yapar. yunuslar bunun dışındadır.

zeki yakışıklı kaslı iri penisli ve fb li olmak

eğer hepsi aynı anda bulunan bir erkek varsa, derinden bir oyhhşş dedirtir.

aynı şarkıyı defalarca dinlemek

sözlerinde kendimizi bulduğumuz ya da bize birini hatırlattığı için sevdiğimiz şarkıyı defalarca dinlememizdir. örnek : eminem-beautiful.

incir reçeli sendin aşkım

-incir reçeli sendin aşkım.
-biraz romantik olmayı denesen. reçel dedin bana.
-dut pekmezi sendin.

ülkücü olmadığı halde türk olduğunu söyleyen insan

türk olan herkesin ülkücü olması gerekmediğinin farkında olan insandır.

çıplakken yapılmayacak şeyler

çöp almak için gelen orta yaşlı kapıcıya kapı açılmamalıdır.

eski sevgili tanımları

(bkz: bir daha onun gibisiyle asla)

arkadaşının sevgilisi ile çıkmak

arkadaşının sevgilisiyle çıkan kız veya erkek, ne kadar haysiyetli ne kadar namuslu olursa olsun, böyle bir şerefsizliği yaptığı anda değeri alaşağı olmaktadır. bir arkadaşımın öz kardeşi o arkadaşımın eski sevgilisiyle 'aylar boyu farkettirmeden' çıktığı için, bu tarz insanlara olan nefretim kat be kat artmakta. (bkz: sözlükte olmaması gereken insanlar)

düğünde geline ipad 2 takmak

aslında çok orjinal, güzel bir fikirdir. ipad dışında ipod, macbook air, urbanears da takılabilir.

osmanlıya hakaret eden türk

türklük kavramının türkiye kurulduktan sonra ortaya çıktığını zanneden, küçücük aklı da bir taraflarına kaçmış zavallıdır. atalarının kim olduğunu bile bilmeyendir.

çok güzelsin yargısına verilebilecek cevaplar

-çok güzelmişsin bu arada.
-üff sanane be salak !!!11!!
-wtf?

sözlük yazarlarının sevişmek istediği ünlüler

(bkz: leonardo dicaprio) *

100 tl ile yapılabilecekler

tanesi on kuruştan 1000 tane sakız alınabilir ve her biri 25 kuruştan tekrar satılırsa, ortaya azımsanamayacak miktarda para çıkması mümkündür. *

aynanın karşısına geçip ağlayarak saç kesmek

(bkz: truva)

ayrıca cem adrian'ın nereye gidiyorsun şarkısında bu konuda bir söz vardır.

'siyah saçlarını kes yavaş yavaş, giderken bu kentten..'

çok konuşan bayan

eğer doğru dürüst şeyler anlatıyorsa ve konuşması eğlenceliyle, güldürürken düşündürebiliyorsa, hiç susmaması istenen bayandır.

sözlük için öneriler

-sözlüğe üye alınırken çaylak olma süresi daha da uzatılabilir.
-polemik yaratabilecek başlıklar-entryler biz şikayet etmeden kaldırılsa sözlük daha yüksek seviyelere çıkartılabilir.
-sözlüğe havuz yapılabilir.
© copyright 2005 - 2026