bugün

benim yaptığımdır. sonra geri döndüm ve devam ediyorum insan hayret ediyor.
2 sene önce gerçekleştirdiğim eylemdir.şu ana kadar hiç pişman olmadım insallah bu zamandan sonrada olmam. Türkiyede üniversite okuyan öğrencilerin çoğunluğu ilk dönemin sonunda akıllarında olan hedelerden biridir bu.burada dikkat edilecek hususlar
1)yeniden hazırlanacağın bölümü kazanabilirmisin(eğer bölümü başka bir bölüm için değilde iş kurma hayali vs. için bırakıyorsan ve steve job kadar yetenekli değilsen ya başkasının aklına uyuyorsun ya da aptalın tekisin demektir)
2)aileni maddi ve manevi açıdan çok da zor durumda bırakıyor musun? yeniden sınava hazırlanacam diye aileni maddi açıdan zorluyorsan veya kardeşlerinin hakkını yiyiyorsan buna değmez dostum.hiç gelecek kaygısı çekme bu ülkede lise bile okuyan cumhurbaşkanı olabiliyor sen de elbet bir işin ucundan tutarsın merak etme.
3)ve gerçekten de bölümü gerçekten kendi geleceğin için mi bırakıyorsun yoksa ele avuca sığmaz gereksiz şeyler yüzünden mi?bunları kendi içinde iyi bir şekilde analiz et , değerlendir ondan sonra bırakacaksan bırak anam hade yolun açık olsun benden bu kadar.
Eğer erkekseniz hem askerlik konusunda ve başka yapabileceğiniz meslek veya baba mesleği yoksa ve sonra yeniden sınava gidip üniversite kazanmak hedefinizde yoksa geleceğiniz için kritik bir karardır.
Akıl sağlığımı kaybetmemek için yakında yapmam gereken durum.
onca sene bu sisteme dayanıp son anda istifa etmek.

Ne yapıyorsun annem, ayakların üzerinde durman gerekir uyarısı verilmelidir.

Bu ülkede başta olanlar bile diploma sahibi değilken, senin üniversite diploman olması beklenemez, ama kendin için yapman gerekir.
çok zor. Ben bıraktım hala sms atıyorlar.
Kardeşilerim cnc operatörü, lise mezunu, 24 yaşında 3.500 tl maaş alıyor düşünü derim.
bütün güzelliklerden mahrum kalmaktır. Hedefinize ulaşmanın yanı sıra yanından bile geçemezsiniz. Üniversiteyi bırakmak pişmanlıktır.
7 yıl önce yaptığımdır ve şu an gayet de iyi bir işim var.
Bu gidişle yapacağım eylem.

Şu sunum saçmalığından bıktım.
Kazanalım da birakmayi düşünürüz.
üniversiteyi bırakan eziktir, yapma arkadaslar, cok mantiksiz oluyor, yapma, sizin yerinizde kim istemez ki? bence kalininz.
Az kaldı dedirten bir eylemdir.
acikögretim okuyanlarin daha sik yaptigi eylem.
hangi iş severek yapılacaksa, ideal olanı o işi yapmaktır. koşullar ideale elvermiyorsa, en iyileme ile bir denge kurulması yerinde olur.
üniversite insana vizyon ve çevre kazandırır. parayı kazandıran diplomanın aksine bu vizyondur tıp vs. haricinde. bence insan üniversite okurken de farklı bir işe başlayabilir, kendi işini kurabilir.
üniversiteyi bir meslek edinme amacı ile okuyorsa, dogru yapılan eylemdir.
Kişinin üniversite eğitime devam ederken, herhangi bir nedenle üniversite eğitimine devam etmemeye karar vermesidir.

bırakma nedenleri ve sonuçları kişiden kişiye değişir

kimisi bırakır hedefi para kazanmaktır o parayı kazanır, mutlu olur.
kimisi uyuşturucuya bulaşmıştır eğitime devam edemez bırakır, çöp olur.
kimisi iyi bir koca bulur üniversiteyi bırakır, sonra eşi onu bırakır pişman olur.
kimisi ulan ben bunlardan daha iyi biliyorum bunlar bana bir şey öğretemez der gider mucit olur.
kimisi bırakmaz devam eder tuğla olur (another brick in the wall)
kimisi bırakmaz devam eder üniversitenin verdiği eğitimle kalır yarı cahil olur. (yarı cahille konuşmaktan iyidir cam kırığıyla taharet almak der eskiler)

mesele bırakmak ya da bırakmak değil sen nesin ve senin için ne iyidir onu bilmektir. hıhı
açılın tecrübe sahibi biri burada 2 yazı ile iki üniversite bırakmış bir kişi olarak, okulu bırakıp bırakmamak tamamen sizin paşa gönlünüze kalmış, ben sevmediğim bir pardon iki işin eğitimini almaktan ise sevdiğim işi çıraklıktan başlayarak öğrenmek istedim. çok şükür öğrendim de ama normal olarak çok zorlanacaksınız ilk başta iş verenlerin size olan ön yargısını kırmanız gerekecek bunu da ancak iş hakkındaki bilginiz ile gerçekleştirirsiniz tabi kendi işinizin patronu olmayacaksanız. kararınız sonucunda mutlu olacak mısınız önemli olan o.
Üniversite 16 yıla ne ara çıktı aq.
Bu yılın sonunda Yıldız Teknik Üniversitesini bırakarak vereceğim karar.
Malum native seviyesinde ingilizce hakimiyeti istiyorlar. Yok anam yok. ingilizce’yi kaynakları okumak için öğrenmiş olan ben siksen o kadar dinleme ve konuşma kasmam. Çünkü zerre sikime yaramayacak okuma dışında ingilizce becerisi. Okumada da bir sorunum yok şükür ki.
Şu an hazırlığın ilk yılı. Bu yıl bittiği zaman bir daha geri dönmeyeceğim. ikinci yıl istanbul gibi bir şehirde, memleketten uzakta gereksiz para, zaman israfı yapacağıma giderim memlekette yeniden sınava hazırlanırım daha iyi.
kişinin kendi hayalleri ve hedefleri doğrultusunda isabetli olabilecek karardır. fakat hayatımda ingilizceye böyle bir akış açısı görmedim.
Maddi manevi imkansızlık yaşayan arkadaşları tenzih ederek söylüyorum yapmayın dedeler, iyi kötü okuyun okulunuzu.
Ben mis gibi mimarlığı bıraktım istanbulu bıraktım gittim bambaşka bölüme. Mutlu mu oldum? Yok..
Kimseye karışmadan güzel güzel oynayın..
birinci sınıftan itibaren yapmak istediğim ama gerek aile baskısı gerekse ekonomik koşullar (işsizlik) sebebiyle yapamadığım eylem. öyle böyle 3. sınıf bitiyor ama fırsatım olsa yine bırakmak isterim. okuduğum köyümsü ilçede evden bayağı bir uzakta 3 senedir psikolojik sorunlarla yaşıyorum. dönüp bakınca keşke lise biter bitmez çalışmaya başlasaydım diyorum, üniversite hazırlık kitaplarıma baktıkça boğazımda bir düğüm oluşuyor ve aklımdan tek soru geçiyor 'herşey bunları yaşamak içinmiydi?'
Bir kere yaptığım ama ikinci kez yapmayacağım eylem.

Tavsiye. Sevdiğiniz, istediğiniz yerde okuyun. Bırakacaksanız da bitmeye yakınken bırakmayın emeklere, zamana yazık.